Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 February 2013

Seni Pertahanan

Bhai.... Gua nak citer skit pasai isu pertahanan negara... Banyak orang tanya gua... Betul ker kiter punya pertahanan negara kureng mantop... Hahaha... Gua gelak jer...

Sebab kalu gua nak story karang... Nanti gua akan mendedahkan strategi negara... Jadi gua rasa terbaek kalu gua gunakan kiasan... Hehehe..

Pertahanan negara nih oleh Angkatan Bersenjata biasanya tqk akan diwarwarkan dengan mudah kepada awam... Malah demo yang ditunjukkan kepada awam cuma sebahagian kecil jer.. Semuanya banyak di cover-up...

Contoh... Isu kapal selam yang tak menyelam.... Hahaha... Ini semua gimik jer bhai... Gimik untuk mengelirukan musuh... Gimik nak bagi musuh terpedaya... Ooopss... Gua tabley nak citer lebih... OSA la bhai...

Tentang kenapa kiter cuma ader sikit jer jet pejuang berbanding dengan negara lain (Singapura ker) .... Hahaha... Bhai... Berapa kos nak beli jet pejuang... Berapa plak kos nak maintain jet pejuang.... Tak berbaloi bhai... Sebab itu kiter lebih tumpukan kepada manpad...

Sebab itu kiter beli Anza dari Pakistan, Starburst dari UK... Dan kiter ader manpad model xxxxxxx yang cukup banyak untuk pertahankan ruang udara kita.. Ianya mudah untuk dimobilasikan dan boleh berada dimana-mana... Lagi best tue... Kos manpad tak la mahal mana... Ader model yang cuma RM200 ribu sebijik... Dan boleh menjangkau kawasan liputan sejauh 15km dengan tepatnya...

Malah kiter ader Multi Launch Rocket System (MLRS) yang boleh melancarkan 19 roket dalam seminit pada jarak lebih 160km.... Dan bilangannyer ader xx unit... Tue belum masuk yang undeclared... Jenis kecik dan mudahalih yang sekali imbas nampak macam Katyusha... Hahaha... Gua tabley nak sebut brand dan model... Hahaha... Serta jarak jangkauan.... Hahaha...

Kenaper kiter ader kem Komando di Sekakap Mersing pon ader sebab... Hahaha... Dan kenaper kiter ader beberapa lagi lokasi pertahanan yang berjarak kurang dari 100 batu dari kawasan panas... Hahaha... Itu semua strategi la bhai... Itu sumer seni pertahanan... Hahaha

Itu belum masuk lagi kiter punya mole, sleeper dan sabotajeur yang skrang nih duduk kat dalam negara musuh (saingan).... Yang mana kiter boleh gerakkan untuk buat laser target designator (marking) supaya mudah jet pejuang kiter lepaskan bom berasaskan laser guided.... Gua tau ramai rakyat Malaysia tidak tahu yang Malaysia dah lama ader bom panduan laser... Hahaha... Bhai... Tahun 80'an kiter dah ader pakai peluru berpandu Exocet walaupun kat rantau sebelah sini takder saper pon pakai teknologi secanggih itu...

Itu belum lagi penembak tepat (sniper) Malaysia yang memang dilatih untuk menembak tepat sekurang-kurangnya pada jarak 1.6km

Ini semua berkaitan dengan HANRUH... Pertahanan Menyeluruh... Kiter punya kesiapsiagaan aderlah terbaek... Memang hebat

Kalu lu nak tau... Kiter punya sistem pertahanan negara adalah yang terbaek... Kalu musuh nak serang negara ini ... Dier kena lepas 3 bulan pertama dulu... Sebab kiter mampu bertahan selama 3 bulan senang-senang jer... Hahaha... Dan itu tak termasuk teknik peperangan gerila yang membolehkan kita mempertahankan Malaysia lebih lama lagi... Sekurang-kurangnya 3 tahun..

Ini strategi yang ramai tau... Tapi yang tak ramai tahu tue ader banyak lagi.... Hahahaha... Sori tabley citer... OSA...

7 comments:

  1. Salam Yob

    Kui kui kui. Kita pun ada gunting dalam lipatan!

    ReplyDelete
  2. Salam bro,

    Memang menarik n informative tulisan lu pasal OSA ni. Apa pn mmg defense kita antara yg terbaik rantau ni. masa kt uitm arau thn 90 an dulu ada geng2 komando sambung blaja citer serba sedikit pasal defense kite. National geographic pn ada tunjuk camne komando kiter direkrut dan declared as one of d best in the world. Tp tu yg dia bleh tunjuk je la lain2 lg? Cuma yg kita patut takut skrg high level enemy hidden in sheep's clothes yg mampu meruntuhkn negara bkn melalu perang tp melalui polisi2 antarabangsa yg kiter kena sign, global ekonomi etc. Xde golongan pertengahan yg kaya super kaya yg miskin super miskin Time tu ada nuklear pn x guna, rakyat merempat. E.g pakista., india etc. Itu yg kita kena elak




    ReplyDelete
  3. Selain manpads,kita perlu ada juga sistem pertahanan udara jarak sederhana spt BUK-M1 atau jarak jauh kerana manpads susah nak lock jet pejuang yg terbang tinggi dan laju

    ReplyDelete
  4. DeeDee Yong...
    Gunting tue tajam ker Yong... atau sekadar gunting tumpul... hahaha

    Bhai FAS2...
    Stuju... musuh dari luar pon bahaya... yang kat dalam pon bahaya gak... cuma yang kat dalam nih... dier boleh merupa-rupa... tak semestinya duduk kat pembangkang jer... sebab yang belot selama nih pon ramai yang dok dalam Kerajaan... tak kisah la kerajaan negeri ker.. pusat ker.... hampeh...

    Bhai TheSniper...
    Gua takder pangkat la bhai... sebab agensi yang gua sertai tidak mengklasifikasikan berasaskan kepada sistem pangkat..

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Stuju... cuma yang itu gua tak mau nak dedahkan perolehan yang kiter dah ader... hahaha... kiter cuma takder balistik missile jer... stakat cruise missile tue... hahaha... ader dalam inventory..... oops.... sori... terdedah skit....

    By the way... untuk memusnahkan kereta kebal MBT jenis Abram dan sebagainyer... kiter dah ader lama Metis-M yang terbaek.. dan pernah kiter buat ujian lapangan (dalam perang sebenar) di negara XXXX .... hahaha

    ReplyDelete
  5. Jadi, unsur rasuah yg mcmne dlm tentera yg boleh kita tegur? Semoga tentera kita senantiasa bersiapsiaga mempertahankan tanahair.

    ReplyDelete
  6. Who are you actually is? Really, former intel operative?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja