Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 May 2013

Bila Pimpinan Pun Tidak Tahu Membezakan

Bhai... Gua tau ahli bawahan dan pencacai biarpun disebelah mana mereka berada agak susah nak membezakan serangan peribadi dan serangan politik... Itu dah dikira stendet lar... Sebab ahli dan pencacai nih ... Dier akan ikut contoh pimpinan...

Dan biler pimpinan pon payah tak beza antara serangan peribadi berbanding serangan politik... Payah la bhai... Memang sudah payah la kalu camtue... Hahaha.....

Nak buat camana lagi aaa... Maybe la pasai taksub melampau kot... atau pimpinan tue rasa dier Maha Hebat.... Hahaha... Lawak siot...

Biler pencacai PKR dan DAP dok giler bekap pimpinan diorang tue... Gua tak terkejut sangat... Sebab diorang tue tarbiahnyer kurang... Sebab maybe la ilmu agama diorang kurang.... Tapi biler pencacai UMNO dan PAS pon terikut samer bekap pimpinan secara membuta... Secara emosi... Secara hentam keromo jer... Tanpa ader asas dan fakta serta bukti yang kukuh... Camana tue aaa... Kesian...

Berapa kali dan pencacai UMNO dan PAS yang kena main dengan pimpinan yang diorang bekap dan sanjung bagai nak rak tue... Bukan sekali dua... Malah berkali-kali.... Hahaha... Orang cakap kalu bodoh tue cukup la sekali dua... Kalu dah banyak kali tue... Dah dikira bangang tahap dewata raya "jalan duta" jer.... Hahaha

Lawak siot... Kesian gua kat pencacai-pencacai nih... Buat kerja mencacai maha dewa... Tapi pimpinan buat derk jer... Bukannyer pimpinan hargai... Nak harap Allah Taala hargai pon ntah la... Sebab Allah Taala melarang orang yang tak mahu nak gunakan akal fikiran yang diberikan... Hahaha

Guna la akal tue... Jangan la buat tukun.... Hahaha

3 comments:

  1. bhai penulis blog surarapakatanrakyat tu ad dlm list ISA gak ke?hehe

    ReplyDelete
  2. Buat benda bodoh sekali dua tu bolehlah dianggap kesilapan. Masuk 3x dah dikira bodoh tegar. Lebih 3x dah tak boleh nak repair dan diselamatkan lagi... senang cakap... BANGANG NAK MAMPOS

    ReplyDelete
  3. limau purut tiga serangkai... buta perut takdak akai...nak buat camna bhai... semua dah kena program camtu...pasai tu politik tahap cipan yang boleh laku kat malaysia ni...semua malas nak fikir teruk2... nga nga je tunggu kena suap...tapi takpa yang penting balance... 2 2 kaliamput... he he he

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja