Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 August 2015

Yes, Gua Telah Berjaya.

Bhai/DeeDee semua....

Hari nih gua sajer nak buat ujian... nak tengok berapa ramai yang baca blog nih... dan berapa ramai yang baca sekali lalu atau baca dengan teliti.... dan berapa ramai yang nak respon terhadap artikel gua...

Sebenarnya dah lama gua nak buat benda macam nih.... Sebab kekadang tue gua pelik gak... artikel punya la detail lagi gempak dan tepat... tapi haram traffic tak ader.... pageview pon kureng dan jumlah orang yang gua saspek baca dan respon macam hampeh.....

Tapi hari nih eksperimen gua berjaya... dengan artikel gua yang sengaja gua tandakan dengan tanda soalan... pastue figure larik.... dan sajer buat macam gua terkhilaf..... dan wahlauwei... hasilnyer memberangsangkan.... Hahaha.... ramai yang bukan setakat baca... tapi baca dengan teliti dan respon... Hahaha

Terbaeklar... Hahaha ....

Macam nih la gua nak pembaca gua.... Kalu ader 1000 orang yang baca.... dan gua boleh dapat 10 atau lebih komen pon dah kira gempak.... Hahaha.... cuba lu multiply.... hahaha... hasilnyer... mantop...

Yang lagi best tue.... takder saper perasan point sebenar yang gua hintkan dalam artikel tue.... Hahaha..... Yabedabedu.... setakat nih takder lagi yang perasan...

Ader paham ka??

RM86.67 Juta?

Bhai/DeeDee semua...

Satu jee cara nak mempercepatkan Malaysia menjadi sebuah negara maju sebelum tahun 2020 aderlah dengan memoertingkatkan pendapatan per kapita negara nih...  Biler semua orang kaya.. Maka secara otomatiknya negara boleh menjadi maju... Sebab hasil cukai semua masuk kantung Kerajaan... 

Caranya begitu mudah. Ianya memerlukan sedikit kerjasama Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia...



Kalo lar Najib Razak agihkan RM2.6 biliun tue kepada 30 juta rakyat Malaysia setiap sorang.... Bagi semua yang miskin atau kaya... Secara adil dan saksama....  Tanpa mengira kaum.... Tapi bagi secara terus .... Semua orang akan dapat RM86.67 juta setiap seorang... 

Maka dengan cara ini pendapatan isi rumah dan perkapita adalah baik dan tinggi... Serta status negara maju lebih cepat dicapai tanpa banyak masalah.

Tak caya ker? Suruh Najib Razak masukkan duit RM 86.67 juta kepada setiap warganegara.

# tapi jangan riso masa tue harga roti canai sekeping dah RM15 manakala nasi lemak berharga RM20 sebungkus. Hahaha

03 August 2015

Bila Najib Razak Nak Terjun Bangunan SPRM?

Bhai/DeeDee semua...

Hari nih kecoh dalam media sosial isu SPRM kata duit RM 2.6 bilion tu adalah duit derma dan tak ada salah Najib Razak simpan dalam akaun peribadi dier sebanyak itu... Hahaha... Pada gua la... Simple jee...

Dulu Teoh Beng Hock mati dikatakan terjun dari bangunan SPRM hanya kerana kes duit bernilai RM2400 jer.... Manakala lepas tue kes Ahmad Sarbani pula yang maut di bangunan SPRM hanya bagi kes sebanyak RM200 sebulan,...

Sikit jee tue... Kecik anak jer...

So dalam kes RM2.6 bilion nih... Agaknyer biler boleh kita lihat Najib Razak pula terjun dari tingkat atas bangunan SPRM... Nak jugak tengok aksi maut camnie... Takkan la takmo terjun.. Tak penakut kot... Telur takder ka?... Hahaha

Kalo nak terjun bagifau aaa., gua nak setkan kamera video... Nak buat live feed telecast ke Selueuh dunia... Boleh upload kat YouTube ka.. RedTube ka... Hahaha... Janji viral... Hahaha







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja