Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 May 2021

Opocot Mak Kau

Bhai/DeeDee semua...

Kalu bukan magik ... bukanlah Ahmad Dasuki Rani namanya... hahaha..
Dari citer dalam alam kubur (macam la dier dah pernah dikuburkan) ... yang ntah mana dier dapat citer yang pastinya bukan dari Nabi Muhammad Rasulullah... sampailah citer kena panah petir wakto jadi iman solat...

Hahaha....

Magik betul lar... hahaha



3 comments:

  1. bolih ka Quran jadi pembela kita di akhirat nanti
    kalau kat dunai tak peduli Quran

    Sesungguhnya hamba yang mati apabila diletakkan dalam kuburnya dan rakan taulannya berpaling pulang darinya sedangkan ketika itu, dia masih mendengar bunyi tapak sepatu atau selipar mereka.

    Ketika itu datanglah dua malaikat kepadanya lantas mendudukkannya seraya bertanya apakah yang kamu katakan tentang lelaki ini yakni Muhammad SAW? Adapun orang yang beriman nescaya menjawab aku bersaksi bahawa dia adalah hamba Allah dan rasul-Nya..

    Riwayat al-Bukhari (1338) dan Muslim (2870)

    kalau kat dunya suka hina Nabi apa la nasib akan timpa

    kalau kita berdiri kat lombu nmapak beza nya natang ngan orang
    kalau kita tak tau baca quran
    kita sama macam lombu bahkan lebih terok lagi

    اللهم يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي على دِينِكَ

    Maksudnya: “Wahai Allah Tuhan yang membolak-balikkan hati, tetapkanlah hatiku atas agama-Mu.”

    ReplyDelete
  2. Contoh terbaik depa ni semua puak2 Parti Angan2 Sokmo. Dari tujuan, matlamat dan hala tuju pun tak lebih dari angan-angan belaka. Tapi angan2 yang paling besar mereka adalah untuk pakai keta mecedes besar, rumah besar, jawatan bergaji besar dan isteri pun besar gak. Cuma utk buat kerja dan berjihad tu je yang kecik usahanya. Agama dan bangsa tu takat taik mata je kat depa ni. Perjuangan kononnya untuk menjulang hudud dan RUU 355 tu hanyalah igauan tidur petang, hasilnya hanyalah utk buat taik mata, nothing more. Pirah! Berjihad utk Palestin? Hulur tin milo ajelah nampaknya. Palestin tu kat depa bertukar jadi "Pas Tin" milo je. Lebih dari tu, semua ekor bawah kelengkang.

    Nick.

    ReplyDelete
  3. Israel baru isytihar perang terhadap petugas Hamas di seluruh dunia, termasuk malaysia. Inilah peluang semua orang yg semangat berkobar2 utk berjuang secara terus berdepan dgn operatif2 mossad dll. Jangan bersyarah berapi2 masa beri ucapan atau syarahan dikuliah/ceramah tapi tak sanggup beradu otak dan tenaga. Jangan biar terjadi macam di Iran, dimana pakar nuklear sendiri boleh dibunuh di tempat sendiri oleh operatif2 zionis. Operatif2 mossad dan zionis sudah tentu sedang beroperasi di negara kita, menunggu masa utk strike. Ayoh, kesan dan hapuskan mrk tanpa belas kasihan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1