Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 December 2018

Anwar Ibrahim Umpama Dewa

Bhai/DeeDee semua...

Macai PKR memang macai tahap paling hina.. Bukan pasa apa... pasai macai PKR menganggap Anwar Ibrahim seumpama dewa... tiada kecacatan sana sini buat Anwar Ibrahim...

Semua yang Anwar Ibrahim buat takder salah dan silap... Pergh... dah nak sama level dah Anwar Ibrahim ngan Ayah Pin... nasib baik la belum ada macai yang sanggup minum air basuh kaki Anwar Ibrahim...

Tapi tak tahu lah kalu ader yang buat perangai macam tue.... Hahahaa... Siap lantik anak dier jadi Pengerusi PKR Negeri Pulau Pinang... adoilah... dulu kata Mahathir Mohamed amalkan nepotisma... la ni died yang buat... Kronisma dan Nepotisma dah jadi makanan harian Anwar Ibrahim...

Giler aaa...

Aper nak jadi la.... Parti Bersatu dah jadi sebijik Alam Flora.... Parti Amanah Negara pulak dah jadi macam cacamarba... Si Khalid Samad tu ... adoi... bukan sekali bagi statement macam bangang... adoyailah...

Gua tau mesti ramai yang bengang dan marah gua kali ni... Tapi nak buat macam mana ... PH dah jadi serupa bangang macam BN ... DAP pon dah serupa macam MCA dah gua tengok... Apa la nak jadi ngan Malaysia...

Semua parti dah macam lahanat....  Nak harap PAS ...lagilah kelaut.... huhuhu

Harap PSM dan PRM ja yang masih okeh lagi....  tolonglah .... tolong la kekal okeh.... Adoyailah...

12 December 2018

Senario Keselamatan Di Selatan Tanahair

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua sedia maklum bahawa kelengkapan pertahanan udara Malaysia adalah agak sedikit lemah... terutama aset-aset yang uzur dan sedang dibaikpulih serta dipertingkatkan.

Ader kawan call tadi tanya macam mana kita nak defense Malaysia kalu Singapura melancarkan "pre emptive strike" pada waktu awal pagi ...

Gua cakap kat dier... Kita tahu kalu Singapura nak buat pre-emptive strike... ianya akan hanya dibuat pada selepas tengah malam atau awal pagi... Singapura tidak akan buat pada waktu siang...

Dan antara tumpuan utama serangan udara dari Singapura adalah aset-aset aturgerak yang berada di Kuantan, Gong Kedak dan Butterworth.... dengan kepantasan pesawat F15 Eagle dan F18 Hornet serta F16 milik Singapura... mereka mampu untuk menyerang sasaran ini dengan mudah...

Walaupun kita ada sistem radar keluaran Thales, atau sistem Jernas milik Grup Artileri Pertahanan Udara (GAPU) atau meriam 35mm Oerlikon ... namun sudah pasti kita tidak mampu untuk menandingi sistem peluru berpandu layang dari jenis AGM JSOW milik Tentera Udara Singapura....

Kita tahu semua itu... namun begitu Malaysia tidaklah naif sangat sehinggakan mudah benar kita diserang secara tiba-tiba tanpa dapat mempertahankan diri...

Jadi... semenjak 1970 lagi kita telah tempatkan beberapa aset strategik kita tidak jauh dari Changi, Paya Lebar dan Seletar serta beberapa pangkalan Tentera Laut Singapura... Dan aset-aset strategik ini akan diaturgerak dengan cepat untuk bertindak balas melumpuhkan operasi pangkalan-pangkalan ini...  (maaf sebab tak boleh menceritakan bagaimana aset ini akan digerakkan dan apa jenis aset yang ada)

Yang pasti .. dalam tempoh kurang 15 minit Malaysia diserang oleh Singapura dalam pre-emptive strike, maka pangkalan-pangkalan utama dan lokasi strategik Singapura akan dilumpuhkan secara serentak. Dan ini secara tidak langsung akan menyebabkan pesawat yang membuat pre-emptive strike tersebut tidak akan mampu melakukan pendaratan... sampailah kehabisan minyak.

Unit-unit kecil dan strategik milik Malaysia ini sebenarnya telah mendapat latihan yang secukupnya sama ada di Balkan dahulu atau di Lubnan serta di beberapa konflik close quarter battle (CQB) diserata dunia...

Jadi... jangan ingat kita lemah... dan jangan ingat Singapura hebat dan boleh mengalahkan Malaysia dalam jangkamasa setengah jam seperti yang selalu digembar gemburkan oleh para Jeneral dan Menteri Singapura...

Just nak bagitau satu la.. dengan peluru .50 BMG atau 7.62x54mmR ... boleh melumpuhkan sebuah jet pejuang tercanggih sehingga ianya tidak akan mampu membuat penerbangan.... proven tested lar... pernah gua  buat di Slovenia dan Bosnia dulu... hehehe... pada jarak lebih 1000 ela... pada altitud lebih 300 meter dari paras laut...

11 December 2018

Hilang Bayang Mat Budu

Bhai/DeeDee semua...

Seluruh kampung sedang kecoh... macam-macam isu... sampaikan orang kampung seberang belah selatan menceroboh masuk kampung pun dah takder sapa nak amik tahu...

Dulu masa ader Mat Budu... boleh la stabil sikit kampung.. Nak harap tok ketua... dan tua sangat dah dia.. dah dekat 100 tahun menongkat dunia... yer la... Mat Budu ka ker terkenal gedebenyer... itu hari masa Tok Ketua naik jawatan... Mat Budu dok asik pegang dan ramas-ramas janggutnya saja...  sekadar nak tunjuk gedebe...

La ni semenjak Mat Budu dok menggila melayan Ayam Liornya hari-hari... langsung dier tak amik peduli apa nak jadi kat kampung dier.. Pada Mat Budu selagi romah cat kuning dier tersergam indah dalam.kampung... jangan ader sesiapa carik pasai ngan dier...

Dulu Mat Budu pernah bergaduh ngan adiknya pasai merebut rumah cat warna kuning tu la... rumah pusaka tue.. warisan berzaman... siap bapak dier belum mati pon rumah dah dipindah hak milik... tapi itu dulu la.... lepas tue Mat Budu rajin berjalan sana sini berpakai Arab.... nak bagi orang lihat Mat Budu lebih alimnya...

Lakonannya menjadi... Lakonan Mat Budu boleh menang anugerah... orang kampung terpecaya... yang ada anak perempuan... teringin nak bermenantukan Mat Budu... sebab Mat Budu nampak alim... zuhud...

Tapi dalam pada itu rupanya... Mat Budu tak pandang pon anak Mak Timah atau Wan Esah... sebab citarasa Mat Budu adalah citarasa Bidadari Bermata Jeli...

Anak Mak Timah atau Wan Esah bukan tak cantik dan menarik... tapi pasai dah terlebih kelubung hijabnyer sampai tak nampak bunting padi betisnya... susah Mat Budu nak pastikan sama ada penuh atau tidak sopak panau kurap pada peha dan betis...

Sebab itu Mat Budu suka yang kalau bole nampak semua telus... waima bulu ari-ari pun kalu boleh nampak kerinting atau lurus... Hahaha.. Mat Budu pakai ketayap sebab nak cover tanduk dia.. jangan sampai orang kampung tahu...

Tapi Mat Budu bukan nak cari benda baru... Mat Budu suka barang sekenhen... Dan Itulah pilihan Mat Budu.... dengar citer Mat Budu dah dapat apa yang diidamkan...

Oh yer... bayang Mat Budu orang kampung kata "dah tak mandang"... sebab Mat Budu dah lama tak balik kampung... Mungkin Mat Budu tengah berjalan-jalan bercuti sambil melayan Ayam.Lior perliharaan barunya...

Selamat bercuti aaaa Mat Budu... jangan lupa balik kampung kat New Castle aaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja