Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2013

Perang Di Kelantan

Bhai... gua skrang nih nak pegi lepak kat sebuah restoran makanan segera yang tersohor kat Kelantan nih.... kalu ader sesapa yang nak jumpa gua... hahaha... lu orang ader masa sampai pukul 4.30 petang jer.... hahaha... kira macam cari 'Orang Misteri Gegar" la nih.... hahaha.....

Gua takmo nak kasi klue... lu orang cari jer la ..... hahaha

Okeh... ini cerita panas yang gua dapat dari Kelantan nih.. kalu lu orang nak tau... cerita panas nih memang berkisar dari isu yang berkaitan dengan Kerajaan Kelantan yang baru.... yang diterajui oleh Menteri Besar yang baru...

Ceritanyer berbunyi camnie....

Rupanyer ader "magic" dan kong kali kong dalam isu perlantikan MB Kelantan dan segala exco yang ader... hahaha... ader orang disebalik orang.... gua dikhabarkan ader puak-puak tertentu yang mencaturkan segalanya.... siap menggunakan nama Sultan sebagai bekap.... aper daaa... kenapa tabrani nak pakai nama sendiri...

Yang lagi best tue.... kalu lu nak tau... percaturan nih khabarnya dibuat dah lama dah.... diorang dok tekan Nik Aziz macam-macam.... dan yang lagi best tue... yang kasi kecoh isu Nik Aziz diajak ke Mekah itu hari pon dicanangkan kepada semua oleh puak-puak yang mengejar kuasa nih...

Gua ader bagitau kengkawan itu hari... kalu Nik Aziz dah takder kat Kelantan (masa tue gua nisbahkan kepada Nik Aziz kalu dah meninggal dunia).... mesti akan kacau bilau keadaan di Kelantan... mesti ader yang giler kuasa dan nak catur itu ini... mesti ader yang panas punggung nak amik dan bolot macam-macam....

Dan ... kalu ini berlarutan.... rasanyer.... paling lama pon PAS akan bertahan di Kelantan cuma sampai PRU14 jer... lepas tue BN akan menguasai Kelantan balik... cuma masa tue Mustapha Mohamed takkan jadi MB Kelantan lar... ader orang lain yang akan menjadi kapla yang akan menang Kelantan balik....

Hahaha..... hancusss...

P/S: Gua ingat gua nak tulis malam nih... tapi rupanyer benda panas camnie... gua tabley nak simpan lama-lama.... hahaha... tunggu episod kedua "Perang di Kelantan" nih.... hahaha

UPDATE 4.26pm : Tinggal empat minit jer nak cari gua... hahahaha.... selamat mencari.... hahaha

UPDATE 5pm : Hahaha.... gua kat restoran ayam la tadi.... hahaha.... nasib baik takder saper tegur gua... hahaha... kalu tidak habis kupon restoran ayam gua... hahaha... nak balik Kemaman pukul 10 malam nih...... by the way... aper nak jadi nih kat Kelantan nih.... takkan pasai daki dunia pon semua sampai lupa agama..... hahaha

7 comments:

  1. berebut minya ke bhai adeh..

    ReplyDelete
  2. cpt skit episod ke2 tu..gomo kelate gomo

    ReplyDelete
  3. Saya rasa begitu juga. Apa sudah jadi dengan slogan "MEMBANGUN BERSAMA ISLAM" kerana dari kenyatan di atasia nya sudah tidak Islamik lagi.

    UMNO/BN cuma menunggu masa sahaja untuk mengambil tampok pemerintahan di Kelantan. Oh sungguh sedih

    ReplyDelete
  4. Bhai cipan,
    Aku ni dah tua.Merempat negeri orang dah lama.Mencari kekayaan dunia.
    PAS sebelum TGNA amatlah berpalit dengan cemar.
    TGNA tak dak, aku akan balek ke Kelantan.Rumah aku kat gertak lembu.
    Aku akan balek berperang kalau Husam bagi Signal.Aku akan bakar diri aku dengan daun2 balak.Betul2 di padang garong.Itu pun kalau dah tak dak jalan lain lagi untuk bertindak.

    ReplyDelete
  5. dunia juga jadi rebutan walaupun geng serban tapi bukan semua jaga jaga jangan sampai jadi korban puak serban gila

    ReplyDelete
  6. mmg dah dijangka..sama lah jugak..Anwar tarak kalu..PKR pun rebah ler...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja