Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 August 2012

Pengalaman Gua dengan Gereja Episod 2

Sambung citer semalam....

Paderi tue blah dari situe.. gua pon amik keputusan untuk mandi... dalam bilik air.. semua cukup... pergh.. hebat... tuala bersih pon ader... macam hotel tue.... selesai mandi... gua pon berpakaian la... hehehe.. salin baju yang bersih skit...tetiba pintu bilik gua diketuk... gua bukak ... dan tercongok jer paderi tue kat situe....dier tanya gua... gua dah solat ker... gua kata dah... dah solosai tadi.... hahaha...

Dier kata kat gua.. kalu gua nak solat .... ader sejadah kat dalam laci tue... Paderi tue siap tunjukkan kat gua arah kiblat lagie... hahaha... walaupun gua terkojut.. tapi biasa la.. gua buat-buat macho... hahahaha... gua tengok dalam laci tepi katil tue... ader sejadah.. ader tasbih... ader kopiah... dan ader Al Quran ... pergh... mashaf Uthmani tue... keluaran Malaysia.... (gua takmo la nak bagitau saper punya cetakan tue aaa)...

Sekitar 10 minit lepas tue... pintu bilik kena ketuk lagie.... Paderi tue tercongok kat depan pintu... gua tanya amender.... dier kata takder aper... dier ajak gua makan malam... supper... gua kata takper la... dier insist... dier kata tak baik dier biarkan tetamu dier tidur dalam kelaparan.... jadi untuk jaga hati dier.. gua pon kata okeh la... jom makan...

Dier ajak gua pi satu ruang tue.. masih dalam kompoun premis gereja tue... ader satu ruang biasa orang guna untuk makan... gua nampak ader dua bungkus makanan dalam plastik beg..... gua tanya mender nih... dier kata jangan riso.. dier tau halal haram orang Islam .. dier tunjukkan gua roti canai.... ngan kuah kari... hahaha.... dier kata dier beli kat depan gereja tue baru sat tadi... gua ader perasan yang ader kedai mamak kat depan gereja tue....

Gua pon kata... okeh lar.... gua makan .... dalam pada tue.. punya la gua berdoa kat Allah Taala supaya jangan ader benda-benda karut dalam makanan gua nih.. mana la tau.. disihirkan ker.... hahaha... Tapi Alhamdulillah... Allah melindungi gua... takder benda-benda tak elok yang gua nampak dan alami masa makan tue... Minum plak... dier belikan 2 botol COKE... satu dier minum... satu lagi gua sebat... hahaha...

Paderi tue ngan gua berborak macam-macam benda... dari citer kenapa gua telepas bas.. sampailah kepada kerja gua... dan citer politik dalam dan luar negara.... dier nih banyak tau benda... tambah plak paderi nih minat kat dunia IT.... dier kata dalam bilik dier ader komputer Apple... satu yang gua respek kat dier.. takder satu pon dier citer yang agama dier lagi bagoosh ker.. atau dier dakwahkan agama dier kat gua... takder langsung... semua citer benda biasa jer... abis kuat pon citer pasai sukan... yang ini gua lemah... gua bab sukan out... hahaha...

Lepas solosai makan.. gua mintak diri untuk masuk ke bilik dan tido.... hahaha... dier kata kat gua... takder masalah... cuma dier ingatkan kat gua... sebelum gua tido tue... pastikan gua dah selesaikan solat sunat ker mender ker... pergh... hebat.... Jangan pulak tertido sampai solat subuh pon miss dier kata sambil gelak kat gua.... macam haram kan.... hahahaha

(bersambung...)

5 comments:

  1. Kah3 suka betul lah aku baca story ni coz aku bayangkan story ni sambil baca.

    ko boleh ganti uncle seekers bro ^_^

    Tapi Paderi tu baik betul kan?seolah2 dia faham sentimen kita macamana bila masuk soal agama..dan cara dia just nak bagitahu dia hanya mahu menolong..tak lebih dari tu.

    ReplyDelete
  2. teruskan bro hehe
    dah tangkap syahdu dah ni
    kami mau lagi

    mmg respek gila depa tak ungkit2 pon pasal agama
    instead, depa tolong saja tanpa bermuka2
    rasa malu pon ada dgn paderi ni

    ReplyDelete
  3. DeeDee Cromirama...

    Hahaha... suspen ker? hahaha... jangan suspender udah ler... hahaha

    Bhai Zack...

    Uncle Seekers tue standard tinggi bhai... gua level balachi jer... hahaha.. Paderi tue baek ader makna... nak tau baca sampai abis episod nih ...

    Bhai Taufik...

    Paderi tue baek ader makna... hehehe.. tunggu sampai abis.. nanti gua citer kesimpulannyer.. hahaha

    Tapi aper-aper pon... inilah cara terbaek untuk dakwah....

    ReplyDelete
  4. saya pernah lapar dalam perjalanan jumpa je kedai makan terus makan tak tanya kalau tanya pun dia takkan faham dihujung dunia semuga diampunkan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja