Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 February 2013

Saper Nak Beli Benda Ni?

Bhai.... Alangkan telefon yang ader sekarang pon selalu tak perasan letak kat mana... inikan pulak telefon yang macam nih.... hancuss... sure tak jumpa punya.... tambah lagi kalu bateri dah abis... nak call tabley.... hahaha.... hilang sajer la.... hahaha....

Tapi kalu dah ader.... gua nak gak beli satu... itupon kalu murah la.... hahaha... nampak gempak kan telefon / handphone camnie.... hahaha.... brutal aper... cuma harapnyer cermin dier nih susah nak pecah la... kalu tak... senang-senang jer pecah terduduk ker... sebab tak perasan handphone nih ader..... hahaha...

Giler betul lar teknologi IT dan telefon... dah maju betul lar... cuma gua pelik... kenapa kat Taiwan... kena Malaysia tak boleh jadi kreatif camnie... aderkah disebabkan polisi bodoh Kerajaan Malaysia sedia ader... aderkah sebab kalu nak dapat dana VC dari Malaysia .. kiter kena dedahkan semua source code dan IP (Intellectual Properties) ... aper kerjadahnyer nak kena dedahkan source code dan IP... giler aper... ini bisnes teknologi... mana boleh senang-senang nak kasi.... kena ader sign la itu NDA ((Non-Disclosure Agreement) lar....

Ader pula sesetengah VC dan Seed Funder kat Malaysia tue... dier nak ader share diorang dalam patent... kalu kiter nak guna servis diorang lar... giler... kiter penat-penat pecah kapla design itu ini... diorang senang-senang amik untung.... podah la....

Sebab gua biasa deal ngan MAVCAP.. CRADLE dan macam-macam lagi industry player dan Venture Capitals kat Malaysia... tapi semuanya jenis bengap dan berlagak bagoosh.. sebab tue la kreativiiti di Malaysia terbantut.... hampeh.... karut semuanyer tue....

Aper-aper pon.... jom kiter beli telefon nih.... hahaha ... kalu murah...rasanyer boleh sold-out nih... hahaha... gua nak mintak jadi master distributor la.... hahaha

Berkaitan : Polytron Technologies Inc.






No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja