Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

05 March 2013

Semua Dipanggil Bertugas

Bhai... Skrang nih gua tengah menunggu flight .... Nampaknya isu di Sabah nih menuntut semua pihak terlibat... Sama ader yang masih berkhidmat mahupun yang dah sepatutnya lama pencen... Dalam agensi... Tiada istilah bersara sepenuhnya... Walaupun gua kalu nak diikutkan dah pencen dari berkhidmat... Tapi nampaknyer macam takder makner jer pencen nih...

Kalu lu orang nak tau... Servis perkhidmatan kitorang di agensi biasanya 15 tahun jer... Tapi kali nih ramai senior (hampir semua) gua pon dipanggil bertugas semula... Hahaha... Sampai melimpah bilik mesyuarat di HQ sebelum Subuh tadi...

Punya la ramai anggota yang sedang diaturgerakkan.... Ader yang akan digerakkan ke Sabah... Ader yang diarahkan bergerak ke Sarawak... ader yang diarahkan beroperasi di Brunei... Dan ader yang telah mendapat arahan untuk memulakan operasi gelap di Filipina.... Lokasi gua plak... Lu orang tak payah la tau... Dan kali nih semua operatif yang diarahkan menggunakan segala macam tindakan proaktif untuk menjayakan misi walaupun terpaksa menggunakan senjata api.

Mmmm.... Kalu perlu... Gua jugak akan buat self defence... Nak buat camana... Mengambil nyawa tue tugas Malaikat Maut... Gua cuma mempertahankan diri dan keselamatan negara...

Okeh la... Panggilan untuk boarding dah start tue... Gua nak gerak... Babai.... Oh yer... Gua dapat seat tepi tingkap kat depan wing.... Wow... Dapat tengok view cantik nih... Salam buat semua.... Muah...

Buat keluarga gua... Jangan riso... Ini kerja biasa jer... Macam la tak pernah tengok gua terlibat dengan insiden yang lagi bahaya...

Babai.... "Radio Silence Start"....

UPDATE: Flight baru sebentar tadi touch down kat airport negara asing nih. Lama ooo dalam flight... 3 jam lebih...

12 comments:

  1. all da besh bro...doa sy untuk semua yg terlibat dalam kes sabah...moga allah selamat kan kalian..amin

    ReplyDelete

  2. ALLAH HU AKBAR
    ALLAH HU AKBAR
    ALLAH HU AKBAR

    NEGARAKU!!!..

    MOGA DILINDUNGI DAN DIBERKATI ALLAH YANG MAHA BESAR DENGAN PERJUANGAN YANG IKHLAS DEMI NEGARA & AGAMA

    Gud Luck boss!!

    ReplyDelete
  3. semoga selamat pegi n blik bro..gua n rakyat malaysia sntiasa doakan lu

    ReplyDelete
  4. semoga slamat g n blik bro..gua n rakyat malaysia sntiasa doakan anggota keselamatan di sabah

    ReplyDelete
  5. good luck bhai ... moga perjuangan dilindungi Allah ... amin

    ReplyDelete
  6. Aku doakan keselamatan ko bro. patut lama xupdate.

    ReplyDelete
  7. Take care bro .. Allah bless you and all !

    ReplyDelete
  8. 'death before dishonour' tuan demi negara ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  9. salam...nama saya Syasya, dari Pahang jugak. kalo rajin detectlah IP modem TM saya ni. saya fikir 2-3 kali jugak before komen ni. saya tak rasa komen ni sesuai disiarkan utk tatapan umum. satu, it's kind of my personal concern dan kedua, saya tak nak komen ni mencetuskan rasa panik atau saya kena condemn pulak. lepas baca awak delete jelah.

    mula2 baca blog ni macam poyo je. bila baca entry lama2, terus interested. semalam saya baca entry2 lama sampai pukul 2.30pagi. dan saya nak ambil peluang komen di sini sbb saya percaya yg awak ni betul2 attach dgn agensi. tak kisahlah agensi apa, undercover atau intelligence. saya betul2 berharap agar agensi dpt prevent the next incursion atau kekacauan yg mungkin berlaku lepas GE13.

    ramalan yg dibuat oleh beberapa blogger terutama yg byk menulis ttg teori konspirasi kebetulan tepat, bahawa insiden kekacauan akan berlaku dlm tahun 2013. cuma sy hairan kenapa gov tak dpt info dari perisikan dan elak drpd terjadi.

    tiap2 tahun buat OPS PASIR takkan semudah itu penceroboh masuk? bangang sangatlah nampaknya ATM,PDRM, MARITIM dgn mcm2 agensilah tapi tetap bolos.

    so, walaupun saya perempuan, agak suspicious dgn kedua2 kerajaan & pembangkang. maybe teori yg saya baca dan percaya agak extreme, x mungkin gov nak create incident ni utk kekal berkuasa. tapi utk org yg percayakan teori konspirasi, mereka akan kaitkan kalau US blh buat 9/11 incident, tak mustahil gov pun boleh buat. INI ANDAIAN DALAM OTAK SAYA.dan to be honest mmg 2-3 malam ni saya x lena tido.

    saya x taulah rakyat lain mcm mana, tapi dlm family saya, saya sorg je yg asyik risau pasal hal ni. sy start risau sejak akhir 2011, pastu tahun 2012 okey kejap sbb fikir mcm aman damai je. sekali masuk bulan 3, tepat 1.3.13, dua orang polis kena tembak. ritual sacrifice by illuminati? okey nak gelak x kisah tapi itulah yg berlegar dlm otak saya.

    nak komen kat page2 menteri ke apa ke, diorang x akan baca punya. so sbb saya percaya awak mmg agen kpd agensi, jadi harap ambillah pengaduan ini sbb data akar umbi yg risau.

    maybe BN, maybe PR yg incite this incident. atau ada 3rd party, tapi i do believe in theory conspiracy. maybe this input can be used in your brainstorming session. walaupun bunyi macam tak logik. but i think that's how they operate. buat macam tak logik je...dan tgh2 negara tak ready, sekali lagi.

    now tgh nak standby beli beras, buat stok makanan kering. dan sbg rakyat saya mmg susah hati. sbb nnt bila tragedi berlaku menteri2, org kaya cabut lari. yg menderita adalah rakyat biasa mcm saya dan awak. tapi kalau awak menipu poyo2 konon agen kpd agensi, x taulah nak cakap apa. atau maybe saya yg pikir terlalu mendalam hahaha, rakyat lain biasa je....2-3 minggu lepas ni surutlah citer psl lahad datu.

    please prevent Arab Spring from happening.
    kalau awak rasa this comment is a kind of joke, prank, set up from SB or something, it's up to you.

    you can google my email, saya ada komen kat blog mistifiles...maybe dari situ terikut2 kot? dan jugak blog afterdarkwrites.blogspot.com

    semoga dipermudahkan perjalanan dan tugasan dan dilindungi Allah.
    kalau rasa nak reply komen saya ni email saya putribahaman@gmail.com

    ReplyDelete
  10. All the best bro c++! Demi negaraku yg tercinta yo! Take care bro!!

    ReplyDelete
  11. semoga Allah merahmati perjuanganmu dan rakan2!

    semboyan telah berbunyi
    menuju medan bakti

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja