Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 May 2013

#PRU13 : Dimana Silapnya?

Bhai.... seperti yang lu orang tau... PR sudah gagal dalam usahanya untuk membongkangkan BN.... tapi itu tak bermakna PR lemah dan BN kuat.... dan jugak tak bermakna PR kuat dan BN lemah.... It's all about "magic"

Bhai... biler gua ader citer itu hari bahawa kalu peratusan keluar mengundi kurang daripada 93%... maka bersedialah untuk menerima hakikat kekalahan.... kerana... SPR akan menggunakan "magic" mereka untuk memastikan BN menang walaupun simple majoriti.. Benda ini dah dilatih dan dipraktikkan sejak 12 kali pilihanraya... dan pilihanraya kali ini tidak terkecuali.... hahaha... dan lu orang boleh baca analisa gua tentang PRU13

Aper-aper pon... "magic" SPR dalam memenangkan BN pada setiap kali PRU memang marvelous... gua ader tanya kengkawan gua kat dalam SPR... diorang cakap... 'magic" tue tabley la nak dedahkan sesuka hati... nanti kalu susah la diorang... Aper pon... nantikan satu "temuramah ekslusif" gua dengan kengkawan di SPR tue.... InsyaAllah... esok gua akan publishkan...

Kengkawan di Jabatan "E" Bukit Aman pon rasa takjub dengan strategi dan taktik yang digunapakai dalam melaksanakan "magic" oleh SPR nih... hahaha... samer gak ngan kengkawan di Agensi... diorang bercadang nak buat kursus khas la camana nak buat "magic" nih.... hahaha

Tapi itu semua aderlah sebahagian kecil sahaja dari cerita sepenuhnya yang besar..... sebenarnya.... gua nak bagitau lu ... yang memenangkan BN dan menyambung jangkahayatnyer aderlah tidak lain tidak bukan .... terdiri daripada agen-agen BN (yang diklasifikasikan sebagai "sleepers") dalam semua parti lawannyer...

Dalam PAS ader agen BN... dalam DAP pon ader... dalam PKR pon berlambak..... hehehe.... dan diorang nih la yang telah berusaha mengekalkan kemenangan BN pada PRU13 kali nih.... Tahniah diucapkan kepada mereka yang begitu tuntas dalam melaksanakan arahan dan tugasan yang diberikan kepada mereka...

Bhai... lu ingat BN terutamanya UMNO bodoh ker nak membiarkan parti-parti yang lain nih jalan sesuka hati tanpa ader agen diorang didalamnyer.... hahahaha.... dah lama dah diorang buat kerja macam nih..... Aper nak kata.... BN memang terra kalu bab manipulasi nih... tambah pulak BN mempunyai dana yang tidak terhad..... Lu bayangkan la... kalu pada PRU13 nih ... belanja yang telah dikeluarkan yang dapat dikesan oleh gua aderlah sebanyak RM1.3 bilion..... itu belum lagi kalu gua goes detail.... cari maklumat sana sini..... hahahaha...

Aper-aper pon... gua nak ucapkan beribu-ribu tahniah kepada Hadi Awang..... hehehe.... terima kasih la kerana membantu BN.... terima kasih lah banyak banyak..... hahahaha .... Penat gua berkempen dibelakang tabir untuk PR... tapi dek kerana hasil usaha Hadi Awang.... semuanyer berkecai...

 

15 comments:

  1. Bhai C++

    lepas tengah malam tadi sonyap sopi puak BN. Ada satu blog kemas kini lepas tu kemas kini sekali lagi buang entri kemas kini ...hahaha betul tak ayat gua ni?

    ReplyDelete
  2. Bhai C++,

    Practice make perfect.. walau dijangkakan PR menang besar kali ini tetapi perancangan Mastermind lebih hebat :) yeala dah 12 kali PRU tau mana loopsholes etc. Tau sape yang boleh dipercayai dan tidak.

    UMNO memang ada intelligent, lagi mudah sebab dana unlimited dan boleh manipulated result. Rasanya mungkin memerlukan beberapa lagi PRU untuk menang dan PR kena latih agen yang hebat untuk penetrate SPR.. juga bersihkan parti dari Agen2 BN/UMNO ni yang terang-terang melemahkan PR.

    Tahniah buat BN dan Agen2 kerana berjaya melaksanakan tugas anda dengan baik dan dapat merampas balik Kedah senyum besar Che Det anak dia boleh ajdi menteri besar. PRU14 is not going to be easy for PR..

    ReplyDelete
  3. Marveles utk bhai C++, ramalanmu benar belaka...Cadangan aku senang jer, kalu mcm ni punya cara, tak payah ada pilihanraya ler...suruh jer parti pembangkang mogok atau boikot...Tapi, takut2 duit gaji pulak tak der...huhuhuhu.

    ReplyDelete
  4. Apa nak buat bhai... sakai2 melayu masih ramai. Lagi pun SPR punya magik bukan kecik anak. Berpengalaman luas menipu dalam 13 kali pru.

    So... back to normal job. Gua trade extra untuk menampung keperluan yang mendatang. GJ, EJ and gold now are the best to buy. TP 156, 136 & 1600.... hahaha

    ReplyDelete
  5. lepas mengundi br dgr lagu beribu2 tahniah neh...mmg besh gak kan...hahaha..rugi xdgr b4 pru..hahaha

    ReplyDelete
  6. Black ops: journey to .....

    Recon: at last .....

    ReplyDelete
  7. Dimana silapnya? Tak payah nak mempertikaikan penipuan BN sbab trade mark BN adalah MENIPU. Selain tipu dari pihak BN penyumbang utamanya adalah 5 individu ini, Tuan Guru Hadi Awang, Ust Azizan bekas MB Kedah, Ust Harun Taib, Ust Harun Din dan Karpal Singh. Bersumpah bukan amalan saya tapi saya berjanji pada diri saya selagi 5 inndividu ini masih berada dlm kelompok PR, saya tidak akan mengundi lagi jika dipanjangkan umur utk 5th lagi dri skrg..

    ReplyDelete
  8. Salam, kalau dah kalah ni memang tak boleh buat apa-apa ke? Tak sanggup aku duduk bawah BN 5 tahun lagi, sat lg negro boleh mengundi

    ReplyDelete
  9. sudahlah bhai.. terima takdir Allah dengan redha..

    ReplyDelete
  10. terpaksa rela menerima dgn hati terbuka.

    ReplyDelete
  11. terpaksa rela menerima dgn hati terbuka.

    ReplyDelete
  12. lawan ketidak adilan kedzoliman untuk menegak keadilan diteruskan bukan sampai menang aja sehingga dunia ini dihancurkan oleh Allah.lawan tetap lawan.ini bukan ikut logik manusia ini perintah Allah. mana janji manusia beriman seperti setiap kali dalam solat - innassolati wanusuki wamayahya wamamati lillahirrobilaalmin ramai manusia pandai sebut saja dalam solat tapi tak diamalkan selepas solat. ini lah perkara besar yang mesti dibetulkan niat untuk hidup didunia ini tak betul lain cakap lain bikin.ubah dalam diri ubah keluarga masyarakat biar betul niat seperti yang diperintahkan oleh Allah.memang yang suka lawan Allah pun diberikan kemewahan didunia ini itu semua cubaan untuk manusia beriman - nak ikut puak toghut atau golongan yang inginkan redo Allah hidup di dunia di akhirat nanti.lawan tetap lawan - lawan kerana Allah.

    ReplyDelete
  13. Kuang kuang kuang.

    Paling tak leh blah, Kota Damansara. Kalo kumpul undi, PAS+PKR dah boleh menang dah. Mmg patut lar kalah kali ini. WA.

    ReplyDelete
  14. bhai.. kalau PR menang baru kita stop cakap SPR menipu.. dah kalah macam2 la korangni.. konon kajian sentimen pengundi.. tetapi boleh pulak cakap spr buat magik.. sudahlah bhai.. kalau dakwa spr magic seolah2 lu sendiri tak percaya dengan risikan lu.. kan risikan lu sendiri yang cakap BN menang..

    ReplyDelete
  15. Bhai/DeeDee sekalian..

    Komen lu orang gua dah baca dan paham... Thanks sebab bagi komen.. skrang nih gua tak cukup masa nak balas komen lu orang satu persatu macam dulu... insyaAllah.. kalu ader kelapangan nanti gua jawab... okeh...

    Okeh... satu benda yang kiter semua tau ... SPR tue dah memang kerjanyer camtue... cuma orang PR patut bersedia awal dengan semua kemungkinan... tapi... biasa la... takmo nak amik perhatian berat.... hahaha

    Chaiyok... Chaiyok...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja