Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 November 2019

Mari Layan Perang Dalaman

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang semua sure sedia maklum bahawa skrang nih ader satu perang dalaman dalam Pakatan Harapan.... yer betul... benda bodoh kita kena kata ianya bodoh.... kan... jangan la taksub sangat macam walaun dan macai semua tue...

Hahahaha..

Sebenarnya dulu diorang ingat Pakatan Harapan takder chan nak amik alih dan perintah Kerajaan Persekutuan Malaysia ni... diorang ingat tidak harapan... macam tak kompiden... pasai tue la diorang buat macam-macam deal yang kalu nak dikirakan memang la bangang nak mampus...

Last-last dah menang... biler dah menang tue yang kelam kabut semua nak kejar harta rampasan perang... harga ghanimah.... tue yang ader yang jadi lebih sudu dari kuah... ader yang jadi ulat bulu naik mata...

Hahaha...

Tak sabar .... memang tak sabar.... dan seperti mana ader peribahasa Melayu lama yang berbunyi... "seperti anjing dengan bayang-bayang" ... maka diorang pon jadi la macam anjing nih... terjelir lidah tengok ghanimah.... ghanimah yang disebat oleh orang-orang yang pada asalnya memang tak layak dapat jawatan camtue...

Hahaha...

Dan .. hasil dari tak sabar ini.... ader yang bakal akan mampos... kojol... terbongkang dalam politik... dan akhirnya akan menyebabkan Pakatan Harapan hidup sepenggal ja jadi Kerajaan Persekutuan....

Hahaha....

Hadan Huker...... Prima Facie....

3 comments:

  1. Memang rakyat mahu ph sepenggal je bhai..

    Ko je yg tak sedar sebenarnya kau walaun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu madey undur, azmin akan kojol dan bersatu pun tak gedebe sgt. Insya Allah PH boleh menang pru akan dtg. Najib dah nak masuk jel, terima kasih kpd nor salwani. Insya Allah malaysia akan selamat dan makin maju. Syaratnya madey mesti undur, itu pun nak cakap secara bersopan!

      Delete
  2. Nun mati bertemu dengan ain....ain pun terkejut..hehe

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja