Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 May 2013

Senarai Kabinet Dapur BN 2013

Okeh... dibawah nih aderlah senarai kabinet dapur BN bagi sesi 2013..... penuh dengan senarai lawak dan senarai bodek.... hahaha... First time dalam sejarah Malaysia..... terlalu ramai Menteri dan Timbalan Menteri yang datang dari Sabah dan Sarawak.... bukan pasai Najib Razak nak bagi peluang... tapi ... pasai dah takder orang lagi dari Semenanjung... banyak yang dah kalah....  BN menang kali nih pon pasai guna talian hayat dari Sabah dan Sarawak....

Aper pon... ader satu lagi artikel yang akan keluar sekitar pagi karang... ulasan yang berkaitan dengan dua Kementerian.... yang ader sedikit sangkut paut dengan Agensi yang gua "pernah" berkhidmat.... hahaha.... Nantikan kemunculan analisa gua....

Aper-aper pon.. lu agak-agak aaa... berapa lama senarai kabinet dapur BN nih akan bertahan lama.... pasai sekarang nih Muhyiddin Yassin sedang dalam mode bersedia untuk jatuhkan Najib Razak.... so .... kiter tengok... sebab gua nampak kat sini ... dalam senarai nih... banyak yang bukan orang Muhyiddin Yassin.... hahaha...... jeng... jeng... jeng...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERDANA MENTERI & MENTERI KEWANGAN 1
NAJIB BIN RAZAK

TIMBALAN PERDANA MENTERI
MUHYIDDIN BIN YASSIN

JABATAN PERDANA MENTERI:

MENTERI: 
(1) JAMIL KHIR BIN BAHAROM (UMNO)
(2) ABDUL WAHID BIN OMAR (SENATOR - BERKUATKUASA 5 JUN 2013)
(3) IDRIS JALA (SENATOR)
(4) JOSEPH KURUP (PBRS)
(5) SHAHIDAN BIN KASSIM (UMNO)
(6) NANCY BINTI SHUKRI (PBB)
(7) JOSEPH ENTULU ANAK BELAUN (PRS)
(8) PAUL LOW SENG KWAN (SENATOR)

TIMBALAN MENTERI:
(1) RAZALI BIN IBRAHIM (UMNO)
(3) WAYTHA MOORTHY PONNUSAMY (SENATOR)

MENTERI KEWANGAN:
(1) MENTERI KEWANGAN I: MOHD. NAJIB BIN ABDUL RAZAK (UMNO)
(2) MENTERI KEWANGAN II: AHMAD HUSNI BIN MOHAMAD HANADZLAH (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(3) AHMAD BIN MASLAN (UMNO)

MENTERI PELAJARAN DAN PENGAJIAN TINGGI:
(1) MENTERI I: MUHYIDDIN BIN YASSIN (UMNO)
(2) MENTERI II: IDRIS BIN JUSOH (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(3) TIMBALAN MENTERI I: MARY YAP KAIN CHING (PBS)
(4) TIMBALAN MENTERI II: P. KAMALANATHAN A/L P.PANCHANATHAN (MIC)

MENTERI PERTAHANAN:
(1) MENTERI : HISHAMUDDIN BIN HUSSEIN (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : ABDUL RAHIM BAKRI (UMNO)

MENTERI PENGANGKUTAN:
(1) MENTERI : HISHAMUDDIN BIN HUSSEIN (UMNO) (MEMANGKU)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : AB. AZIZ KAPRAWI (UMNO)

MENTERI DALAM NEGERI:
(1) MENTERI : AHMAD ZAHID BIN HAMIDI (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : WAN JUNAIDI BIN JAAFAR (PBB)

MENTERI KERJA RAYA:
(1) MENTERI : FADILLLAH YUSOF (PBB)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : ROSNAH BINTI ABDUL RASHID SHIRLIN (UMNO)

MENTERI PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI:
(1) MENTERI : MUSTAPA BIN MOHAMED (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HAMIM BIN SAMURI (UMNO)

MENTERI LUAR NEGERI:
(1) MENTERI : ANIFAH BIN AMAN (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HAMZAH BIN ZAINUDDIN (UMNO)

MENTERI PERDAGANGAN DALAM NEGERI, KOPERASI DAN KEPENGGUNAAN:
(1) MENTERI : HASAN BIN MALEK (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : AHMAD BASHAH BIN MD. HANIPAH (SENATOR) (UMNO)

MENTERI KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA:
(1) MENTERI : AHMAD SHABERY BIN CHEEK (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : JAILANI BIN JOHARI (UMNO)

MENTERI SUMBER MANUSIA:
(1) MENTERI : RICHARD RIOT ANAK JAEM (SUPP)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : ISMAIL BIN ABD. MUTTALIB (UMNO)

MENTERI KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH:
(1) MENTERI :  SHAFIE BIN APDAL (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : ALEXANDER NANTA LINGGI (PBB)

MENTERI KESEJAHTERAAN BANDAR, PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN:
(1) MENTERI : ABDUL RAHMAN BIN DAHLAN (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HALIMAH BINTI MOHD SADDIQUE (UMNO)

MENTERI BELIA DAN SUKAN:
(1) MENTERI : KHAIRY JAMALUDDIN BIN ABU BAKAR (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : SARAVANAN A/L MURUGAN (MIC)

MENTERI KESIHATAN:
(1) MENTERI : S. SUBRAMANIAM (MIC)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HILMI BIN YAHAYA (UMNO)

MENTERI WILAYAH PERSEKUTUAN:
(1) MENTERI : ADNAN BIN MANSOR (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : LOGA BALA MOHAN A/L JAGANATHAN (SENATOR)

MENTERI PERUSAHAAN PERLADANGAN DAN KOMODITI:
(1) MENTERI : DOUGLAS UGGAH EMBAS (PBB) TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : NORIAH BINTI KASNON (UMNO)

MENTERI TENAGA, TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR:
(1) MENTERI : MAXIMUS JOHNITY ONGKILI (PBS)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : SRI MAHDZIR BIN KHALID (UMNO)

MENTERI PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI:
(1) MENTERI : ISMAIL SABRI BIN YAAKOB (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : TAJUDDIN BIN ABDUL RAHMAN (UMNO)

MENTERI PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN:
(1) MENTERI : MOHAMED NAZRI BIN ABDUL AZIZ (UMNO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : JOSEPH SALANG ANAK GANDUM (PRS)

MENTERI SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI:
(1) MENTERI : EWON EBIN (UPKO)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : ABU BAKAR BIN MOHAMAD DIAH (UMNO)

MENTERI SUMBER ASLI DAN ALAM SEKITAR:
(1) MENTERI : G. PALANIVEL (MIC)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : JAMES DAWOS MAMIT (PBB)

MENTERI PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT:
(1) MENTERI : ROHANI BINTI ABDUL KARIM (PBB)

TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : AZIZAH BINTI MOHD. DUN (UMNO)

3 comments:

  1. Bhai,

    dalam byk2 nama dalam list tu, gua rasa yang paling ada kredibiliti cuma sorang je, timb. ment. pelajaran dan pengajian tinggi, Mary Yap Kain Ching, sebab ni kali pertama dia bertanding dan menang. sejarahnya, dia dulu pengetua super, pemenang anugerah guru contoh terbaik kebangsaan dan pernah menang anugerah maulidur rasul tu.

    tapi tu la, sejarah juga menunjukan sapa2 yang bersih masuk UBN semua terpalit najis. jgn pas ni, Mary Yap 'kencing' kita jugak...

    ReplyDelete
  2. Bhai,

    ahli KIMMA(K!) dah bising bila Waytha Moorthy diangkat ke dalam kabinet. depa kata dah bertahun2 depa sokong Bn tapi bekas hindraf jugak yang dipandang! siap ugut nak wat demo?

    ni apa kes? hidung tak mancung, pipi tersorong2 or memang Najib dah tau perangai geng2 EEE ni? lebih percaya yang asal dari yang lebih sudu dari kuah? lebih melayu dari melayu? or Najib bg signal kat Kutty?

    hahahaha

    ReplyDelete
  3. lain kali, suruhlah boss KIMMA berpuasa... macam si boss Hindraf buat hari tue...

    COBOL

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja