Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 October 2019

Siapa Kelepet Duit Royalti?

Bhai/DeeDee semua...

Ader orang kata negeri depa tak dapat duit royalti..... Tapi orang yang handle duit negara kata dah bayar duit royalti nih dah sebulan dah.... so... siapa kelepet duit royalti nih aaa???

Sapa yang benar dan sapa yang salah???

Gua tak terkezut kalu yang dapat duit royalti tue buat senyap sunyi duit tue... tak terkezut bhai.... sebab yang dapat itu hari RM1.2 bilion duit royalti pon buat senyap ja.... takdak nampak apa-apa perubahan kat negeri tue...

Inikan pulak yang baru dapat dalam sebulan..... Hahaha

Duit bhai... duit...... kalu boleh nak senyap.... sebat dan kelepet ..... hahaha.... apa lu ingat lebai semua tak kebuloq daki dunia ka??? Hahaha..... beza bhai.... lebai zaman dulu ngan lebai zaman sekarang..... lebai zaman sekarang.... semua boleh kawtim....

Janji masyuk..... 

Hahahaha... ader paham ka???

7 comments:

  1. sian lobai malang nie,, kalau ph masih hidup, mungkin pas dah jd parti pemerintah dah skrg, senang utk dpt peruntukan duit ni semua,,,

    tp apakan daya, malang forever, jd pembangkang dulu kini & selamanya, minta sedekah la sampai bila2,,

    join bn,, dia ingat mca & mic tu setuju ka kalau ruu dia bentang kan balik ,,, kihkihkih,,

    ReplyDelete
  2. ikhsan ngan royalti jauh beza
    sapa betoi dalam bab dah bayar
    kita pun tak tau lagi
    mukmin munapik kapir ramai kat dunia ni

    salah satu syarat nak masuk syurga
    Dan orang-orang yang memelihara amanat-amanat (yang dipikulnya) dan janjinya,

    syurga tak semudah ynag dipikirkan
    neraka mudah diredah

    ReplyDelete
  3. Standard lah lebai2 ni punya perangai! Bila tak dapat royalti sibuk canang kononnya kalau dapat royalti kelantan akan maju dan moden. Tapi bila dapat duit, senyap je macam tikus dalam gudang beras. Tau2 je duit dah liyau habis kena klepet! Tabung Memali and koperasi kohilal,anyone?

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  4. Jgn main dgn duit, inikan pula jumlah berbilion! Serban tinggi gunung pun tak boleh percaya. Awas kleptokrat theocracy.....

    ReplyDelete
  5. cakap macam tahu serba-serbi, tapi nampak bodoh semua benda, eloklah rehat terus blog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol..
      Dah tau blog bodo pegi baca wat pe.nak jd bodo jugak ke.kah kah kah.buat la blog sendiri yg lebih tau dan tak bodo..

      Delete
    2. Aku baru nak tulis sama macam kau

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja