Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 August 2020

Tak Payah Sembang Kartun La Najib Razak Ooi...

 Bhai/DeeDee semua...

Ikut rekod sedia ada, memang ader ramai ahli politik yang kena tahan dengan SPRM ... dan memang ader yang kena tido dalam lokap dan kena pakai baju oren bertulis "Lokap SPRM"...

Cuma...

Cuma Najib Razak jer yang tak pernah kena tahan dalam lokap dan dipakaikan baju oren... Ini fakta... tak pernah sekali pun Najib Razak kena lokap.

Celah mana pulak Najib Razak nak sembang konon kata dier kena lokap?? Hahaha.... Sembang kartun boleh la... Hahaha... Adoilah... nak cerita bagi sedih dan gempak ker?? Hahahaha


8 comments:

  1. Dah basi....xde modal ke?

    ReplyDelete
  2. Inilah logik melayu islam umno pas kini yg buat ramai orang lain garu dan goyang kepala....... smh

    ReplyDelete
  3. Apa nak hairan dengan Najib, apa yang dia cakap dia sendiri tak tahu, duit masuk dalam akaun dia, dia tak tahu, tapi .....dia tahu perabiskan duit tu

    ReplyDelete
  4. Najis bodo KAKAKAKAKAKAKAKA

    ReplyDelete
  5. keadilan dunia ni apalah snagat
    tengok saja lakonan depa tak kiar la puak mana pung
    be;um smapai tahapnya

    Dalam menegakan hukum yang bertujuan tercapainya keadilan serta kemashlatan bersama. Rasulullah SAW tidak pandang bulu, tidak melihat latar belakang. Tidak melihat apakah ia pejabat, atau bangsawan. Orang yang dekat dan dicintai Rasulullah saw tidak menjadi jaminan untuk lolos dari hukuman.

    Fatimah binti Muhammad, putri tercinta Rasulullah SAW pun tak luput dari hukuman jikalau ia mencuri. Bahkan beliau sendiri yang akan menghukumnya. Terlihat bagiamana Rasulullah SAW bersikap profesional dalam melaksanakan tugasnya.

    Kekuasaan, kemuliaan, dan keutamaan pada dirinya tidak digunakan secara semena-mena. Beliau tidak melebihkan satu dengan yang lainnya jika sudah memasuki ranah hukum. Termasuk darah dagingnya sendiri yang beliau cintai.

    Inilah sosok pemimpin sejati dan profesional; mempunyai sikap tegas dalam memutuskan suatu perkara. Bukan saja istikaomah serta memegang teguh aturan-aturan Illahi.

    ReplyDelete
  6. Tak payah LGE merengek kena tahan, kata dulu pernah kena tahan ISA, tak akan tak kental lagi.

    ReplyDelete
  7. penyakit terlalu obses dengan najib yang melanda kebanyakan masyarakat Malaysia sekarang ini perlu dibendung, dikhuatiri akan menyebabkan pemimpin-pemimpin lain tidak dipedulikan atau seolah-olah tidak wujud lagi. -BERNAME

    ReplyDelete
  8. Malu apa banduan ku..kikiki

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja