Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 October 2012

Daulah Islamiyah Terhalang Kerana...

Sebelum gua nak komen mender... lu orang tengok sampai abis dulu wacana Fathul Bari nih.....

 

Rupanyer ...setahun dulu dier dah tazkirahkan Chua Soi Lek.... mmm... tapi pasai aper Chua Soi Lek masih berani dan lantang kuarkan statement tue terang-terang lebih lagi dihadapan Najib Razak..... errr.... maybe Fathul Bari nih punya penyampaian terlalu lembut... macam statement Harussani tue jer kot...

So... ini jawapan gua... lu orang baca aaa satu persatu..

  1. 9.8 daripada 10 Ahli PAS Buta Tentang Hudud
  2. Hudud-Hududullah
  3. Siapa Sebenarnya Penghalang Hudud?
  4. Alasan Majoriti
Jadi...... Fathul Bari, Abu Aqif, Harussani Zakaria, Zulkifli Nordin, Hassan Ali, Nasruddin Hassan Tantawi, Nik Abduh, Hadi Awang, Nik Aziz, Mahathir Mohamed, Najib Razak, Muhyiddin Yassin, Kazim Elias dan ramai lagi yang jadi pejuang Islam (sama ada secara realistik ataupon berlakon)... sila baca betul-betul aper yang gua tuliskan tue.... (tak larat gua nak senaraikan nama lu orang sumer)....

Gua tak heran banyak mana kitab yang lu orang baca.... gua tak heran dengan berapa juzuk Al Quran lu orang dah hafal... itu semua takder makner ngan gua...

Sebab.... kegagalan Daulah Islamiyah daripada terbentuk... banyak yang dilakarkan oleh lu orang...  selagi mana lu orang gagal dalam menerjahkan ketaatan kepada Allah Taala sebagai ketaatan yang mutlak berbanding kepada Sultan dan Raja.... selagi itulah masalah hudud dan Daulah Islamiyah ini tidak akan selesai... 

Selagi lu orang gagal untuk menjentik rasa takut didalam hati Sultan dan Raja terhadap undang-undang dan hukum Allah... selagi itulah kegagalan undang-undang Islam ini terlaksana... dan selagi itulah kaum kuffar dan kafir serta musyrik akan tetap berani dan mencabar segalanya....

So.... gua dah mula isytiharkan perang keatas lu orang sumer yang sebenarnya menggagalkan usaha Daulah Islamiyah daripada terbentuk.... tunggu kupasan gua selanjutnya....

2 comments:

  1. pas dah lma berjuang, bnda ini xsemudah yg lu sgka, klu lu xsabar u akan berakhir spt maunah

    KLIK PA geng sendiri dah muak

    ReplyDelete
  2. Dia bukan nak perang bawak lastik ker pistol betul, bro new hope! Dia hati ada panas.. dia tak mau syubahat lagi dgn fasakh, mungkar drp royals or the Malays version of demigods.. bayangan Tuhan tu siot! Jangan menmain...haha!

    InsyaAllah.. kita bukan nak perang a la gerila, subversif nak buat republik ker benda semua tu. Gua personally nak perang saraf di alam maya ajer. Menentang si al-malaunah wal al-haramjadah kat atas ti kena la kita jolok kasi jatuh. haha!


    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja