Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

27 February 2013

Kalau DAP Bertanding 222 Kerusi Parlimen

Bhai.... Tadi petang ... masa kapla gua tengah weng lagi... ader satu call masuk... diorang nak mintak pandangan gua tentang politik Malaysia.... gua tanya diorang... mana lu dapat ini nombor (unlisted) nih... hahaha... diorang cakap ader member kat bilik gerakan yang bagi... Macam haram jer saper yang passkan nombor gua tue... jaga korang kalu gua turun ke KL pi bilik gerakan nanti.... jaga la... siap korang...

Gua tanya mamat yang call gua tue... lu nak tau bahagian mana dalam isu politik nih... mamat tue cakap dier dan organisasi dier nak tau pandangan kumpulan atas pagar... dier nak tau maklumat yang gua dah kumpul dan analisa.... hahaha.... gua cakap kat mamat tue... aik... takkan lu nak tanya gua lagi.. pi la tanya kat bilik gerakan tue... gua dah submit laporan gua dua minggu sudah... takkan tabley nak akses kot...

Dier kata... maklumat yang gua dah pass kat bilik gerakan tue dah sampai bos besar dah... jadi susah la orang bawah nak tengok... dah masuk dalam laporan berpusat...  gua gelak jer kat mamat tue.... gua cakap kat dier... kalu nak gak maklumat dari gua... kasi bayar la dulu... hahaha... no money no talk... mamat tue balas kat gua... dier kata tuan X mintak maklumat tue.... cheyy.. macam haram jer guna nama bos lagi besar.... hampeh tul lar... hahaha

Okeh... maklumat camana yang lu nak tue gua tanya dier balik.... dier kata dier nak maklumat sentimen rakyat dan akar umbi tentang isu DAP akan menguasai Putrajaya...  gua gelak kat dier... gua tanya balik... lu nak maklumat betul dari akar umbi ker atau maklumat yang dah difabricated.. kalu nak yang dah difabricated tue... boleh amik kat unit siaraya... hahaha.... bantai dier plak gelak kat gua balik.... dier kata yang fabricated tue dier dah ader.... hahaha

Then dier mula tanya... macam-macam dier tanya dan gua jawab... semua persoalan pengaruh, sentimen, kuasa mengundi dan macam-macam isu yang boleh membawa kepada kemenangan satu-satu parti politik gua passkan kat dier... ader la dua jam dier call tue... panas henpon gua... hahahaha... lepas tue... tetiba jer dier tanya.... kalau DAP bertanding 222 kerusi Parlimen amacam....

Gua cakap kat dier... elok la kalu DAP bertanding kat 222 kerusi Parlimen... bagoosh la... hahaha...  Mamat tue terus bising kat gua... mana boleh bagi can camtue jer... nanti kalu DAP menang semua... abis la Melayu... habis la Islam... habislah bumiputera... semua Cina dah kongker... hahaha...

Gua gelak besar... gua story kat dier... Kalu pun DAP menang semua 222 kerusi Parlimen.... dan dapat 3/3 majoriti dalam Parlimen.... dan DAP berkuasa untuk mengubah Perlembagaan... pasai dah ader kuasa majoriti... tapi ader satu clausa... ader satu part dalam Perlembagaan tue yang DAP takkan dapat nak tukar dan ubah.... Dan part nih sampai kiamat pon takkan dapat diubah .... melainkan kalu semua Sultan dan Raja-Raja Melayu sudah dipegang telurnya oleh orang Cina.... (err... rasanyer skrang nih macam dah kena pegang jer.... hahahaha)... Beberapa negeri memang nampak sangat ketara perkara ini telah berlaku... seperti contoh disebuah negeri di Pantai Timur nih... hahaha

Sebab kalu nak ubah part / clausa yang berkaitan dengan Islam, Melayu dan Raja-Raja serta Bumiputera... ianya perlukan dapat persetujuan dari Majlis Raja-Raja Melayu... kena dapat consensus... kena dapat majoriti........ jadi... lu ingat senang ker nak dapat persetujuan dari Raja-Raja Melayu.... hahaha.... susah bhai... tapi bukan mustahil.... kalu nak tau camana nak dapat persetujuan tue... tiru la cara macam mana British dulu dapatkan tandatangan dan persetujuan semua Raja-Raja Melayu masa isu Malayan Union tue... hahaha... macam mana British dah pegang semua telur Raja-Raja Melayu .... hahaha...

*** (Pegang Telur = mempengaruhi dan berkuasa atas/sudah kena beli)

Jadi kesimpulannyer.... lu ingat senang ker nak ubah Perlembagaan tambah lagi yang berkaitan dengan Islam, Melayu dan Raja-Raja .... sori bhai... takkan boleh punya.... melainkan kalu dah jadi seperti yang gua bagitau tue...

P/S: Komentar ini bukan bertujuan untuk menghina mana-mana Sultan atau Raja-Raja Melayu... ianya sekadar menjelaskan bahawa sentimen yang dibawa oleh banyak pihak kononnya kalu DAP dah menduduki Putrajaya... maka kuasa dan kepentingan Melayu, Islam dan Raja-Raja akan terjejas aderlah semata-mata cakap-cakap kosong sahaja yang tidak bersandarkan fakta yang jelas.

Terkejut mamat tue biler tau perkara nih... dier tak sangka rupanya aper yang dier diberitahu tue semua aderlah cerita lawak jer... dan cakap-cakap kosong semata-mata nak  mengubah persepsi pengundi...  terkejut beruk dier mendengar aper yang gua citerkan tue... terus dier kata... patut diorang tak payah la tipu orang kampung dan pengundi pasai isu kononnya nanti semua tergadai kepada Cina....

Gua cakap kat dier... lain kali.. kalu nak dapat citer yang realistik... kena tanya bilik gerakan lar... jangan tanya KEMAS ker... JASA ker... MKN ker.... itu sumer sudah fabricated lar.... hahahaha

6 comments:

  1. laaarrrrr...mamat yg call lu tu keje mana?. Mana ke logik DAP bertanding kesemua kerusi parlimen. Graduan dr sintok ke? hahaha

    ReplyDelete
  2. Bhai BunBinBan...

    Hehehe.... mamat tue staff junior bahagian pengurusan di Agensi XXX kat XXX ... hahahaha... sori bhai.. tak dapat nak bagi lebih lagi maklumat... kedalam gua nanti.... hahaha

    ReplyDelete
  3. kita naikkan dap kita hancurkan pas.hidup dap !

    ReplyDelete
  4. Tu la penyakit orang kita ... asal berkaitan DAP semua jadi gelabah bewak! Bukan nak pikir dulu (analisis) apa barang maklumat/berita, bagai. Otak letak kat celah kangkang tapi mulut, eh, pandai lak bercakap (0)!

    Mana mungkin nak imagine DAP tanding 222 kerusi? Soklan gila ker orang yg bertanya tu gila (mental)? Menang semua 222 kerusi pun takleh buat apa kalu masih ada kuasa dewata Melayu (id any?).

    DAP biasanya tanding lebih kurang 60 ke 70 kerusi saja. Menang semua pun dia kena kongsi kuasa dgn yg lain. Yg penting PAS leh tak menang lebih drp DAP..Bukan untuk supremacy tapi bior nampak lebih hebat + bermakna PAS mampu kalahkan Umno in many places!

    ReplyDelete
  5. Camner klu call tu sbnrnya bukan dr agensi tu? Free2 dpt info kot

    ReplyDelete
  6. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Lu nih gua rasa aaa... mesti tak pernah masuk skolah nih... hahaha.... mesti tadika pon tak pernah jejak... kesian.... hahaha

    Bhai Hanz...
    Hahaha... betul tue... stuju..

    Bhai/DeeDee Azyne...
    Hahaha... lu ingat gua tak trace dier saper ka... hahaha... kalu bercakap ngan gua lebih 3 minit... banyak senang boleh trace lar... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja