Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

29 November 2012

Isu Hak Rakyat Bukan Muslim

Bhai.... Sori bab nih gua nak menyanggah Nik Abduh.. Gua tau yang mamat nih banyak belajar ilmu agama... Dan mamat nih lagi kaya raya dari gua berganda-ganda walaupun dier takmo nak membuat pengiaytiharan harta macam Ketua Pemuda PAS tempohari...

Isu berkaitan dengan salon gunting rambut Unisex di Kota Bharu yang diulas oleh Nik Abduh nih gua sanggah bukan pasai gua nak anti PAS atau Undang-Undang Kecil MPKB... Dan bukan jugak kerana isu hak asasi atau kebebasan....

Tapi... Atas dasar hak orang bukan Islam yang duduk didalam sebuah kuasa pentadbiran Islam... Dalam Islam... Walaupun kita memerintah dan menjadi sebuah negara Islam... mengikut sunnah... hak orang bukan Islam yang bernaung dibawah kerajaan Islam perlulah dijaga...

Hak mereka perlulah dipelihara... Islam tidak memaksa... Tapi menunjukkan cara... Islam bukan agama yang kejam... Islam agama yang bertoleransi...

Jadi... Guna akal dan iman sebelum nak buat judgement yang menyusahkan gerakan Islam dimasa akan datang... Cara jumud Nik Abduh nih bukan mendekatkan orang kafir kepada Islam... Tapi sebenarnya menjauhkan mereka dari Islam... Ini bukan dakwah namanya... Ini bukan sunnah yang diajar oleh Rasulullah... Ini cara UMNO nak bagi PAS ditakuti oleh orang bukan Islam...

Bodoh punya orang la... Tak tau cara berdakwah dengan berhikmah...



2 comments:

  1. Kadang-kadang aku rasa Nik Abduh nie bukan anak Nik Aziz, palin koman pun, dia tu anak angkat Nik Aziz... lain macam je style dia...

    ReplyDelete
  2. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Tue la pasai... gua pon cuak gak ngan dier nih... ntah la aper nak jadi...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja