Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 February 2016

Nyawa Bernilai RM0.80 Sahaja

Bhai/DeeDee semua...

Dah banyak kali kita dengar cerita ada yang kena tembak dari jarak dekat di Malaysia.... dalam banyak kes kita dengar saspek menggunakan pistol automatik... dengan peluru 9mm ... dan saspek berjaya melarikan diri dengan motorsikal Yamaha 135 warna merah....

Nampak tak senarionya? Nampak tak trend dia....

Mmmm.... ini semua kerja paid shooter la.... penembak berbayar.... @ pembunuh upahan....

Soalan yang selalu gua tanyakan kepada kengkawan di Jabatan "E" Bukit Aman aderlah..... aderkah ini kerja "local"... warganegara... Sebab sangat susah nak kesan saspeknya....

Ramai kengkawan yang bersetuju yang buat nih ader dua jenis orang..... yang mana mungkin melibatkan warga asing yang bekerja satu grup dengan warga tempatan... Macam contoh aaa.... yang bawak motor adalah warga tempatan... manakala yang jadi paid shooter aderlah warga asing...

Motor yang digunakan adalah motor sama ada curik atau motor dalam "tahanan" yang ditukarkan nombor pletnya.....sebab tu kalau dapat jumpa motor pon... takleh nak track kepada siapa yang punya sebab yang empunya ada alibi....

Pistol yang digunakan biasanyer bukan diseludup masuk ke Malaysia... tapi yang disewakan oleh pihak-pihak tertentu.... Harga peluru bukannya mahal sangat...  baru-baru ni gua ader beli sekotak 9mm punya peluru (30 bijik) jenama XXXX gua dapat pada harga RM0.80 sebijik.... sudah naik harga ... sudah ada GST ... dulu boleh dapat dalam RM0.60 sebijik... Pernah dulu gua beli peluru .38 untuk pistol kawan .... gua dapat pada harga RM0.45 sebijik... Murah betul nyawa manusia... bernilai sekita RM0.45 sahaja

Aper pon,,, kita biar PDRM selesaikan siasatan kes nih... tapi percayalah.. shooter dier takkan dapat dikesan dan dijejaki.


PAS Dahulu PAS Sekarang

Bhai/DeeDee semua...

Gua rasa dah ader banyak beza antara PAS dahulu dengan PAS sekarang.... Hahaha... Dahulu benda yang sekarang ni PAS buat amatlah PAS benci... tapi sekarang siap bekap lagi guna Dewan Ulama PAS.... Hahaha

Cukup-cukup la kencing orang guna label agama ni wei... Hahaha

(biar gambar berbicara)


Cerita Tahun 1969 ... Hahaha



10 February 2016

Cerita Tentang Syria - Siapa Disebalik Isu Ini

Bhai/DeeDee semua...

Rasanya sudah lama gua tak cerita isu-isu antarabangsa... yang gua dapat dari maklumat dalaman Agensi yang dulu gua pernah berkhidmat didalamnya... Bagi yang baru pertama kali baca blog ini... ini gua nak bagitau sikit.... Agensi kami adalah berkaitan dengan statistik dan data... serta kadang-kadang (banyak kali) terlibat dengan membersihkan kawasan untuk beri laluan kepada Agensi Keselamatan lain dari Malaysia untuk beroperasi....

Dalam banyak hal, Agensi biasanya juga terbabit dalam beberapa konflik yang ada kaitannnya dengan Islam dan Malaysia sama ada secara jelas mahupun secara kabur.... Ada banyak lagi perkara yang dibuat oleh Agensi disebalik tabir... Untuk itu Agensi punyai orang di hampir semua tempat dalam dunia ni termasuklah didalam negara....

Satu daripada kawasan operasi Agensi adalah di Syria.... dan disini Agensi dapat maklumat secara on-hand "direct to source" tanpa melalui mana-mana media atau sumber lain.... Dan maklumat ini semua penting bagi Malaysia untuk urusan geopolitik...

Oleh itu... maklumat kami bukan dari Al Jazeera... Al Arabia.... atau CNN ataupun dari media pro Bashar Al Assad seperti Al Watan dan Al Iqtisadi... Maklumat kami terus dari sumber... Maka dengan itu Agensi tahu apa yang sebenarnya yang terjadi di Syria.

Sebab itu gua kata... gus sokong Bashar Al Assad dalam menguruskan negaranya... betul lah perang mengakibatkan kehilangan nyawa dan kerosakan harta benda... kalau taknak hilang nyawa atau kerosakan harta benda jangan perang la bhai.... Kalo ader yang kata kenapa tembak dan serang orang awam..... Nih gua nak bagitau apa yang Agensi tahu....

Pihak pemberontak yang disokong oleh US, UK, Arab Saudi, Qatar dan UAE sebenarnya banyak kali menggunakan kawasan pertempatan orang awam sebagai kawasan pertempuran mereka.. Malah mereka menggunakan kawasan ini sebagai perisai awam dari serangan pihak kerajaan... Itu masalahnya.... Mereka ini tidak tahu bahawa mereka sebenarnya sedang di"main" oleh pihak Israel melalui agensi risikan Mossad dan bantuan Shin Bet....

Ini masalahnya....

Dalam kes kenapa Russia membantu Syria.... ianya terkait dengan perjanjian keselamatan antara dua negara....dimana Russia telah berjanji akan membantu Syria...Salah satunya adalah keselamatan semua telaga minyak milik Syria yang banyak itu dari diambil alih oleh US.... Salah satu tujuan US di Syria adalah sebenarnya lebih kepada urusan terkait dengan industri minyak dan gas...

Nanti gua sambung balik... Sementara tu baca link ni.

Mengapa Syria?
Sokongan Gua Terhadap Bashar Al Assad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja