Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 May 2013

PRU13 Tepat Seperti Hasil Analisis Risikan Agensi

Bhai..... kalu lu orang aderlah pembaca setia blog gua nih... lu orang mesti pernah baca tentang analisis keputusan PRU13 yang gua pernah tampilkan disini hasil dari risikan agensi yang mana gua ader terlibat... Dan ianya jugak hampir samer dengan risikan kengkawan di Jabatan "E" Bukit Aman.... hehehehe

Sebelum citer panjang.... cer lu tengok 3 carta nih yang terakhir skali gua publishkan semalam.... hehehe

semak story asalnya di SINI



semak story asalnyer di SINI

So .... amacam.... dulu masa gua asyik publishkan benda nih... agar jadi peringatan... ramai orang kata ini semua bullshit... ini semua mengarut... ini semua citer fabrikasi.... hahaha.... Bhai... gua dah terlibat dengan benda-benda analisis macam nih dah lama bhai... dari mula gua masuk Agensi sampailah gua "blah" ..... hahaha...

Ini aderlah kali ke 4 gua dan kengkawan di Agensi punya analisis tepat lagi jitu... kalu ader perbezaan pon seciput jer.... hahahaha... Nak buat camana.... masa 1999 dulu pon gua buat satu analisis gak... ramai kengkawan tak percaya... tapi akhirnya terpaksa salut gak ngan gua punya analisis...

Biler gua kater Voter Sentiment Ratio (VSR) pengundi lebih kepada BN... ramai tak percaya... sebab diorang tengok ramai orang di semua ceramah dan himpunan Pakatan Rakyat.... hahaha.... bhai... berapa kali gua mau kasi lu orang ingat aaa... ramai orang tidak bermaksud undi majoriti..... hahaha...

Ramai orang datang ceramah... bukan semuanya penyokong dan pendokong Pakatan Rakyat... sebab banyak aderlah pengundi atas pagar... kalu diorang tengok perangai orang PR macam lahanat.... macam dalam kes provokasi di Seksyen 18 Ipoh tue... mesti ramai yang akan berubah sokongannya...

Macam kat Kemaman dua tiga hari sebelum mengundi.... rider PR buat perangai macam setan.... jadi pengundi atas pagar akan perhatikan dan kemudian mungkin akan mengambil sikap menolak sokongan diorang dari Pakatan Rakyat.... Itu belum lagi kalu kira dengan statement "mulut longkang" dari Hadi Awang, Karpal Singh, Haron Din, Haron Taib dan sekor lagi orang DAP kat Johor yang nama dier gua tak ingat la plak (malas nak tanya Lebai Google)...

Aper pon.....  lain kali... biler gua publishkan analisis nih... sila perhatikan betul-betul dan amik tindakan proaktif.... hahaha... skrang kan sudah kena.... Anwar Ibrahim kena tunaikan janji yang dier takkan bertanding lagi untuk merebut jawatan PM selepas nih.... Hahaha.... Lepas nih mudah la Hadi Awang nak bertanding jadi PM..... hahahaha...

So... pasai Kelantan.... Kalu Nik Aziz meninggal dunia jer... sure Kelantan akan kacau bilau.... dan silap-silap boleh jatuh kepada BN.... tapi Mustapha Mohamad tabley la nak jadi MB ... pasai menang 47 undi jer..... kurang-kurang Anuar Musa menang lagi banyak undi majoriti...

UPDATE : Gua lupa nak tambah.... hehehe.... BN memang hebat sebab telah berjaya membelanjakan dana hampir RM1.3 bilion dalam usaha kempen PRU13 (iklan dan umpan) .... ini baru dari satu sumber maklumat jer... belum lagi kalu gua dapat semak yang lain.... hahahaha.... banyak siot.... 

UPDATE 6th May:

Kredit dari Blogger Greenboc

Maknanyer.... dengan kemenangan 133 kerusi ini ..BN mengekalkan kuasa pada kedudukan 59.9099%  atau dibundarkan kepada 60% iaitu sama dengan analisis gua dan agensi.... iaitu..

(c) 2013 - Agency


18 comments:

  1. Pilihan Raya Umum 13 – Pengundi Hantu? Info PRU-13

    http://zamzoro.com/tentang-segalanya/info-pilihan-raya-umum-13/

    ReplyDelete
  2. hahaha...kan gua dah ckp...ceramah berpuluh ribu tapi ttp kalah gak...lain kali la...hahaha...

    ReplyDelete
  3. kelabpenyokongUMNOMay 6, 2013 at 2:23 AM

    #IniKalilahBNMenang #LainKalilahPRCubaLagi... haha

    ReplyDelete
  4. #IniKalilahBNMenang #LainKalilahPRCubaLagi... haha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Bos, gua salut sama you. Everyday gua follow your blog. at times, rasa mcm your analisa tak betul, tp mmg proven betul at last. You tolong bagi sikit ilmu tu. by the way, tolong kasi nasihat sama pemimpin esp Hj Hadi tu. Gua rasa org PAS dah angkuh sgt. sekarang dah kene. wat malu je. Update jugak psl pengundi hantu ye. see you 5 tahun lagi.

    ReplyDelete
  7. PAS dan DAP punca kekalahan sebab pemimpin mereka yg mulut longkang dan tamak. Apa pun terima keputusan yg telah dibuat rakyat dengan tenang demi keamanan dan kesejahteraan negara kita yang tercinta

    ReplyDelete
  8. bhai,

    ada keje kosong tak kat agensi? gua nak apply. at least bila gua dah tau result awal, tak la gua kecewa. hahaha

    Salute tuk lu bhai pasal jadi nostradamus. kahkahkah

    ReplyDelete
  9. Jawapannya untuk rakyat minyak tak turun tol ada tak turun harga kereta mahal tak turun jadi ramai rakyat malaysia amnya melayu bahalull dan tolol dah lah susah masih sokong lagi umno haram jadah ,lepas ni aku harap semua harga barang keperluan akan naik dan mengeluhlah kamu sampai mampos. Nak bagi senang tak mau . Bodo.........

    ReplyDelete
  10. Minta maaf saya berpendapat selagi org melayu,sabah dan sarawak ramai miskin mereka akan mudah dibeli oleh umno/bn. Terdapat beberapa faktor lagi spt pengundi pos, awal dan pengundi hantu ( warga asing).

    Hakikatnya melayu berpelajaran semakin menyokong PR tetapi golongan ini kecil berbanding mereka yg kurang berpelajaran. Org melayu takut diugut dgn isu2 melayu. Dimana rakyat miskin disitu lubuk umno/bn.

    Pemerhatian saya kebanyakan org yg menyokong umno/bn terlalu kuat anaknya kurang berjaya dlm pelajaran. Oleh itu mereka akan terus mewarisi umno kpd keturunannya. Ramai org yg bijak tolak umno akibatnya mereka terpaksa tanggung cukai yg tinggi, ptptn, tol dll. Manakala org miskin dirasuah umno melalui brim dll hasil dari pemerasan cukai keatas golongan pertengahan. Lepas ni kita akan hadapi cukai GST, AES, kenaikan minyak, tol dll. Kantong kerajaan dah kosong kena punggut balik.

    Mungkin ini salah satu BALA keatas rakyat kerana memilih kerajaan yg tidak amanah.

    ReplyDelete
  11. bhai,

    undi popular 1malaysia PR 50%, BN 49%, dll 1%.

    go figure...

    ReplyDelete
  12. mmg tepat bro yang analisis dun tu.Memang respek kat Agensi X...patutla najib ckp bleh menang

    ReplyDelete
  13. Gua salute you bro'. You nailed it correctly. Kalau gua orang kuat PR, gua lantik you bro as my strategic election manager

    ReplyDelete
  14. Bhai/DeeDee sekalian..

    Komen lu orang gua dah baca dan paham... Thanks sebab bagi komen.. skrang nih gua tak cukup masa nak balas komen lu orang satu persatu macam dulu... insyaAllah.. kalu ader kelapangan nanti gua jawab... okeh...

    Gua cuma "cap ayam jer" .... hahahaha

    Chaiyok... Chaiyok...

    ReplyDelete
  15. Bro c++,

    Cantek analisis dr lu..salute..macamana aku xtau blog ni sblum ni..aku bru tahu smlm..6th..nerd giler..haha..

    Bro c++ ada ckp yg VSR nih x temasuk ngan magis dr spr kn..?tp knpe peratus BN menang lebih krg sama ngan peratus VSR..kalo ikutkan bukti spr guna magis dh belambak...atau sbb peratus turun undi krg..mohon pencerahan dlm entry lain mgkin..tq bro

    ReplyDelete
  16. Assalam... analisa saudara mungkin ada betulnya tetapi sebagai pembaca 'pertama kali' (kebetulan jumpa blog ini kerana mencari bahan untuk tugasan)saya merasakan saudara harus menggunakan bahasa yang lebih baik dan sopan... Mungkin setiap orang ada gaya bahasa dan gaya penulisan yang tersendiri namun sebagai ahli masyarakat yang beradap dan beradab - bangsa Melayu khususnya, saudara haruslah mengeluarkan tutur kata yang baik dan sopan (Tak salahkan?)

    Bahasa Menunjukkan Bangsa!

    Sekadar memberi pandangan, apapun adalah hak saudara untuk tidak menerimanya...

    Terima kasih

    ReplyDelete
  17. Bhai Anonymous...
    Bukan ker gua ader citer pasai kalu nak okeh... kena peratusan keluar mengundi lebih 93%.... nih yang kuar aderlah 80%... jadi itulah masalahnyer... aper-aper pon semua dah jadi sejarah... hahaha

    DeeDee Umi_e...
    Sori... gua dah kasi penjelasan kat atas sekali dalam ruangan PERINGATAN... ayat gua bukan ayat SKEMA SPM atau STPM... ini cara gua... sebab tak larat la nak tulis secara skema...

    Aper-aper pon gua stuju ngan pandangan lu... bahasa melambangkan bangsa.... Gua berbangsa Bugis ... jadinyer... Bangsa Bugis dikaitkan dengan LANUN.... hahaha... jadi gua macam lanun lar.... hahaha ... sori aaa... (no pun intended)

    ReplyDelete
  18. Terbaik!!!!!!hari2 follow blog lu,,teruskan!!!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja