Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 May 2019

Kesilapan Berangkai

Bhai/DeeDee semua...

Dulu UMNO/BN jatuh pasai kurang mendengar rungutan dan rintihan rakyat.... malah ramai pimpinan UMNO/BN yang lebih dengar cakap kontraktor atau bisnesman yang sengaja rapat dengan diorang pasai nak tapau projek atau laba dan untung...

La ni.... benda yang sama gak dibuat oleh beberapa pimpinan Pakatan Harapan (PH) .... dah makin sombong... dah makin tak dengar nasihat atau pandangan akar umbi....  dah lebih dengar cakap kontraktor atau bisnesman yang la nih "bersalin kulit"

Ini semua petanda-petanda nak bungkuih la ni.... Bodoh yang tak boleh nak diajar... Cerdik yang tak boleh nak diikut... Adoilah....

Kita paham la Mahathir Mohamed memang ader agenda dier sendiri.... ader strategi dier sendiri.... tapi yang Menteri-Menteri dan Timbalan Menteri yang lainnya apasal bodoh sangat.... ader yang mementingkan puak dier jer... ader yang mementingkan kaum dier jer... sampaikan cakap antara mereka tak sama nada.....

Yang Menteri Pendidikan dok hala ke Utara.... yang Timbalan Menteri Pendidikan dok hala ke Selatan.....  bangang ker apa... Itu baru satu contoh ja....  Banyak Kementerian yang jadi bangang.... terutamanya Kementerian yang dikendalikan oleh Rina Harun tu.... adoilah... sakit ....

Tu belum lagi agensi-agensi dibawah Kerajaan yang tak ketahuan punca geraknya.... macam YADIM dan berbagai lagi.... Mujahid pun pening gak.... sampaikan yang kaki tibai kerajaan pun dikutip bagi peluang berceramah dan berpropaganda dalam media..... adoilah....  Giler aaa... siap jemput musuh berceramah bantai diri sendiri ... itu bangang wal bebal namanya...

Beberapa Menteri Besar dari PH yang gua lihat lebih kedepan dalam deal dengan "ular salin kulit" ni.... terutama MB Negeri Sembilan dan MB Johor.... Malah tak ketinggalan MB Perak... apa nak jadi la..... kawan-kawan yang berjuang dari awal kena tolak... amik plak kawan-kawan dari musuh dan dari yang baru dua tiga hari "salin kulit"....

Adoilah... kenapalah bodoh sangat....

Hahahaha... Ini semua kesilapan berangkai yang akan menjahanamkan... dan akan menjadikan Kerajaan sedia ada menjadi Kerajaan Sepenggal.... hahahaha

Kalu sepenggal pon elok juga... sebab bodoh ..... Hahaha

11 comments:

  1. Habis Kalau sepenggal nak lantik Sapa hadi ke Najib

    ReplyDelete
  2. Kalau kesilapan berangkai jadi permudah musuh sabotaj memang sah bodoh. Bukan tak kenal cara UMNO-PAS berpolitik.

    ReplyDelete
  3. Setuju 100% ,,, pemimpin ph terlalu bodoh duk kasi projek dkat kontraktor talam dua muka yg pandai salin warna mcm mengkarung tu, dorg lupakan jasa2 pejuang tulin yg awal, maka tungu balasanya masa pru 15 nnt,,

    ReplyDelete
  4. Aku pilih Nur Sajat....sejuk mata memandang...Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
  5. Aku pilih Nur Sajat....sejuk mata memandang...Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahli Neraka memang suka pada yang Haram. Bertaubatlah sedara sebelum too late. Innalillah...

      Delete
  6. Kita sabar dulu. Tengok bila Tun buat pembwrsihan nanti. Berapa ramai yang akan hilang portfolio. Jam itu baru nampak kurap dan panau dorang. Orang tua itu berbisa pak.... dalam diam manilai dan menganalisa mana ular dan mana belut...

    ReplyDelete
  7. siap jemput musuh berceramah bantai diri sendiri ... itu bangang wal bebal namanya...

    bukan bebai itulah namanya berani
    kalau nak tau burok kita tanyalah musuh kita
    jnagan tanya kawan kita
    sabab kawan kita bnyak kaki takut nak kutok kita

    barula boleh koreksi diri kita
    kalau tidak kita duk perasan baguih sampai mampuih

    kita puasa dah puluh kali
    adakah kita puasa macam dulu jugak?
    tak naik taraf

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang dipanggil beri ceramah pun koreksi diri pun ke laut.

      Habis dibaca doa Pakatan Ahzab sampai Geng Sendiri pun jadi Tentera Ahzab juga.

      Kalau nak koreksi masalah dengan panggil musuh kena pilih musuh yang cerdik.

      Bukan jenis yang tak pakai otak setakat bergantung atas nama saudara ulama.

      Ini jenis anjing tersepit nak dilepaskan berceramah dalam media.

      Delete
  8. Main problem adalah DNA UMNO masih lagi dok bersarang dalam PH. Kononnya nak buat politik baru tapi masih lagi gagal memahami bahawa politik baharu memerlukan darah baru, mentaliti baru dan aspirasi baru. kalau setakat kononnya politik baru tu ambil kalangan musuh untuk jawatan2 kritikal, itu langkah bebal kerana "a leopard will not change its spot". Kenapa takut dan geli sangat nak ambil orang baru, darah baru dan akal yang baru? Takut jadi macam hang nadim yang akan usurp your positions? Sebab korang take your followers for granted dan atas dasar korang ni "Mr Bean", terlalu lurus bendul sambil buat benda bodoh yang tak masuk akal? PH ni perlukan pemimpin2 yang berjiwa "progressive", iaitu orang2 yang hidupnya bermatlamatkan "perubahan". Masalah PH sekarang ni, pemimpin2 ramai yang jenis nak duduk dalam jawatan sampai mampus dan kalau boleh nak wariskan kedudukan tu kat anak bini. ITU sifat BN dan UMNO. PH mesti progressive dan untuk progressive PH mesti ada pemimpin yang matlamatnya ialah menukar, berubah dan beralih, yang bermakna mereka takde matlamat untuk jadi pemimpin selam2nya dan ada keinginan untuk melatih orang2 bawah untuk naik keatas dan melepasi diri mereka. So far, pemimpin2 PH masih lagi macam orang2 UMNO yang kejar jawatan dan suka cah keting. This needs to change. PERIOD! Perlu ada mentaliti "only the best will do". pemimpin2 PH mesti mempunyai semangat ini dan sedia berundur dan lupus jika kedudukan dan jwatannya lebih layak dipegang orang lain yang lebih baik dan lebih layak.

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang tak tau nak sabaq ka bongok...

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja