Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 April 2013

Hishammudin Hussein Sudah Cuak

Bhai..... Gua memang tau yang Hishammudin Hussein nih bangang...  walaupun dier aderlah Menteri yang jaga KDN (dimana gua slalu berurusan)... tapi rasa gua kebangangan Hishammudin Hussein nih tak melambangkan tahap intelek kakitangan KDN.... Gua tak nafikan ramai kakitangan KDN yang samer bangang macam Hishammudin Hussein nih... tapi bilangan diorang tak la seramai mana.... kebanyakkannyer berlegar kat puncak kuasa jer dalam KDN...

Naik pangkat pon pasai kuat bodek dan ampu...... yang jenis lurus bendul dan tegas... langsung takder chan nak naik pangkat ker mender.... kaki penjilat dan pelahap ramai yang duduk dipuncak kuasa dalam KDN.... hahaha....  yang bodoh dan bangang pon ramai jugak dari kalangan yang dipuncak kuasa dalam KDN nih.... hahaha.... jangan mare aaa... gua citer benda betul.... hahahaha ....

Okeh... kalu ikut statement Hishammudin Hussein yang dibaca bulat-bulat nih....  Hishammudin Hussein nih marah biler Husam Musa kaitkan kematian Timbalan KP Kastam kerana isu rasuah... dan katanya tindakan Husam Musa nih menyinggung perasaan penjawat awam...  l

Walhal .... memang semua orang tahu..... yang Malaysia nih memang juara rasuah.... dan ader tiga jer punca Timbalan KP Kastam nih mati dibunuh.... sama ada.

  1. Timbalan KP Kastam nih tahu banyak pasai rasuah dikalangan pihak tertentu yang mengelak untuk membayar cukai dan duti eksais kastam
  2. Timbalan KP Kastam nih tahu siapa dalang utama (serta orang yang backup) dalam banyak kes mengelak dari membayar cukai dan dutu eksais kastam
  3. Timbalan KP Kastam nih tau siapa dalang yang menipu dalam urusan permit impot (AP)
Kalu nak katakan Timbalan KP Kastam nih ader masalah kewangan dengan Ah Long.... gua tak percaya... sebab Ah Long takkan bunuh orang yang berhutang dengannyer... tapi Ah Long akan culik dan ugut wang tebusan... itu jer modus operandi stendet Ah Long...

Kalu modus operandi pembunuh upahan (assassin/hitman) nih.... semuanya semata-mata balas dendam atau menutup kes/cerita..... sebab biler ader yang dah mati... mesti orang lain yang ader maklumat dan tahu (mulanya berani nak amik tindakan buat laporan kepada SPRM)... terus tak jadi nak amik tindakan....

Tak payah jauh.... lu orang sorot balik kes pembunuhan Jalil Ibrahim (akauntan Bumiputra Merchant Finance di Hong Kong sekitar tahun 1983) dulu.... kes 30 tahun dulu yang tak selesai lagi... dan takder saper berani nak siasat lebih lanjut isu rasuah dan salahguna kuasa nih.... it's all untuk cover-up...

Tapi kes Timbalan KP Kastam nih tak sama dengan kes Dr Joe Fernandez (abang Tony Fernandez Air Asia) yang mati ditembak di Bukit Mertajam dulu tue (sekitar tahun 2000)..... yang itu kalu ader masa nanti gua storykan citer disebalik tabir yang hanya sebilangan kecil orang jer tau...... hahahaha


3 comments:

  1. Hampeh ni masih beranggapan dia masih menteri, cakap sombong dan ego. Tapi Bangang! Ada Husam tuduh Timb. Ketua Pengarah Kastam tu mati ditembak oleh kerajaan Umno ke? Yang rakyat perkatakan sekarng ialah kenapa tak ada menteri atau timbalan menteri KDN yang menziarahi jenazah seorang pegawai tinggi yang mati semasa menjalankan tugas???? Benci sangat ke kat Allahyarham?

    ReplyDelete
  2. bhai,

    itu dr joe fernandez adalah abang tony fernandez? betul ke? gua pernah terbaca biografi dia dulu(tak ingat kat mana) tony ni 2 beradik je, dia sulung and ada adik perempuan sorang. membesar kat area damansara heights tu. dari umur remaja parents dia hantar belajar kat boarding school kat london sampai dia grad uni dan bekerja akautan kat virgin records tu. 1st time gua dengar kaitan dia dengan dr joe tu. mintak pencerahan sket bhai.maybe gua salah.

    pasal dr joe tu, gua dengar ada kaitan ngan kes penyebaran agama lain. mintak pencerahan jugak.

    thank you.

    ReplyDelete
  3. nelayanbimbang.blogspot.comApril 28, 2013 at 4:56 PM

    bro dlm posting lu psal hal kes nih yg sblm nie aku ade komen ckit..so dri 3 jwapan yg lu bg trmasuk dlm kategori "org dlm"..klau "org dlm" plak bleh lh di kecikkn grup nye.."agensi krjaan" ataupun "upahan"..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja