Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 February 2013

Sila Berambus Cepat Dari PAS

Bhai.... Agaknyer aper tindakan kontigensi last minit yang akan UMNO/BN gunakan untuk menarik sokongan pengundi berbangsa Cina...  La nih... UMNO dah mula menakut-nakut orang Melayu Felda dengan sentimen kononnya kalu BN kalah... Cina akan mendapat kuasa besar... siap digunakan cereka "Tanda Putera" sebagai bahan nak takutkan Melayu Felda.... hahaha...

Disatu masa... depan orang Melayu... UMNO akan cakap yang Cina nih bahaya.... abis Ketuanan Melayu... abis Ketuanan Raja-Raja akan hilang... abis orang Islam akan dimurtadkan...... tapi.... biler UMNO berhadapan dengan kaum Cina plak.... dier akan canang... kononnya PAS akan menjadikan Malaysia nih negara Islam sepenuhnya... hudud dilaksanakan... abis la semua orang kena potong tangan....

Betul-betul la UMNO nih memang belit dier samer melampau macam ular... malah lebih hina dari Ular....  gua rasa memang padan pon disamakan UMNO dengan SYAITAN.... sebab kerja syaitan nih.. sana dier hasut camnie... sini dier hasut camtue... kerja setan.... sebijik macam perangai setan/syaitan...

Mmmm.... aper nak jadi la ngan UMNO nih.... gua pon tak paham la.... tapi yang best tue... masih ader lagi alim ulama yang nak ikut lagi cara UMNO yang dah sahih karut marut macam setan nih.... Sampaikan ader pulak yang "kononnya" tinggi ilmu agama.... pon boleh percaya kat UMNO.... hahaha...  siap boleh nak tinggalkan jemaah.... siap sanggup nak tinggalkan kumpulan semata-mata percaya cakap UMNO...

Sebab kononnya UMNO tue samer sebangsa... seagama.... wei.. kalu UMNO tue ramai yang beragama... dier mesti tau kerjabuat dier tue samer macam kerjabuat syaitan.... tapi... itu la... pasai dasar assabiyyah...dasar bangsa.... alim ulama pon boleh terpedaya.... hahaha...

Ini ayat kasar gua...

Lu orang alim ulama semua yang rasa nak blah dari PAS .... gua ucapkan selamat berambus.... keluar la awal-awal... cakap terang-terang... mengaku terang-terang bagi semua orang tau dah paham.... senang ... keluar terus dan jangan cuit sana...kacau sini dalam PAS.... kalu nak berambus... berambus jer la... aper tunggu lagie....  Adernyer lu orang pon buat masalah jer... buat ahli PAS jadi tak ketahuan.... so... aper lagi tunggu la wei...... SILA BERAMBUS CEPAT....

Saper pon yang rasa PAS tak sesuai untuk dier skrang nih... Sila berambus dari PAS dengan segera... Tak kisah la Presiden PAS ka... Timbalan Mursyidul Am PAS ka... Gua tak peduli... Sila berambus.... Finitto.. aper daa....

Berkaitan : Episod Celaka Edisi Petang

Masyarakat Cina diminta sokong BN pada PRU13

BIDOR - Masyarakat Cina diminta memberi sokongan kepada calon Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) kerana terbukti hanya kerajaan BN akan terus berusaha memajukan kehidupan rakyat dan membangunkan ekonomi negara.

Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam tempoh yang singkat berjaya merealisasikan beberapa transformasi yang diilhamkan sebaik sahaja menjadi peneraju kepemimpinan kerajaan BN.

Beliau berkata kejayaan itu banyak memberi faedah kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat Satu Malaysia (BR1M), Kedai Rakyat Satu Malaysia (KR1M) dan Bantuan Buku Satu Malaysia (BB1M).

"Sehubungan itu saya menyeru agar semua kaum di negara ini termasuk Cina menyokong dan mendukung kepemimpinan Perdana Menteri yang akan terus membela nasib rakyat pelbagai kaum di negara ini," katanya di majlis sambutan Tahun Baru Cina Bersama Anggota Sukarela Askar Wataniah Negeri Perak di Taman Bukit dekat sini, semalam.

Kira-kira 2,000 terutama penduduk tempatan di Bidor menyertai majlis sambutan itu.

Ahmad Zahid, yang juga Menteri Pertahanan, berkata semakin ramai kaum Cina menyertai pasukan sukarela Askar Wataniah (AW) kerana menyedari tanggungjawab menjaga keamanan negara bukan terletak kepada anggota tentera dan kaum lain sahaja.

Pasukan itu ini mempunyai 58,384 orang anggota terdiri daripada 4,462 Pegawai dan 53,922 Lain-Lain Pangkat.

Jumlah ini tidak termasuk Pasukan Sukarela dari Tentera Laut Diraja Malaysia dan Tentera Udara Diraja Malaysia dan pada tahun ini AW menyasarkan pengambilan anggota baharu seramai 3,000 orang menerusi pasukan AW yang terdapat di seluruh negara.

"Pada tahun ini, Angkatan Tentera Malaysia memperuntukkan perbelanjaan mengurus sebanyak RM56.3 juta untuk bayaran elaun kehadiran latihan, elaun perjalanan, elaun pakaian dan bounti atau bonus tahunan kepada anggota AW," katanya.

6 comments:

  1. lu gila ke nak suh dorang dri PAS. PAS adalah dorang, Dorang adalah PAS...hahaha..gua nak bagi tau, majoriti ahli2 PAS di peringkat bawahan x tau lansung agenda UG nih. Tapi kalau bab sabotaj PKR nih...emmmm dri zaman reformasi lgi dah dorang buat keje...cuma gua x sangka lak semakin bangsat plak perangai geng UG nih. Bior la, dorang kebal dri dosa agaknya. Mungkin jin2 dorang x cukup makan....hahaha

    ReplyDelete
  2. Bro;

    Ulama warisatul ambiya... tak baik woooo... lu kutuk2 Ulama PAS... (faham betul2.., gua maksudkan ulama PAS... ok..)

    ReplyDelete
  3. Ni bukan kias. Ni kais dah nih! hahaha

    ReplyDelete
  4. Bhai,

    Kehkehkeh jgnla emo bhai nanti mempengaruhi penulisan... Abis kalo dh semua ulama' dh kena halau saper lg yg tinggal nk teraju parti? Xkan lajnah politik? Diowang ni lg xleh pakai... Xkn kamarudin jaafar aka KJ kepala anwarinas bekas MT UMNO mantan pengerusi IKD? Xkn mat sabu suspek syiah yg kantoi khalwat? Xkn Mahfuz Omar yg pendidikan x seberapa ckp ntah hapa2? (tp gua respek PR dua pupu gua ni, terbaik dr ladang) yg pandai ampu bangsa bkn UMNO je, Anwar lg la, dgn India siap menari ponggal kalah india dh mcm bomoh handal gua tgk, dgn Melayu siap ngaji, main hadith, ngan Yahudi siap kelentong baik lg teruk dr yahudi “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” dgn U.S janji Islam Moderate hai la dunia, dunia...


    ReplyDelete
  5. Bhai... gua tak tau nak cakap apa dah. Cuma gua akan sedih kalau umno masih memerintah dan gua gembira kalau pas kalah sebab pas suka jadi pembangkang.

    ReplyDelete
  6. Bhai-Bhai semua...

    Hahaha... relaks laa... skali-skala gua citer terus terang aper salahnyer... hahaha... tapi masih berkias lagi tue... hahaha...

    Ayat gua tue lu orang kena aplikasikan kepada semua parti politik dalam Malaysia... mana-mana pemimpin yang macam celaka menyusahkan parti... sila berambus... hahaha...

    Ahli parti (tak kisah la parti aper pon) disuruh wala' ... taat kepada pimpinan ... ikut arahan dan keputusan parti.... tapi pemimpin boleh plak langgar tak wala'... tak taat dan tak ikut peraturan serta keputusan parti... aper ker jadahnyer... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja