Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 August 2015

Bersih 4.0

Bhai/DeeDee semua...

Maaf sebab gua tidak ada bersama lu orang sumer pada perhimpunan aman BERSIH 4.0 .... sebab gua ader tugasan... Gua diarahkan bertugas... Jadi paham-paham la yer...

Aper pon.. Nih gua kasi update gambar-gambar yang sampai kat gua dari media sosial... Kot-kot kengkawan semua takder pi sana at least boleh folo gak... Kredit semua kepada pemilik gambar itu sendiri.... Hahaha...

Seperti biasa... Nando's lead the event.. Hahaha

















Dan solat jangan dilupakan..



Sebelah malam pulak.... Hahaha



















28 August 2015

ATM : Tolong Jangan Jadi Balachi

Bhai/DeeDee semua...

Just nak bagitau simple je.... Masa banjir besar melanda Pantai Timur Malaysia tahun lepas, haram Kerajaan Malaysia tak isytiharkan darurat... Macam-macam alasan yang diberikan... Hampeh...semua alasan macam celaka jer...

La nih pasai perhimpunan aman Bersih 4.0 ... Laju ja nak isytiharkan darurat... Macam siot ja kan... Yang Panglima ATM nih lebih sudu dari kuah nih aper hal.... Urusan keselamatan dalam negara biar la PDRM yang jaga... Buat apa ATM nak campur tangan.. Aper daa...

Kalu berminat nak main politik... Sila la letak jawatan....


Podah la.... Hahaha

21 August 2015

Rasuah : Beza Antara Orang Kafir Dengan Orang Mengaku Islam

Bhai/DeeDee...

Orang Mengaku Islam nih biasanya akan pusing belit cari hujah, alasan malah ayat Al Quran semata-mata nak justifikasikan rasuah yang dier amik.... Tak kisah la dihujahkan sebagai dana politik la... sumbangan la.... derma la..... malah... ayat Al Quran atau Hadith pun akan digunakan... Waima sekali Hadith palsu,...

Tak cukup dengan itu... para ostad, olamak dan mufti pon digunakan untuk meng"cover-up" kerja buat bodoh diorang yang makan rasuah..... Celaka punya orang yang mengaku Islam...

Tapi... Orang Kafir.... Bab salah rasuah nih... Tetap salah... Tak kisah la siapa yang buat kesalahan tue... Waima bekas Perdana Menteri sekalipun.... Janji sudah buat salah... Mesti mau kena tindakan la.... Macam kat bawah nih...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja