Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 October 2019

Analisis Walaun

Bhai/DeeDee semua....

Hasil kajian gua selama nih... dapat disimpulkan bahawasanya perkara yang gua nyatakan dibawah ini adalah benar dan selamanya benar....

"Walaun bukan ader otak dan akal..... Kalu walaun ader otak dan akal, mereka takkan jadi walaun dah"

Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? ArRahmaan

Ader paham ka???

3 comments:

  1. tuan masih basuh kaki ketika wudhu'?

    dlm Quran sebut usap kepala dan kaki...

    perintah siapa yang kamu taati?

    ReplyDelete
  2. Satu perkara yang walaun2 ni tak faham, syurga itu bukan tempat untuk orang2 bodoh lagi jahil. Sebagaimana syurga itu tidak ada orang tua, orang2 bodoh lagi jahil tidak dapat masuk kedalam syurga. Tidak kah kamu mahu berfikir merupakan ayat2 yang sering Allah SWT ulang dalam Al Quran.

    Nick.
    cape Tiger.

    ReplyDelete
  3. Aku zaman Arwah, walaun ni setia Aku tak hairan, Kerana perjuangannya. Sentiasa berserdehana, Tetap dgn matlamt Dan melawan kemungkaran. Pasal dulu, walaupun Aku ahli PKR, Aku join walaun ni, Pasal Kat kawasan Aku PKR ni Kurang aktif, Jadi Sebab pas pun dlm PR masa tu, join la Dia org, Tapi lepas arwah takde, perjuang pun Dah mcm Lalang, Aku join jugak, Tapi Aku menghasut walaun ni Buka mata. Tapi malangnya mereka telah dibuta perutkan oleh Umno dulu. Jadi aku blah la sorang, ade 3 org ikuy Aku join PKR. Tu la story Aku Pasal buta perut nya walaun ni. Dah lunyai dikencing pun, walak menkhinzir buta lagi.... Percaya sgt dgn syurga yg dijanjikan... Berapa kerat walaun ni Yg betul2 patuh pada ajaran islam, sembahyang, Puasa. Zakat Jgn cakap. Sembang agama meletup letup. Ajak jumaat, tido dlm Lori lagi best. Aku tgk kertas undi, takde name org Islam. Aku rosakkan, Aku takuy jawab dgn Allah, tu la cakap dia Sebelum masuk tido waktu nak masuk solat jumaat... Aku nak tendang kang, Mungkin jahil tahap babun. Nak maki, dah baya Bukan abg, dah baya bapak aku. Jadi lantak Ko la. Dlm kubur Esok, mintak La kapan dgn kad ahli pas sekali.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja