Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

Paid Advertisement :

21 August 2014

Meeting Dalam Gelap?

Bhai/DeeDee semua...

Gua ingatkan masa kes Perak jer ader meeting dalam gelap.... Tapi rupanya masa kes Selangor pon ader... Hahahaha..... Lawak siot...

Cuba lu bayangkan la.... Bilamana Steve Job, Steve Wozniak dan Ronald Wayne (tiga orang pengasas syarikat Apple Computer Inc) menjalankan bisnes dier.... dan tetiba plak dalam diam Ronald Wayne boleh plak buat meeting dalam gelap ngan International Business Machine (IBM) tanpa pengetahuan lagi dua orang rakan perniagaan Apple Computer Inc tue...

Mesti tak elok la kan biler tetiba ader salah sorang dari partner syarikat boleh plak buat meeting dalam gelap...

Kalo nak buat meeting pon ngan pihak luar... (walau siapa pun).. patutnya kena telus la... bagitau awal-awal kepada partner Apple Computer Inc yang lain lebih awal..... baru la telus....

Tapi bhai.... meeting dalam gelap ini memang takder dibuat oleh Ronald Wayne walaupun pihak IBM ader bersungguh-sungguh nak jumpa dan diskas.... Sebabnyer... semua tindakan Ronald Wayne masa tue telus... aper sajer citer berkaitan, dier akan bagitau Steve Job dan Steve Wozniak....   Ini la cara berpikir orang kafir.... Kafir nih makan benda haram.... arak dan khinzir.... Kafir ni katanyer tempat di Neraka....

Tapi..... Orang Islam yang berpakat berpartner dan bergabung..... boleh plak buat meeting dalam gelap.... boleh plak buat meeting tanpa bagitau rakan partner... Islam yang tak makan benda haram... geli ngan arak dan khinzir.... dan katanyer Islam tempatnya di Syurga....

Biar betul nih......  Kalu semak balik... rasanyer orang kafir nampaknyer lagi telus daripada orang Islam....

Aper nak jadi nih...... Hahaha.... biler dah havoc baru nak sembang bagitau memang ader buat meeting dalam gelap..... Hahahaha.... Ini bukan cara orang Islam.... ini cara KAPIR .... ader paham... KAPIR .... lagi hina daripada orang kafir ...

Ader paham ka?

"Maka Nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Ar-Rahmaan (Quran)

20 August 2014

Agak-Agaklah...

Bhai/DeeDee semua....

Cuba lu orang tengok snapshot nih...... Hahaha.... memang lawak tahap bangang "dewa jalan duta" nih.... Agak-agaklah kalu nak fabricate citer pon.... Hahahaha.... Aper kena mengena Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS) dengan PKR dan PR .... cuba baca bahagian last snapshot nih.... Hahahaha

Nampak betul la ngarut... ISIS nih aderlah Think Tank Kerajaan Malaysia.... yang selalunya bias ngan UMNO/BN .... Dimana salah sorang bekas felo kat ISIS aderlah Razak Baginda.... Ala Razak Altantuya tue.... Hahaha


Lawak siot.....

Nih kalu ader blogger otai Ketua Perusuh dapat tau nih.... mesti dier akan gelak nak mampus.... Hahahaha... Harap gua la blogger otai nih dapat baca citer nih..... Hahahaha ... Ya Ampoon....

17 August 2014

Kalaulah Tidak Disergah ...

Bhai/DeeDee semua...

Percaturan Allah Taala adalah yang terbaek.... Walaupun kiter semua nih mencaturkan segala perancangan berbagai.... tapi... tidak ada yang mampu mengalahkan percaturan Allah Taala... Allah Taala lah yang mempunyai sebaik-baik perencanaan dan percaturan....

Kalaulah dari mula lagi Hadi Awang tidak gopoh keluarkan kenyataan menyokong Khalid Ibrahim sebelum satu mesyuarat JK PAS Pusat dapat dibuat..... InsyaAllah benda nih jadi lain...

Dan kalaulah dibiarkan Hadi Awang punya keputusan tue jadi semacam "qath'ie" ..... sure lagi lain jalan citer....  Masalahnyer... kerana Hadi Awang nih punyai ramai pen"taksub" yang tak tau nak bezakan antara wala' dan taksub..... Pentaksub yang banyak guna hati berbanding akal.... Hahaha

Bukan kiter tak suka dekat Khalid Ibrahim... tapi kalu dah parti yang dianggotai oleh Khalid Ibrahim sendiri yang dah menolak dier.... takkan kiter nak memandai mencampuri urusan parti lain..... Kalu kiter memandai tunjuk bagoosh campur urusan parti lain... aper perasaan kiter kalo orang dari parti lain campur tangan urusan parti kiter....

Allah Taala kasik otak dan akal supaya boleh berfikir secara rasional dan bijaksana.... Allah Taala takmo manusia yang tak reti nak guna nikmat akal yang diberikan....

Lagi satu..... kepada Hadi Awang.... nih nasihat gua.... Walaupun setinggi mana ilmu kiter... walaupun sehebat mana pangkat kiter... walaupun sebanyak mana pengikut dan pentaksub kiter....  Jangan la kiter berasa bangga dan sombong..... sebab setakat manalah lu boleh sombong..... takkan dapat mengalahkan "Pemilik Segala Kesombongan" ... dan lain kali jangan memandai buat keputusan tanpa mesyuarat.... Hormat la skit kat Muktamar dan keputusannya....  kalu teringin sangat nak UG .... sila letak jawatan dan isi borang UMNO .....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja