Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 January 2019

Siapa Calon Pilihan?

Bhai/DeeDee semua...

Tak lama lagi akan ada pemilihan... agak-agaknya la... siapa pada pandangan dan pemikiran lu orang yang sesuai untuk jawatan tu?

Siapa aaa??? Siapa???

Siapa kah yang akan lead? Siapakah yang akan menjadi leader? Siapakan yang akan berkuasa? Adakah akan berlaku perubahan? Adakah akan berlaku satu gagasan atau idea baru?

Atau sekadar retorik sama seperti biasa??? Sekadar penyedap rasa demi untuk memberikan satu illusi kepada warga... Melebih tidak mengurang pun tidak...

Err.... gua citer yang mana ni bhai??? Lu teka dan carik jawapannyer.... Hahahaha

Sebab A tak semestinya sentiasa A dan B tidak semestinya B ... ader paham ka???

6 comments:

  1. Salam tuan. Boleh ulas pasal Tuanku Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir. Fb dia Tuanku sheikh

    ReplyDelete
  2. Aku rasa orang asli bekas pegawai polis tu sesuai sekali..opps

    ReplyDelete
  3. Calon Pilihan???? Kalau i pilih u je bro acane . U pun 2x5=52 gak.

    ReplyDelete
  4. Dah nampak macam merebut kerusi berirama sukan hari keluarga la pulak! Ada tu yang tidak termasuk pun dalam senarai untuk berebut kerusi, last last minit cuba main ikut pintu belakang, janji nak dapat juga hadiah hamper tu, hampeh betoi la...Bhai lu ada paham ka???

    ReplyDelete
  5. Yeop! Bila nak mai? Sakit hati Yong.

    ReplyDelete
  6. X yah la pilih sapa2 .Meh layan kal ho na ho kat tv3 ni.....sedih la pulak😛

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja