Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2018

Habislah Lagi Duit KWSP

Bhai/DeeDee semua....

KWSP dan PNB rancang nak beli aset fasa 2 Battersea Power Station jangkanya pada nilai RM8.8 Bilion.... Huhu..... Masalahnya... dalam keadaan ekonomi goyah ni... patutnya kiter kena banyakkan bawak masuk Foreign Direct Investment (FDI)... tapi la ni nak bawak keluar duit melabur kat luar negaralah pulak...

Giler ker aper.... Projek Battersea Power Station ni adalah projek Sime Darby (yang dulu rembat bagi nama Synergy Drive) dan SP Setia .... Masalahnya.... ini pelaburan kat England.... Memang la berpotensi untung.... tapi bukannya dapat menghasilkan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia yang secara otomatiknya akan menaikkan taraf hidup rakyat...

Kalu pun untung la KWSP dan PNB dalam projek Battersea Power Station ni..... berapa sangat la dividen yang akan KWSP dan PNB bagi kat rakyat sebab dana KWSP dan PNB ni datangnya dari rakyat....

Tak pernah lagi gua dengar KWSP dan PNB bayar dividen sampai 15% walhal dana yang dikendalikan lebih besar dari dana Bank Rakyat.... Bank Rakyat pun biasa pernah bagi dividen keuntungan saham sampaoi 15% sedangkan Bank Rakyat hanya melabur dalam negara jer....

Oh yer.... duit yang Isa Samad pinjam melalui FELDA itu hari dari KWSP pada nilaian RM5 billion tu FELDA (Isa Samad) dah abis bayar ker??? Ker senyap terus..... Adoyailah...

Mampuih la rakyat Malaysia kena tipu berkali-kali....

Macam dana dalam AMANAH RAYA BERHAD.... yang sekarang ni hanya sekadar nombor jer..... fizikalnya tak ader.... dah lama lebuh.... linchin.... hahahaha......

18 January 2018

Jangan Bertanding Di Kelantan

Bhai/DeeDee semua...

Dulu gua pernah bagitau pimpinan AMANAH supaya lupakan hasrat untuk bertanding di Kelantan pada PRU14 ni....  Malah gua ader juga sampaikan point yang sama kepada kepimpinan Pakatan Harapan.....

Gua cakap kat diorang... Sila jangan bertanding di Kelantan.....

Biarkanlah UMNO/BN sahaja yang bertembung dengan PAS di Kelantan.....

Ini semua sebab..... kitorang dah maklum bahawa UMNO/BN akan menang di Kelantan pada PRU14 ni..... dan biler PAS kalah di Kelantan, maka PAS akan menyalahkan semua pihak yang lain yang kononnya menyebabkan PAS kalah di Kelantan.

Bila berlaku kekalahan pada PAS di Kelantan, secara otomatik PAS akan menyalahkan Pakatan Harapan termasuk AMANAH atas kekalahan mereka. Dan mereka takkan sedar bahawa kekalahan PAS di Kelantan adalah disebabkan oleh tindakan mereka sendiri.

PAS memang takkan sedar sampai bila-bila...

Sama macam kekalahan PAS di Terengganu yang sepenggal sahaja memerintah dimana mereka sampai kehari ini menggunakan isu pengundi hantu sebagai penyebab kekalahan mereka dan tidak langsung menyedari kelemahan dan kecuaian mereka mentadbir Negeri Terengganu sebagai punca sebenar mereka hilang kuasa memerintan Terengganu.

PAS memang takkan sedar sampai bila-bila....

Hahahaha

Takut Nak Umumkan

Bhai/DeeDee semua...

Pendek ja gua nqk tulis ni... sebab dalam mode travel.

Lu agak pasai apa PAS tabrani nak umumkan siapa calon PM diorang... Hahaha .... cuba bagitau gua....

Sebab gua pasti PAS cuak nak umumkan pasai nama calon yang depa nak letak tu adalah terkenal dengan status “PASu bunga” ... jadi kalu umumkan awal-awal... sure kantoi tahap dewa jalan duta lar.... hahaha....

Kalu tak pasu bunga... mesti kaki ponteng tak sudah.... hahahaha

Ader paham ka????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja