Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 June 2019

Ntahlah

Bhai/DeeDee semua....

Gua takder mender nak tulis sebenarnya... kepala ader sikit berong.... penat...

Ntahlah .... tak tau nak citer apa... nak ulas apa... nak terangkan apa... just .... ntahlah...

Sori aaa..... ader masa .... gua akan tulis..

9 comments:

  1. adoiii....kikiikikih

    ReplyDelete
  2. Siasat kes Gua Musang dan hantar laporan ke blog. 14 mati beratus sakit belum isytihar darurat lagi ke? Sampai wabak ke Kota Bharu nanti baru nak darurat.

    ReplyDelete
  3. Bro..bile nk publish..sape pilihan madey pm ke8

    ReplyDelete
  4. Bro..bile nk publish..sape pilihan madey pm ke8

    ReplyDelete
  5. Apabila dikatakan kepada mereka: "Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang lain telah beriman", mereka menjawab: "Akan berimankah kami sebagaimana orang-orang yang bodoh itu telah beriman?"
    Ingatlah, sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak tahu.

    Perumpamaan orang-orang yang dipikulkan kepadanya Taurat kemudian mereka tiada memikulnya adalah seperti keledai yang membawa kitab-kitab yang tebal. Amatlah buruknya perumpamaan kaum yang mendustakan ayat-ayat Allah itu. Dan Allah tiada memberi petunjuk kepada kaum yang zalim.

    ada orang kata kaldai bodo
    kaldai tu kiasan saja
    tapi yang banyak boddo adalah manusia babi pun tak boddo
    natang tak masuk neraka manusia berduyun akan dilempar dalam neraka

    ramai mansuia tak sedar merekalah yang boddo
    Ingatlah, sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak tahu

    tak tau buat apa ingat Allah bnayak banyak
    moga iblis tak banyak kacau

    takpi tolong depa cari jolo ka
    mat bidor kata tak lama lagi
    dia kat tak sangka jadi kpn tapi dia jangan lupa Allah nak uji dia
    ngan pangkat

    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    nanti akan di soal oleh Allah amanah jawatan
    jadi jnagan seronok sangat ngan pangkat

    ReplyDelete
  6. Tak de mende nak komen.

    ReplyDelete
  7. GG..kena game dah..

    ReplyDelete
  8. isu hangat dah keluar, bila nak update cerita ala-ala spy kat ajensi. takpelah, aku bagi klu. same old same old never dai.

    ReplyDelete
  9. Salam bro cipan... hihihi tulis ajelah pasal apa pun... nanti kami komen... hihihi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja