Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 May 2017

TLDM Buat Lawak

Bhai/DeeDee semua...

Kalu korang nak kutuk pasai isu kapal peronda TLDM ni kehabisan minyak.. gua harap lu orang baik pikir balik...

Bukan setakat stok minyak kapal pun bercatu... malah sparepart pun banyak rabat dari kapal lain... Bukan TLDM ja ader masalah ni... tapi APMM pun sama....

Kapal dan bot yang sizen... yang patut dah tak layak berada dalam inventori TLDM dan APMM... memang lawak

Paling tak tahan nak gelak... macam mana la depa boleh tersesat sampai lebih 100 nautical mile... macam mana navigator kapal ni buat kerja... tak sekolah ka?

Kalaupun peralatan navigasi electronic problem, takkan peralatan Sextant pun takder atas kapal... takkan la depa tak belajar guna sextant... huhu... memalukanlah

Kawan gua si Blogger ManjungMari mesti marah ngan gua pasai dier Ex-TLDM.... huhu

28 May 2017

Hafiz Nordin Yang Bangang

Bhai/DeeDee semua...

Kepada sesiapa yang menjadikan Hafiz Nordin ni sebagai guru agama dier... gua harap sangat la supaya mufaraqah dari dier...

Bukan aper... sebab kerana kebangangan dan kejahilan Hafiz Nordin ni dalam bab dakwah dan Islam dah makin banyak terlihat... Bahaya Ostad Lebai macam ni... lama-lama boleh jadi ajaran sesat.. boleh jadi macam Guru Yahya ... kalau tak pun jadi macam Ayah Pin...

Huhu... sebab itu la benda bodoh macam kat bawah ni pon dia boleh buat... Siapa la yang bodoh sangat yang bagi dier ni tauliah mengajar agama? Adoyailah...

Mola-mola bagi penampar... pastu halang dakwah kepada orang kafir... lepas ni aper pulak... Hafiz Nordin ni tadah kitab ngan Abdul Hadi Awang ker? huhu... patut la jadi camnie... 





26 May 2017

Geng Lebai Sudah Join Mat Over

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... mana geng Lebai ni belajar agama aaa? Depa belajar ngan Rasulullah s.a.w ka atau dengan Abu Lahab...

Takpon depa belajar ngan Abdullah Bin Ubai kot...

Hahaha... sekecik-kecik sabar yang sebahagian dari iman pun tak boleh nak handle... macam mana depa ni nak jadi contoh teladan...

Hahaha... semenjak dua menjak ni geng Lebai dah jadi samseng aaaa... huhu... kitab mana depa ikut ni... Kitab Kamasutra ka atau Permata Yang Hilang? Hahaha

Adoilah... buat malu orang yang beriman ja geng Lebai ni... huhuhu... Ostad PPV tak sempat ajar ka cara nak kontrol iman? hahaha

Sudah sama level dah geng Lebai dengan spesis Mat Over... bebal sungguh la... tak pandai nak jawab hujah atau soalan... semua dijawab dengan penampar jer...

Kalu depa kena tampar balik mau agaknya satu Penang penuh dengan geng Lebai turun dari Terengganu dan Kelantan.... hahahaha... bebal betul lar geng Lebai ni...

Huhuhu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja