Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2018

Habislah Lagi Duit KWSP

Bhai/DeeDee semua....

KWSP dan PNB rancang nak beli aset fasa 2 Battersea Power Station jangkanya pada nilai RM8.8 Bilion.... Huhu..... Masalahnya... dalam keadaan ekonomi goyah ni... patutnya kiter kena banyakkan bawak masuk Foreign Direct Investment (FDI)... tapi la ni nak bawak keluar duit melabur kat luar negaralah pulak...

Giler ker aper.... Projek Battersea Power Station ni adalah projek Sime Darby (yang dulu rembat bagi nama Synergy Drive) dan SP Setia .... Masalahnya.... ini pelaburan kat England.... Memang la berpotensi untung.... tapi bukannya dapat menghasilkan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia yang secara otomatiknya akan menaikkan taraf hidup rakyat...

Kalu pun untung la KWSP dan PNB dalam projek Battersea Power Station ni..... berapa sangat la dividen yang akan KWSP dan PNB bagi kat rakyat sebab dana KWSP dan PNB ni datangnya dari rakyat....

Tak pernah lagi gua dengar KWSP dan PNB bayar dividen sampai 15% walhal dana yang dikendalikan lebih besar dari dana Bank Rakyat.... Bank Rakyat pun biasa pernah bagi dividen keuntungan saham sampaoi 15% sedangkan Bank Rakyat hanya melabur dalam negara jer....

Oh yer.... duit yang Isa Samad pinjam melalui FELDA itu hari dari KWSP pada nilaian RM5 billion tu FELDA (Isa Samad) dah abis bayar ker??? Ker senyap terus..... Adoyailah...

Mampuih la rakyat Malaysia kena tipu berkali-kali....

Macam dana dalam AMANAH RAYA BERHAD.... yang sekarang ni hanya sekadar nombor jer..... fizikalnya tak ader.... dah lama lebuh.... linchin.... hahahaha......

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja