Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 December 2018

Senario Keselamatan Di Selatan Tanahair

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua sedia maklum bahawa kelengkapan pertahanan udara Malaysia adalah agak sedikit lemah... terutama aset-aset yang uzur dan sedang dibaikpulih serta dipertingkatkan.

Ader kawan call tadi tanya macam mana kita nak defense Malaysia kalu Singapura melancarkan "pre emptive strike" pada waktu awal pagi ...

Gua cakap kat dier... Kita tahu kalu Singapura nak buat pre-emptive strike... ianya akan hanya dibuat pada selepas tengah malam atau awal pagi... Singapura tidak akan buat pada waktu siang...

Dan antara tumpuan utama serangan udara dari Singapura adalah aset-aset aturgerak yang berada di Kuantan, Gong Kedak dan Butterworth.... dengan kepantasan pesawat F15 Eagle dan F18 Hornet serta F16 milik Singapura... mereka mampu untuk menyerang sasaran ini dengan mudah...

Walaupun kita ada sistem radar keluaran Thales, atau sistem Jernas milik Grup Artileri Pertahanan Udara (GAPU) atau meriam 35mm Oerlikon ... namun sudah pasti kita tidak mampu untuk menandingi sistem peluru berpandu layang dari jenis AGM JSOW milik Tentera Udara Singapura....

Kita tahu semua itu... namun begitu Malaysia tidaklah naif sangat sehinggakan mudah benar kita diserang secara tiba-tiba tanpa dapat mempertahankan diri...

Jadi... semenjak 1970 lagi kita telah tempatkan beberapa aset strategik kita tidak jauh dari Changi, Paya Lebar dan Seletar serta beberapa pangkalan Tentera Laut Singapura... Dan aset-aset strategik ini akan diaturgerak dengan cepat untuk bertindak balas melumpuhkan operasi pangkalan-pangkalan ini...  (maaf sebab tak boleh menceritakan bagaimana aset ini akan digerakkan dan apa jenis aset yang ada)

Yang pasti .. dalam tempoh kurang 15 minit Malaysia diserang oleh Singapura dalam pre-emptive strike, maka pangkalan-pangkalan utama dan lokasi strategik Singapura akan dilumpuhkan secara serentak. Dan ini secara tidak langsung akan menyebabkan pesawat yang membuat pre-emptive strike tersebut tidak akan mampu melakukan pendaratan... sampailah kehabisan minyak.

Unit-unit kecil dan strategik milik Malaysia ini sebenarnya telah mendapat latihan yang secukupnya sama ada di Balkan dahulu atau di Lubnan serta di beberapa konflik close quarter battle (CQB) diserata dunia...

Jadi... jangan ingat kita lemah... dan jangan ingat Singapura hebat dan boleh mengalahkan Malaysia dalam jangkamasa setengah jam seperti yang selalu digembar gemburkan oleh para Jeneral dan Menteri Singapura...

Just nak bagitau satu la.. dengan peluru .50 BMG atau 7.62x54mmR ... boleh melumpuhkan sebuah jet pejuang tercanggih sehingga ianya tidak akan mampu membuat penerbangan.... proven tested lar... pernah gua  buat di Slovenia dan Bosnia dulu... hehehe... pada jarak lebih 1000 ela... pada altitud lebih 300 meter dari paras laut...

6 comments:

  1. cnga4 tak berani serang tm
    gemapr lebih
    tembak ngan meriam katak dari johor
    cnga4 berteraburrr
    kecuali meriam katak pung tak boleh tembakkk
    lagi pun kita ada bnayak panglima
    silat boleh terbang n kebai
    tm ada semanagt hang tuah n jebat
    ada paham ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa hang lupa sebut raja bomo kita.. Teropong buluh jer jet s'pore terbarai. Blom laga kelapa muda lagi.. Kena meriam buloh dia mau rabak woodland. Kah kah kah..

      Delete
  2. Harap apa yg lu sembang ni benar la.. Tu je Nk ckp...

    ReplyDelete
  3. Bagi hint sikit2 sudah la c++..
    BIARlah orang nak ingat kita sembang kencang...sampai masa biar badai kencang yg membuktikan

    ReplyDelete
  4. 1. Dulu ada plan nak barai peluru berpandu, hantar ke U bikin reverse engineering. Team cun, demi negara. Mari kapla2 releks ja tanya, brapa bahagian kami.

    2. Kita nak bikin blind missile utk park kat selatan. Ending sama jugak, berapa bahagian.

    3. Lepas tu gi mampos la. Malas dah nak pikir. Kita mikir utk negara, depa mikir brapa bahagian.

    ReplyDelete
  5. Bhai 13337-x...
    Tue la pasai.... dulu masa gua bercinta ngan awek kerja modelling dulu tue... diorang salin baju selamber jer kat dalam bilik persalinan yang kecik kat belakang pentas... hahaha...

    Komen sapa la ni.Camni nak jaga negara huhu . Naya ja.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja