Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 March 2015

Kenapa Kurang Ajar Sangat?

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari Saiful Anang kena ugut nak kena pukul dan belasah. La nih Dr Zul pulak kena pukul dan belasah. Err... Takkan la samseng yang sama ugut Saiful Anang yang pulak pukul Dr Zul... Huh.. Takkan la pencinta para Ulama yang buat kerja macam nih... Takkan la kot...

Aper komen Hadi Awang, Haron Din, Mustapha Ali dan lain-lain.... Takkan takder komen kot... Takkan la Majlis Syura Ulama takmo nak komen kot.. Hahaha.... Lepas nih saper plak nak kena belasah??? Oh yer... Dulu Blogger AdukaTaruna pon kena belasah kat kawasan perkarangan Masjid Rusila.... Siap kena ugut lagi... Gua plak siap kena tarik baju lagi.... Hahaha... Err.. Bukan orang UMNO yang buat kerja nih masa tue tau...  Siap rampas tepon lagie... Hahaha... Ader video dier kat Youtube.. Cari la... Hahaha

Aper daa... Takkan kot nak tunggu ader yang kena pecah kapla baru MSU dan Hadi Awang nak bagi komen dan arahkan amik tindakan tatatertib sebagainya...


04 March 2015

Cuba Teka Ini Gambar Siapa?

Bhai/DeeDee semua...

Cuba teka ini gambar siapa.... Siapa yang dapat meneka dengan tepat akan mendapat hadiah utama....  jeng... jeng... jeng...



Hadiah utama akan gua bagitau biler ader yang dapat meneka dengan tepat siapa pemilik muka nih.... Hahaha... Tengok betul-betul..... hahaha ...

Dulu gua ader publish beberapa set gambar gak... boleh semak kat sini dan kat sini gambar tue

Jatuhnya Najib Razak Kerana

Kah Kah Kah.

Najib Razak akan jatuh bukan kerana jolokan daripada pihak luar. Bukanlah akan jatuh kerana asakan Pakatan Rakyat. Tapi Najib Razak akan jatuh kerana "inner circle". Rebah kerana orang sekelilingnya. Rebah kerana terlalu mengikut cakap-cakap penasihat yang rapat dengannya. Rebah kerana sikap ahli keluarga beliau. Memang inilah masalahnya setiap kali bila ada sokongan yang membawa rebah. Bila ahli keluarga yang lebih sudu dari kuah.

Kah Kah Kah.

Hadi Awang juga akan jatuh bukan kerana jolokan daripada pihak luar. Bukanlah juga akan jatuh akibat asakan dari kumpulan professional dalam PAS. Tapi Hadi Awang akan jatuh kerana "inner circle". Rebah kerana orang / penyokomg sekelilingnya. Rebah kerana terlalu mengikut dan percaya kepada cakap-cakap penasihat yang bertempek disebelahnya. Rebah kerana sikap ahli keluarga dan menantunya. Memang beginilah masalahnya setiap kali bila terlalu banyak sokongan yang membawa rebah. Bilamana ahli keluarga yang terlebih senduk dari periuk.

Kah Kah Kah.

Dalam kedua-dua kes, nyata tidak mahu mengambil iktibar dari kisah terdahulu. Nyata sengaja memekakkan diri. Nyata tidak mahu berpijak dibumi yang nyata. Kedua-dua pemimpin yang pernah memaki hamun ahli parti sendiri. Kedua-dua pemimpin yang sedang lena diatas kerusi pimpinan dengan dibuaikan lagu-lagu bahagia yang bukanlah realiti.

Kah Kah Kah.

Ahli parti banyak yang tidak puas hati dengan gaya kepimpinan kedua-dua makhluk Allah ini tapi oleh kerana adanya penasihat yang berlingkar disekeliling mereka, maka mereka terpesona hinggakan tidak dapat menilai berita yang benar dengan berita yang ditambahkan "ajinomoto". Ini kerana penasihat lebih pentingkan kedudukan dan kuasa serta kewangan daripada masalah rakyat. Akhirnya yang akan tersungkur bukanlah penasihat tetapi dua pemimpin ini.

Kah Kah Kah.

Selamat jalan kami ucapkan kepada kedua-dua pemimpin ini.


Pok Dee
Tanjung Jara, Dungun
Terengganu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja