Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2013

Muhyiddin Yassin Lebih Layak Jadi PM

Bhai.... pada 2008 iaitu selepas kekalahan teruk BN sehingga hanya mendapat 140 kerusi Parlimen sajer berbanding 222 kerusi yang ader.... banyak cakap-cakap dalam Barisan Nasional yang mahukan Abdullah Ahmad Badawi berundur... alasan yang banyak diutarakan pada masa tue aderlah kealpaan dan salah urus tadbir negara yang dilakukan oleh Abdullah Ahmad Badawi.

Banyak tindakan drastik yang Abdullah Ahmad Badawi buat seperti penjualan pemilikan MV Agusta kepada asing dengan hanya EUR1 memang menjadi buah mulut rakyat. Salah satu yang gua ingat gua serang Abdullah Ahmad Badawi aderlah tentang isu penjualan beberapa saham penting dalam GLC kepada Temasek Group... dan jugak tentang kenaikan harga minyak petrol kepada RM2.70 seliter...

Jadi pada 2009... Abdullah Ahmad Badawi ditekan oleh semua orang sama ader dari dalam UMNO/BN hinggalah kepada orang luar UMNO/BN.... Mahathir Mohamed adalah salah seorang "malaun" yang menibai Abdullah Ahmad Badawi dan menyuruhnya meletakkan jawatan.... Bukan sebab aper.... semuanya pasai kalu Abdullah Ahmad Badawi kat PM punya kerusi... maka anak-anak Mahathir susah nak bisnes...

Lalu... jatuhlah Abdullah Ahmad Badawi dari jawatan PM dan dilantik Mohd Najib Razak sebagai PM yang baru.... PM yang dilantik tanpa mandat rakyat... PM yang naik mengikut jalan belakang...

La nih... pada 2013 ... Najib Razak pulak mengalami kekalahan yang lebih teruk dari Abdullah Ahmad Badawi.... iaitu pada 133 kerusi Parlimen berbanding 222 kerusi yang ader... Ini nampaknyer membuktikan bahawaNajib Razak juga tidak layak mentadbir negara ini atas dasar PM.... Sebaiknyer Najib Razak digantikan oleh Muhyiddin Yassin....

Muhyiddin Yassin lebih layak jadi PM .... memang layak.... jadi aderkah semua penyokong UMNO/BN akan menggerakkan usaha untuk memohon Najib Razak mengundurkan diri dengan memberi peluang Muhyiddin Yassin menjadi Perdana Menteri Malaysia...

Gua nak tunggu ..... memang nak tunggu... hahahaha....

9 comments:

  1. salam. muhidin yasin pm adalah satu cerita yg amat2 menarik. hahaha

    ReplyDelete
  2. tak payah la bg muhyiddin jadi pm...kalau dia jadi pm kita tak dak bahan la nk condemn kjaan.biaq pi la najib yg pegang sampai pru14, lagi senang kita nk menang nanti...wakaka

    ReplyDelete
  3. siapa pun budaya tetap sama yang penting apa lu semua mau

    ReplyDelete
  4. Memang sekarang nampak muyidin yassin lebih layak sebab tak jadi PM lagi.Bila dah jadi PM nanti aku rasa lu lah antara yang terawal menibainya.Hahhaa.Unless lu memang org Muhyidin sejak dulu yang kami tak tahu.Ala...macam cerita James Bond yang banyak lu cerita kat kami tu.Anyway memang gua antara peminat cerita2 James Bond lu pun...

    ReplyDelete
  5. Betul tu bro, kalau Muhyiddin ganti Najib tak best.. nanti dah takda isu balun membalun ...

    ReplyDelete
  6. nak lari topik sat
    aku bukak fb je sane sini sebok post pasai PAS gabung dengan UMNO
    kalau PAS 'bijak' sangat pegi gabung, memang aku boikot PAS! arghhhh stresssssssss

    p/s: biaq pi la najib jadi pm. nanti sng nak menang pru14

    ReplyDelete
  7. Bhai/DeeDee Semua...

    Hahaha.... sebenornyer... stok untuk menibai Muhyiddin Yassin gua dah ader simpan lamer dah... sajer jer tunggu peluang dier naik jadi PM... senang la skit gua menibai dier... hahahaha....

    ReplyDelete
  8. Gua nak si Muhy-eee-din naik PM...cerita Naji* dah basi, his-tory...Ros-moh dah yesterday's story. Muhy-eedin lak "...Kubur kata mari" ..memang kita nak kasi mam*** karier politik dia ni.. haha.

    ReplyDelete
  9. Bhai Najib sudah minta talian hayat kat Mahathir bagi Mukhriz jadi PM.. :)

    Tapi don;t worry tak lama Muhyidin akan gerakan orang untuk tibai Najib macam dia buat dekat Pak Lah..

    Ingat Muhydin la yang menyalak dulu suruh Pak Lah turun.. :) Mungkin nanti Mukhriz akan menyalak untuk Muhyidin tapi tak tau lla sebab Najib dah bagi Mukhriz jadi Mb mungkin orang lain? Khairy? hahah

    kita tunggu dan lihat tayangan ungul.. nanti.. sediakan Popcorn Bhai.. :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja