Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 October 2019

Kenapa Mahathir Mohamed Hadir Kongres Maruah Melayu?

Bhai/DeeDee semua...

Ini satu persoalan yang ramai dok tanya gua dua tiga hari nih.... Hahaha... gua seperti biasa akan gelak jer...

Gua nak bagitau lu orang sumer.... Kalu nak tau... Mahathir Mohamed la paling "Ultra Melayu" ... walaupun dier bukan Melayu Tulen.... Hahaha.... Mahathir Mohamed la sebenarnya paling rasis.... paling tak percaya kat Cina dan India....

Biler gua cakap camnie... mesti ramai yang tak percaya.... Hahaha... lantak korang la nak percaya ke tidak.... ader gua heran.... Hahaha

Kalu tidak sebab Mahathir Mohamed tue Ultra Melayu... dier tak tulis la buku Malay Dilemma tue.... lu ingat sesaja ker dier tulis semata-mata nak jual buku tue... Hahaha... dier tulis seba nak membangkitkan semangat orang Melayu.... tapi yer la... Melayu rata-ratanya bodoh sombong... tue la pasai siap dok meracau kata Mahathir Mohamed kutuk Melayu....

Hahaha....

So berbalik kepada persoalan kenapa Mahathir Mohamed hadir Kongres Maruah Melayu tue?? Hahaha.... ini ader agenda dier la.... Mahathir Mohamed sekaran nih tengah main catur... level dewa-dewa punya mainan....

Dan yang akan kena perangkap kena game dalam permainan catur Mahathir Mohamed nih aderlah ....

PAS, UMNO dan DAP .....

Hahaha.... dan yang akan tergolek dog adalah Anwar Ibrahim..... Hahahaha.... melepas la jawatan PM8 kalu gini gayanya...

Ader paham ka??? Hadan huker...

5 comments:

  1. gua caya sama luuuu..

    qes

    ReplyDelete
  2. Banyak sangat respon beremosi dari pelbagai pihak.
    Perlu diingat bahawa ada anak-anak Melayu yang terus maju, tanpa menghiraukan apa jua yang dibincang oleh pelbagai pihak. Mereka ini yang dikatakan orang positif tetap cari jalan; orang negatif tetap cari alasan dan salahn orang lain. Masukkan merekan yang dah terus berusaha dari dulu dan sekarang sudah berjaya.

    Patutnya:
    1. Ambil positif semua perbincangan yaqng berlaku.

    2. Senaraikan semua isu dan masalah yang diutarakan (termasuk masalah sikap / persepsi)

    3. Dapatkan penyelesaian kepada semua isu / masalah - detail sedetail2nya. Tukarkan isu dan masalah berkenaan menjadi projek.

    4. Kena ada kumpulan pengawas bebas terdiri dari orang2 positif, pengamal niaga berpengalaman, dan orang bersemangat, istiqomah dan ada banyak idea.
    3.

    ReplyDelete
  3. Bro, lu baca MSO Melayu blogspot crystal clear niat tersirat dan tersurat Kongress ini.

    Lu tengok foto shoot atas pentas utama pun dah tahu siapa yang mengumpulkan VIP2 geng2 anti-Anwar termasuk Tok Mopti Wahabbi semua pegang tangan Mahathir tunjuk solidarity.

    Yg nampak berkerja kuat belakang tabir Hillman SetPol Azmin, Azmin, Abu Bakar Yahya SetPol Mahathir dan H2O Hishamuddin buddy-buddy Azmin. Mengingat Kita kpd secret meeting dgn Mahathir 3 bulan dulu, geng2 yang sama sokong Mahathir terus jadi PM 5 tahun maknanya batal konsensus PH, Anwar terlepas peluang jadi PM. Time tu, Mahathir jawab dia kekal dgn PH dan konsensus PH kecuali geng2 ini letak pistol dikepala nya.

    Kongress ini seolah Russian Roulette kerana tak semena2 UMNO merayu demi susulan Kongress, Mahathir dan Bersatu pullout dari PH dan bergabung dgn PAS, UMNO dan GPS tubuh Pakatan Baru, Pakatan Nasional makna batal konsensus PH dan runtuh Kerajaan PH.

    Sekali lagi, mentah2 Mahathir tolak pelawaan ini mcm dia tolak slumber dog offer Mazlan free GST consultancy atas alasan akan merosakkan negara. Alasan Mahathir tolak Pakatan baru sama alasan Zainal Kling tidak menjemput Anwar ke Kongress, multiracial.

    Terang lagi bersuloh, niat tersirat Kongress yalah nak letak pistol ke kepala Mahathir supaya batalkan konsensus PH, runtuhkan Kerajaan PH dan tubuh Kerajaan baru dgn Pakatan Nasional. Anwar dan DAP boleh belah.

    Pelan A, B dan C semua tak jadi bermula dgn usul dalam AGM Bersatu, Mahathir PM 5 tahun.

    So what's next bagi perancang utama antiAnwar ini?

    Usul RUU tolak Anwar PM, Sodomi 3...10, Video seks lagi? Tepuk dada tanya selera kalau boss2 TIBAI yg kelilingi Mahathir.

    ReplyDelete
  4. Semua bergantung kpd sokongan ahli parlimen. Jk ada sokongan bila2 masa undi tak percaya boleh dibuat. PM boleh diganti. Bersatu tak ada bilangan yg cukup. Bilangan yg menentukan, insyaAllah. Cakap2 lain buang masa saja. Insya Allah

    ReplyDelete
  5. Kalau ada kesilapan Kerajaan PH yalah Majlis Presiden PH tidak membantah dan menolak perlantikan SetPol2 PM yang punyai latar belakang tebal anti Pakatan Rakyat, antiDAP dan antiAnwar.

    Seorang dari PERKASA dan seorang lagi dulu Mursyidul Am TIBAI, ngo2 yg bergiat verges dan di bantu Najib dulu utk perang saraf besaran melawan Pakatan Rakyat dibawah Anwar diPRU13.

    Jadi tidak hairan gerakan halus nampak dirancang dari awal pentadbiran PH utk memujuk PM batalkan konsensus PH teras teras tertubuhnya Pakatan Harapan yg mana telah dipersetujui oleh Majlis Presiden PH antaranya termasuk kongsi jawatan PM antara Mahathir dan Anwar.

    Kongress Maruah Melayu ini mempunyai ajenda tersirat tersebut jika disuloh kumpulan antiAnwar dibelakang tabir.

    Inilah situasi anarkik PH jika ada musuh2 dalam selimut yang berkerja keras utk membuat krisis dalaman dgn terbatal nya konsensus PH dan Kerajaan PH runtuh sendiri.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja