Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 September 2018

SPRM Buat Lawak

Bhai/DeeDee semua...

SPRM memang lawak.... Boleh pulak kata Najib Razak tak berpotensi lari... Kita tau lah Najib Razak tu mat kepit..... Hahahaha ... Aper pon SPRM sendiri kamtoi ngan SOP diorang sendiri... SOP terpilih.... Orang kecik semua kena pakai baju oren... Kena gari ....Kalu ikat jamin kena bayar masa tu jugak semua sekali... Bila bab Najib Razak.... Boleh pakai baju sendiri... Boleh tak kena gari... Boleh bayar ikat jamin secara berperingkat...

Adoi lah.... Hujah SPRM memang klise... Nampak sangat la SPRM takder telor... Hahaha... Terpilih... Sided.... Tak professional... Hahahaha

Shafie Apdal, Isa Samad, Anwar Ibrahim, Rafizi Rami dan ramai lagi semua kena pakai baju lokap... Semua kena gari.... Semua kena bayar full kalu nak ikat jamin.... hahahaha....

Maknanya.... Najib Razak lain kasta la... Kasta Brahmin.... Hahaha


13 comments:

  1. Kasta kepit tu weii...agaknya sprm takut kat lokman adam ngan elly.

    ReplyDelete
  2. Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan kata-kata atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    saya yang ikut amanah
    amanah sapa
    amanah Allah atau nafsu

    matde tau lge ada kes tapi saja lantek jugak
    ni pung satu cilaka jugak tak abeh abeh dari dulu

    di akhirat nanti jawaplah hai tukang2 pelaksana amanah
    sapa yang tak ikut kehendak Allah
    musibah menanti

    ReplyDelete
  3. Sprm goyah PH ni tahan lama xmemerintah. Hahahaha..

    bankami.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. SPRM ni kereta injin lama..body cat baru.
    Adil dengan perbuatan bukan dengan cakap...apalah yang adil dekat Malaysia ni!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Dari sudut yang lain, langkah ini menjelaskan bahawa Najib Razak "tidak dizalimi" sebagaimana yang sudah sedia ada dalam pemikiran penyokong tegarnya untuk dijadikan modal politik. Bagus SPRM!

    ReplyDelete
  6. Masalahnya dia ingat rakyat semua buta dan dungu... kalau masih ada sayang lagi pada Najib... sila bersara... tak payah lagi SAYA YANG MENURUT PERINTAH
    ... sekarang SAYA YANG MENJALANLAN AMANAH... sila letak jawatan anda amat memual dan memalukan MALAYSIA BARU

    ReplyDelete
  7. Berita terkini SU Agong PAS kata PAS mengambil langkah2 utk membatalkan saman Hadi diLondon keatas Claire Brown Sarawak Report kerana tuduhan2 Hadi dibayar Najib, makan dedak Najib. Alasan yg diberi yalah jimat belanja guaman dan menjaga kepentingan maslahat ummah.

    Hanya baru ni sahaja diMuktamar PAS, Takiyuddin cakap besar yang PAS sudah habis belanja kos guaman 300K pound bersamaan RM1.5 juta dan ada tanda2 akan menang saman. Juga RM1.5 juta adalah kutipan tin milo walaun2.

    Boleh percayake Mamak mulut longkang dan nafsu gaya hidup sekular besar ni?

    1. Kutipan tin milo ke duit curi Najib? Adakah sebab Najib dah hilang kuasa dan kena tuduhan2 mencuri duit dimahkamah, akaun bank dibela jadi dah hilang sumber kewangan utk tanggong kos guaman Hadi dan PAS diLondon?
    2. Siapa yang beria2 nak saman, Najib atau Hadi?
    3. Mengapa ramai pegawai2 kedutaan yang bantu Hadi diMahkamah London awal2 dulu?
    4. Mengapa tarik balik saman kalau nampak nak menang? Maslahat ummah yalah tegak kebenaran Hadi tak ambil duit curi Najib makan dedak sampai keluar kan PAS dari Pakatan Rakyat. Hadi dan PAS kemudian jadi pembela tegar Najib Klepto dan UMNO menyerang PH dan TDM
    5. Tarik balik saman maknanya PAS mengaku kalah dan mengiyakan tuduhan2 Claire Brown dan Sarawak Report. Mana maruah Hadi dan PAS?
    6. Ada tanda2 nak menang yalah lawak jenaka yang paling bangang nak ambil hati walaun2 diMuktamar yang sama tahap Lokman Adam yang makan semua klentong2 Najib, Sipencuri. Peguam Mat Salleh Hadi dan PAS sendiri mengaku kesahihan dan kebenaran bukti yang dikemukan Claire Brown yaitu audio Nik Abduh mengaku PAS terima dan makan duit Najib UMNO.

    Rumusan, Hadi dan PAS takda telur, pengecut kerana kalah kpd Claire Brown. Walaun2 yang berjuang dgn Parti Islam sebenar, bolehlah mintak Hadi dan kroni2 Najib dalam PAS bertanggongjawab dan letak jawatan kerana kesalahan ini. Hadi dan kroni2 ini mesti disebat di khalayak umum macam kes pasangan Lesbian dies at utk beri pengajaran dan pendidikan.

    Yang ni pendidikan jangan bersubahat dengan pencuri khazanah negara.


    ReplyDelete
  8. SPRM takut dgn siapakah??..
    bukan mereka dah bebas ker??...

    ReplyDelete
  9. Ada lagi saki baki najis Najib dalam agensi Kerajaan. Teran tapi tak mahu keluar macam SHIT. SHIT. SHIT.

    ReplyDelete
  10. Hormat lah sikit dekat bekas PM kita tu.walaupun kita benci dia .dia pernah memimpin Malaysia pada suatu ketika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hormat penyamun P Ramlee dah ajar dulu. Ai Ai Chief.

      Delete
  11. Bro c++, VSR prk PD pleaseeee

    ReplyDelete
  12. Jo lo(k) tak jumpa2 lg. Mana dia AGENSI yg diagong2kan sgt tu. Tak mampu? Jaga maruah melayu wei

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja