Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 August 2019

Betapa Celakanya

Bhai/DeeDee semua...

Sori sebab dah lama tak update... Ader perkara yang terkait dan kesibukan melampau...

Apa pun... pertama sekali nak ucapkan Selamat Menyambut Eidul Adha... berkorbanlah dengan ikhlas dan redho.

Keduanua.... ingatkan lepas BN dah terkalah pada PRU14 .... akan ada muhasabah... tapi rupanya makin bertambah celaka dan bangsat... Huhuhu...  tapi atas kebodohan dan kebangangan PH, kecelakaan dan kebangsatan makin bertambah-tambah tanpa kawalan..

Betapa celakanya lah...

Yang menjahanamkan Malaysia nih sejak dari dulu adalah ....

1. Orang Politik
2. Orang Agama

Dua-dua jenis orang ni lah yang hari-hari dok mencucuk sentimen dan membakar sentimem... tak habis-habis.... jahanam negara ni dek kerjabuat dua jenis orang nih.... Bagero betul lah... macam lahanat... semuanya pasai kepentingan diorang ni... kepentingan agenda diorang nih...

Adoilah...

Kesian kat Malaysia.... sampai bila tak boleh nak jadi negara maju.... jahanam...

22 June 2019

Senarai 1 Dari 14

Bhai/DeeDee semua...

Semalam cuak semua orang... ramai yang terkezut... yer la... biler SPRM keluarkan senarai perlucutan hak atas kewangan asbab dari 1MDB .... Hahaha

Kecoh aaa.. sampaikan Rayhar Travel pon ader dalam senarai.... Kalau Rayhah Travel nih gua paham lar.... tapi Habib Jewel pun kes gua tatau sebab apa ada dalam list.... hahaha... Maybe Habib Jewel ader keluarkan cincin-cincin untuk para Iman dan Bilal yang pi Mekah kot??

Hhaahah....

Tapi.... ini baru sikit.... senarai ni baru sikit.... ini senarai 1 dari 14.... kita tunggu dan lihat....

Geng PAS dok kecoh dalam SOSMED konon depa takder dalam list senarai tue.... Hahaha.... korang tunggu la... tak lama lagi ader senarai kedua.... dan seterusnya....

Larilah kamu selagi kamu boleh berlari...

Hahahaha

18 June 2019

Makin Gila

Bhai/DeeDee semua....

Giler aaa... semenjak dua menjak nih... gua perhatikan... cybertrooper UMNO dok gila bekap PAS sampai siap ader yang hadir di Muktamar PAS sebagai Sukarelawan... Hahaha... dalam SOSMED... sama naik PAS dan UMNO dalam ketaksuban melampau.... hahaha

Elok la jugak UMNO berkawan ngan PAS... mana tau dah boleh tak kafir lagi UMNO tue... yer la dah disucikan oleh PAS.... walhal ntah bila UMNO masuk Islam balik... dan belajar mengaji kitab ngan PAS.... Hahahaha

Lawak betul lar....

Takpa.... tunggu 2021 ... tak lam lagi ja.... hahaha

Aper pon..... selamat bernikah..... hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja