Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 June 2020

Tangan Kanan Buat, Tangan Kiri Tak Tahu

Bhai/DeeDee semua....

Betul lah... baik betul ... buat jenayah... tapi kata tak tahu lah pulak.... adoilah...

Betapa ikhlasnya dier kan.... hebat ...  hehehe ... Tangan Kanan Buat, Tangan Kiri Tak Tahu



3 comments:

  1. Pelik betul perangai ramai melayu islam. Penyamun disanjung dimuliakan, orang lawan korupsi dihina dan dicemuh. Pencuri berpuluh ratus juta sepatutnya dipotong tangan berdasarkan hukum hudud, bukan disanjung. Sebab itu Rasulullah saw berkata punca runtuh masyarakat kerana apabila rakyat marhaen miskin mencuri mrk dikenakan hukuman berat tapi apabila golongan bangsawan mencuri mrk lepas bebas melalui pelbagai helah....

    ReplyDelete
  2. DEPA YANG MULAKAN GENDANG PERANG, NAJIB DISALAHKAN

    Bekas PM Najib Razak ditempelak oleh Ahli Parlimen Segambut Hannah Yeoh kerana tergesa-gesa mencadangkan pilihan raya umum ke 15 ketika wabak Covid 19 masih bergejala, sekolah ditutup dan ekonomi menderita
    Menurut Ahli Parlimen Segambut itu, Najib amat tidak bertanggungjawab mencadangkan pilihan raya bagi menyelesaikan ketidaktentuan politik di negara ini
    Beliau merujuk kenyataan Najib pada 3 Jun, apabila menyarankan Kementerian Kesihatan dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mulai menyusun prosedur operasi standard (SOP) untuk pilihan raya.
    “Ketika sekolah masih belum lagi dibuka, kedai gunting rambut hilang pendapatan selama 3 bulan dan sebahagian rakyat diberhentikan kerja, pemimpin Umno ini hanya sibuk mencadangkan untuk diadakan pilihan raya.
    “Beliau malah sampai peringkat mencadangkan kepada Kementerian Kesihatan dan SPR untuk segera merangka SOP untuk menghadapi pilihan raya,”

    Hanna Yeoh geng parti kau yang bising akhirnya gang kau jugak yang meroyan mencipan

    Bangangnya tak bertempat, merata rata kebanganganya. Apa yang susah sangat Hannah Yeoh nak faham- Najib

    1. Yang letak jawatan dan tumbangkan kerajaan? Perdana Menteri PH.

    2. Yang usulkan undi tidak percaya dalam parlimen untuk jatuhkan kerajaan baru? PH dan Warisan.

    3. Yang bermesyuarat minggu lepas untuk tumbangkan kerajan PN? Majlis presiden PH.

    4. Yang dituduh letak kepentingan politik melebihi negara pada masa Covid? Najib pulak.

    Dengar baik-baik Hannah dan PH.

    Najib cuma cadangkan bubarkan parlimen untuk kembalikan mandat pada Rakyat melalui pilihanraya JIKA PH terus merebut kuasa dengan cubaan-cubaan berteruskan untuk tumbangkan kerajaan.

    Mendapat mandat baru dari Rakyat agar kerajaan lebih kukuh dan stabil untuk melawan krisis ekonomi Covid.

    Cara paling adil bagi semua dan paling sesuai untuk selesaikan kemelut politik.

    Apa susah nak faham, Hannah?

    Ni lah yang dikata bangang tak bertempat..

    Point 1-3 Hannah tak nampak ke? Atau buat-buat buta tak nampak?

    Point 1-3 bukan permainan meletak kepentingan politik melebihi negara pada masa Covid ke?

    Korang yang tak habis-habis rebut kuasa sehingga kerajaan tak stabil.

    Najib cuma cadangkan cara penyelesaian paling adil pada Rakyat tapi bossku pulak yang dituduh letak kepentingan politik melebihi negara?

    Giler betul, PH. Tak ke bangang name nye tu..!!

    ReplyDelete
  3. 1. Apo sobab Tun M letak jawatan??? Pokok xkn goyang kalao ado berok.
    2-3-4. Ayah Din kn da kabo. Dio bukan kerajaan pilihan rakyat. Ikut pintu belakang.. Yg bukan gomen dan rakyat kono la tegur. Kluar duit pn main sodap yor petik. Den nie pn bayo cukai jagak. Nak tau dari mane dtg ea duit 2. Mcm mana kiro2 ea. JANGAN MAIN SODAP HEMBUS jer.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja