Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 December 2016

Bangku Tak Cukup

Bhai/DeeDee semua ...

Malaysia ni penuh dengan lawak .... lawak seram ader... lawak sedih ader... lawak kesian ader... lawak bangang lagilah banyak ader... Hahaha....

Tapi antara lawak yang paling "ngetop" aderlah lawak ader rumah bernilai 1 Bilion tapi bangku pun tak cukup... Hahaha... Aper punya hina la... low class ...

Lawak siot biler nak buat kenduri tapi bangku tak cukup... hahaha... aper kelas pakai kerusi... bentang tikar jer la... dulu ... zaman dulu ... boleh pulak bentang tikar duduk bersila bersimpuh... takkan la nih tak boleh kot?

Takkan la ponggong itam tu ader bisul pulak... kalo ader bisul mesti pasai suka duduk atas bantal... kan orang tua-tua marah kalu bebudak duduk atas bantal... nanti boleh bisul... Hahaha

Kalu tuan rumah tak mampu nak sediakan bangku kayu jati... bangku empuk...  pergi la kedai mana-mana beli bangku plastik... Bukannya mahal sangat... tak sampai RM50 pun... kalau tak cukup duit boleh la pinjam sama Sheikh Arab... diorang kan suka menderma... Kalu malu nak pinjam duit, kelui la sama gua ... boleh la gua pinjamkan bangku plastik yang gua beli kat 3M tahun lepas.. elok lagie takder rosaknya... tapi duduk elok-elok la... takut kaki bangku tu patah jer... Hahaha

Oh yer.... lupa pulak... Rumah bernilai 1 Bilion tu pun bukan ader sekupang pun duit mak pak diorang yang digunakan... semua cilok dari tabung ayam marhaen... lagi ader sembang konon hebat sangat... hahaha... pigidah... sara hidup sekeluarga sekaum kerabat pon selama ni atas ehsan marhaen.. lagi mau sembang dasyat... huhuhu

Hahaha...  buat malu betul la havoc pasai bangku takder... adoyailah... semekin semekut betul lar... daif sungguh... satu dunia dah gelak pasai nak buat kenduri bangku takder.. bangku tak cukup... bentang la tikar mengkuang cukup la... kalu nak hidang jamuan... bentang jer seprah panjang-panjang... hahaha... hidang dalam talam... takut sudu garfu semua pun tak cukup la pulak... hahaha

Lawak siot... hahaha..

Ader paham ka???

Banzai....

08 December 2016

Jangan Mimpilah Ada Penyelamat ...

Bhai/DeeDee semua...

Gua memang kesian sama lu orang... cukup kesian ... terutama kepada yang terlampau percaya akan berlakunya keajaiban ... akan berlakunya satu kejadian yang amat ditunggu-tunggu... akan hadirnya seorang penyelamat... seorang saviour... pada hari Selasa depan....

Hahaha... lu jangan ingat bahawa lu akan diselamatkan... negara ini akan diselamatkan... mimpilah wei..

Dulu masa tengah kuat Reformasi... konon dikatakan kalu naiknya seorang dewa menjadi dewata raya.. maka nasib rakyat akan terbela... tapi yang jadinya dapat dewata raya yang kaki main kuda... sampaikan biler rakyat bagitau nak datang sampaikan pesan... dewata raya boleh hilang pi main kuda kat negrri atas angin.....

Hahaha.... betapa poyonya tindakan dewata raya tu gua lihat... tue pon masih ramai yang percaya.... hahaha... 

La nih nak naik satu lagi dewa diangkat jadi dewata raya.... dewa yang dikatakan suci murni... tulus mulus... zuhud buhud... Hahaha... mimpi la wei dewata raya ni akan buat perubahan... akan jadi penyelamat... hahaha

Tak mampu nya dewata raya ni... last-last nanti lu orang akan kena main gak... hahaha... lu orang tetap akan jadi mangsa... gua berani bet 100 keping Dinar Iraq la wei... (depa kata Dinar Iraq nak RV dalam dua bulan ni... hahaha)

Nasib la korang... selalu kena main dengan dewa dan dewata raya... Itulah suka sangat sembah makhluk... syirik tu wei...

Patutnya lu orang sembah Allah Taala, Tuhan seru sekalian alam... Adoyailah..

Huhuhu... ader paham ka?

Banzai....

07 December 2016

Lebai Mana Reti Baca Akta 134

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang "failed" dalam kes penangkapan Orang Asal di Kelantan bagi isu Balak dan Ulamak ni aderlah kegagalan Lebai untuk membaca Akta 134.

Kalu lah Lebai tahu dan reti membaca Akta 134, tentunya mereka takkan mengarahkan Jabatan Perhutanan Negeri Kelantan bertindak menahan dan menangkap 54 Orang Asal yang bertindak membuat beberapa sekatan dikawasan yang menjadi pertikaian.

Geng Lebai cuma pandai bacan Akta RUU 355 ja.... Hahaha.... Yang lain depa lupa dan tak pandai nak baca.... Hahaha... Lebai... lah lebai... Oh gua lupa.... Lebai bukan reti baca dalam Bahasa Inggeris.... Hahahaha

Sila baca sini lah Lebai ooi... http://theredddesk.org/sites/default/files/aboriginal_act_134.pdf

Hahaha... sabor je la

Banzai...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja