Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 June 2017

Sekor Lagi Lebai PPV

Bhai/DeeDee semua...

Lebai dan nafsu perut serta bawah perut memang tak dapat nak dinafikan... hahaha... Geng Lebai la yang selalu dok usung citer "payung emas" la... walhal dah masuk dalam Syurga aper nak hirau pun lagi kat emas...

Tapi pasai Lebai dan nafsu perut serta bawah perut memang tak boleh dipisahkan, jadi tu yang kuat menggatal tu... hahaha... jarang sangat jumpa Lebai yang berbini satu... banyak yang menggunakan alasan sunnah sebagai cover up...

Hahaha... tapi biler kantoi skandal... mola la geng Lebai akan guna macam-macam ayat Quran dan Hadith... samer macam kes Lebai Halim Din dan Lebai Tantawi...

Hahaha


31 May 2017

Cukup-Cukuplah Mamak Ooi...

Bhai/DeeDee semua...

Cukup-cukuplah golongan Mamak menerajui beberapa agensi Kerajaan Malaysia terutamanya Setiausaha Negara dan Perbendaharaan Negara serta Tabung Haji.... jangan lah pulak...

Jangan lah pulak sorang mamak tulekek yang sedang menghampiri "expiry date" pun jugak nak menongkat dunia menerajui Malaysia...

Cukup-cukuplah... Kami takmo lar bau tengik minyak lenga atau minyak bijan ader kat mana-mana.... malah kami takmo la berbahasa Tamil kalu di rumah tu... Huhuhu...

Hahaha... Malaysiakini dah bengong agaknya sebab buat poll ni? Aperdaa...


29 May 2017

TLDM Buat Lawak

Bhai/DeeDee semua...

Kalu korang nak kutuk pasai isu kapal peronda TLDM ni kehabisan minyak.. gua harap lu orang baik pikir balik...

Bukan setakat stok minyak kapal pun bercatu... malah sparepart pun banyak rabat dari kapal lain... Bukan TLDM ja ader masalah ni... tapi APMM pun sama....

Kapal dan bot yang sizen... yang patut dah tak layak berada dalam inventori TLDM dan APMM... memang lawak

Paling tak tahan nak gelak... macam mana la depa boleh tersesat sampai lebih 100 nautical mile... macam mana navigator kapal ni buat kerja... tak sekolah ka?

Kalaupun peralatan navigasi electronic problem, takkan peralatan Sextant pun takder atas kapal... takkan la depa tak belajar guna sextant... huhu... memalukanlah

Kawan gua si Blogger ManjungMari mesti marah ngan gua pasai dier Ex-TLDM.... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja