Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 March 2020

Bantuan Rakyat?

Bhai/DeeDee semua...

Setakat hari ni... gua tak nampak apa inisiatif Kerajaan untuk membantu rakyat dalam keadaan segera... Semuanya yang ditawarkan oleh Kerajaan bersifat lambat.

Rakyat bawahan la nih sedang terkesan teruk.. Pusat Zakat dan Baitulmal memang la kita tahu lambat...

Tapi takkan la Kerajaan Persekutuan sendiri pun lambat jugak...

Ramai rakyat B40 dan M40 sedang terkesan nih...

11 comments:

  1. COVID-19: "SEMUA SALAH" NAJIB, "BUKAN SALAH" TUN M.....!!!!!!

    SKETSA PANTUN SELOKA NYA SENTAP
    KO BOLE KATA BANTUAN AGAK LAMBAT
    GAJI PERTAMA MENTERI PUN BLOM DAPAT
    INI LANGKAH KJAAN PN PALING CEPAT
    ATOK ALJUB MASA DOLU APA KO BUAT.!?

    Amboiiii... seronok hangpa dok balun Tun M pasai Covid-19 nooooo... Eh! Betoi la apa yg Tun M kata tu. Masa awal hari tu memang Covid-19 tak serius pun kat Malaysia. Sekarang ni baru serius bahaya sbb makin ramai yg kena... heh!

    Ni semua salah DS Najib la ni. Dia la yg dok mula habaq kat Tun M mintak "buka" sempadan & "tak payah gantung" visa pelancong China hari tu.. Kalau Najib tak habaq lagu tu, dah tentu Tun M sekat dah sempadan negara time tu... heh!

    BUAT APA NAK SALAHKAN PM KE 7 , NAJIB KAN ADA...!?

    Masa Tun M jadi PM hari tu, banyak ke kes Covid-19? Sikit je kan? So terbukti la Tun M "berjaya" kekang Covid-19 dari menular kat Malaysia sebab time tu kes Covid-19 ni kurang kat negara kita... Cewwahhh.. pandai dak aku "bekap" Tun M? Kikikiii....

    Hangpa kena paham, Tun M tu betoi ke semua. Apa yg dia buat semuanya betoi & kita mesti puji atas apa saja tindakan yg dia buat termasuk tak sekat sempadan negara dari kemasukan pelancong dari China.

    Negeri pembangkang tak diajak ke mesorat pencegahan Covit19 di Putra Jaya pemimpin dan MB negeri pembangang meroyan mencipan.....

    MB PEMBANGANG MEROYAN MENCIPAN
    TAK DIAJAK KE MESORAT COVIT NINETEEN
    PM KE 7 CKP COVIT-19 TAK SEYES SETAN.!
    MAHACAI MENCIPAN MEROYAN MCM HANJING

    kan dolu dolu masa atok jadi PH kan atok kato masalah Covit19 tak seyes ssgt kan.. kannn.. kannn....

    faham faham la klu tak diajak mesyuarat tuhh PM ke 7 dah kata tak seyes penyakit tu...!! bodoo bodooo..!!

    JOM KEMPEN #BMF BESAR BESARAN YANG SELEBIHNYA MAHACAI SILA SALAHKAN TUN MAHATHIR..!!

    Cybertropper akan menyarang... jomnteruskan pada agenda #BMF Buy Muslim First... kempen besar besaran...

    BEFORE INI ATOK SELALU KATA 'BUKAN SALAH SAYA'
    AFTER INI RAKYAT KATA SILA 'SALAHKAN TUN' YEAA
    PADAH LIDAH BERCABANG FITNAH JIJIK AJARANNYA
    PADAN MUKO ATOK TER'CEKMATE' JUBO ATOK SEMULA

    Yang paling bodoh shingga sakit perut aku gelak ialah Mahathhir baik-baik jadi PM kemudian letak jawatan.. Lepas sibuk nak beli MP nak jadi PM..

    Pada ahli Bersatu pastikan boboi kalah dengan majority pemilihan presiden bersatu.. kasi signal pada si tua lidah bercabang kau berambos.. Malaysia aman tanpa kau mohon berambosss...!!

    PERANG KLIMAKS ITU MAHACAI JAJA
    CHAEKMATE SANA CHECKMATE SINI
    ATOK YG MULAKAN ATOK AKHIRKAN NYA
    AKHIRNYA ATOK TER'CKECKMAT' JUBO SINDRI

    Tak peliknye...Tun nak control habis mcm raja..dah tua renta nyanyuk elok beramboss lagi aman Malaysia..!!

    Untuk pemilihan Bersatu kali ini kalahkan Mukhriz dengan majority yamg banyak. Ajar si tua celaka denga legasi tak guna nya.

    Saya ulanggg...!!

    Habis covit19 kempen turun harga barang besar besaran #BMF Buy Muslim First

    FormulaTurunHarga = BMF + Boikot Chinese First


    kikikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa covid 19, orng2 melayu serbu pasaraya cina...hehehe!!!
      BMF: Buy Merc First.

      Delete
    2. BMF: Buy Merc First.
      Masa covid 19. Berpusu pusu orng melayu beli di pasaraya cina!

      Delete
    3. Kenapa nak tunggu selepas covit 19 baru nak kempen #BMF dan boikot chinese first? Kenapa tak sekarang aje? Dasar walaun yg mencemarkan melayu dan islam.

      Delete
    4. Rileks cai..takyah sentap
      BMF tetap diteruskan...
      Kasi up sikit bisnes anak bangsa sblm angkat bisnes org lain..
      Bukan susah pon...
      Nak kutuk nak sindir lantak korang lah....hihihi

      Kalau pegi kedai cina pon...tetap pilih produk bmf
      Berpusu2 ke mydin pon ada produk cina tapi didahulukan produk bmf....chill
      Hihihi...

      Delete
  2. apa pulak arahan baru nak keluar
    jngan smapai nak pi kedai beli barang dapur pun jadi susah
    takut ramai yang marahhh
    kita takleh keluar rumah 2 bulan pun takpa
    janji ada orang mai hantar barang keperluan kat rumah
    bekalan letrik air gas tel ok
    bil bil boleh bayar lamabat tak dipotong
    bukan semau orang ada internet bank

    pagi tadi ambo pi pasar naik bas kat pasar ni harga boleh tawar
    masa pi ada 2 sekatan ok lepas
    masa balik ada satu sekatan ada polis muda naik atas bas
    buat pertanyaan secara rambang
    ambo tak kena soal dengan izin Allah
    kat pasar pagi tadi ambo nampak ada orang hospital
    pun beli ikan jugak

    ada golongan muda yang tak masak perlu depa ni keluar
    nak beli kat kedai ynag jual makanan
    tak salah la depa keluar untuk beli makanan
    ingat sama masa kita bujang dulu perngai macam ni jugak
    beli makanan kat luar

    nak buat aturan biarlah jnagan smapai nak menyusahkan orang
    kalau tak caya orang nak beli barang nak buat lagu mana

    perintah Allah pun tak semau orang ikut ni kan pulak perintah manusia
    Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berlaku adil.

    ReplyDelete
  3. Aku tengok semua idea DS Najib Razak@bossku wow....awesome..!!

    Hari ini aku tak tahu hari yang ke berapa MCO dikeluarkan... Aahh malas nak kira hari keberapa, cuma aku kesihankan frontliners kita.

    Aku tengok semua idea DS Najib Razak, kerajaan Malaysia tengah pakai untuk lawan Covid-19. DS Najib suruh kita buat kuarantin, hadkan pengerakan rakyat, terus ada PKP dilancarkan dan impaknya, trajektori awal kita nak jadi macam Italy terus menurun dan kita buat masa ini berjaya elak malapetaka yang sama.

    Bila aku baca cadangan DS Najib stimulus ekonomi harus disegerakan, siap dengan cadangan membenarkan rakyat ambil duit dari tabung KWSP..

    Terus kerajaan sediakan pelan jangka pendek dengan cadangan KWSP diterima sebahagian daripada rancangan jangka pendek.

    Cuma walaun PH yang terkinja kinja meroyan, ye lah dulu kau orang diberi kuasa mereka asyik berebut kuasa nak jadi PM ke 8 dan desak orang tua itu letak jawatan...berbagai alasan pelancong China diberi kebenaran datang Malaysia.

    Semoga cadangan lain macam BSH (baca yeer BRIM) dibuka untuk semua lapisan, dinaikkan dan disegerakan akan diikuti juga awal bulan April nanti bila pelan sebenar diumumkan.

    Sekarang mereka yang meroyan BRIM dipercepatkan.. hurmmm dasar mangkok hayun punya PH..!!

    Khabarnya Jumaat ini akan ada pakej ransangan ekonomi meliputi petani, penjaja, nelayan, OKU dan golongan sasaran tidak diabaikan... tunggu lah esok walau kerajaan PN ini baru berusia 1 bulan.

    Aku termenung lagi kerajaan PN mengistiharkan gaji dipotong 2 bulan sedangkan usia kerajaan PN baru cecah 1 bulan..

    Makna kata next bulan depan pun mereka tak dapat gaji lagi sebab sudah dipotong awal awal.. walaun PH mesti terbakar pedih sampai ulu ati..!! Dasar mangkok ayun..!!

    Hurmmm.. nampak gaya semua walaun PH terkedu telah kahak yang diludahkan masing masing...!! Cakap gebang ekor bergelumang dangan taik sendiri... puiiii...!!!

    Walaun ni semua memang dasar mangkok ayun...!!!

    Lepas tu DS Najib cadangkan kita jadi macam Korea Selatan. Kita buat saringan FREE, kita kejar setiap rakyat kita supaya buat saringan.
    Mana-mana yang dijangkiti terus kuarantin sebelum jangkitkan kat orang.

    Hari ini, Director General of Health, Dr Noor Hisham Abdullah baru jer umumkan kita akan ikuti langkah 'Korea Selatan.'

    Kalau Tun dan PH masih berkuasa tak tahulah apa akan jadi Malaysia ini, rasanya kroni dan anak didulukan keuntungan..

    Kalau Najib jadi PM lagi hari ni, percayalah lagi cepat kita keluar dari krisis. Itu hakikat yang Tun dan Anwar tak nak lihat...!!

    Ini PM yang korang jatuhkan dulu atas fitnah-fitnah daripada PH. Tapi ternyata buah akalnya sentiasa boleh dipakai.

    Patutlah zaman dia dulu, pasaran saham kita dikenali sebagai the world’s longest bull run.

    Dia ialah PM yang Malaysian dont deserve (especially Tun) tapi kita sangat perlukan pada saat seperti ini...

    Untuk Malaysia lebih selamat kalahkan boboi dalam pemilihan Bersatu maka legasi tak guna ini akan kita kuburkan semuanya...!!

    Kalau nak harap kerajaan PH dan Tun Mahathir apa lagi Brother Anwar Bin Ibrahim sebelum ni, hurmmmmm....haramjadah lah dan Aku jamin mungkin Malaysia jadi macam Italy.

    Saya Ulanggg...

    Aku jamin Malaysia jadi lebih teruk lagi dari Italy....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahukah anda, waktu najib jadi PM
      dia potong budget operasi & pembangunan KKM dah arahkan setiap hospital jana kewangan sendiri.....

      ekon di ICU & OT rosak
      berapa byk kali masuk sekabor.... lupakah!!.....



      haishhhhh......

      Delete
    2. Simpanlah bodo tu, yg bagi jahanam negara tu najib. Hutang sampai 1.2 trilion tu PH yg buat ke? Duit 1mdb 42 bilion lesap tu, ph yg hilangkan ke?

      Delete
  4. tunggu lepas zuhur nanti
    jemin kata ada berita baik, klu betul lah kan.....


    haishhh.....

    ReplyDelete
  5. Berbual apa lagi taik cicak? Pergi kat register mana patut. Semua dapat, bukan makcik Kiah sorang je.😂

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja