Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2013

Rakyat Makan Sardin, Pemimpin Makan Besar

Bhai... Ini malam wife gua kureng sihat... Jadi turn gua memasak lar... Hahaha... Sebagai rakyat marhaen yang terbeban dengan kos sara hidup yang tinggi... Aper yang hebat dapat gua sajikan.... Makan sajer la aper yang ader terhidang nih....

Inilah menu makan malam nih... Sardin masak tumis... sardin pon sardin lar...

Rakyat makan sardin, pemimpin makan besar... 

Rakyat beli kereta bercukai mahal... Pemimpin beli kereta dapat AP...

Ader hati lagi pemimpin nak sabotaj rakyat yang dah pilih diorang selama nih.... celaka punya pimpinan lar...

12 comments:

  1. hahaha...sardin pun mahal skang bro...lu kira berada dlm golongan jutawan bila makan sardin. Antara sbb ramai yg berebut nak jadi YB, hari ni menang besok tempah kete baru guna AP. Masaalah pengundi, letak tepi dulu. Itu seme boleh settle bila dah dekat pru akan dtg nnt. muahahaha....Jual temberang pun satu komoditi yg menguntungkan kerana ada saje yg akan 'membeli' temberang lu utk 5 tahun akan dtg....hahahaha

    ReplyDelete
  2. bhai,

    cilakak lu! terliur pulak gua tgk gambar sardin lu! dah lama tak pekena, sekali sekala meletup jugak tu.. cili kasi taruk, bawang kasi banyak, fuh.. alhamdulilah dah tu bhai, yg penting, halal! yang org besar makan tu, tak tentu lagi, kan?

    kan? :)

    ReplyDelete
  3. Alamak bhai,
    macammana boleh sama juadah kita malam ni?

    ReplyDelete
  4. lazat ittewww...
    sesetengah perkara mana boleh menononggg jeee camtu. kalau kau tak setuju pun kau angguk aje, tak payah nak bangkang sangat,

    ReplyDelete
  5. bro cipan, sian kita kan? kena tipu ajerlah...huhuhuhuhu.

    badigol betul...ramai2 kita nyanyi lagu hukum karma...hihihihi

    ReplyDelete
  6. Bhai BunBinBan...
    Gua tau la sardin pon agak mahal la.. tapi tak la semahal makan semeja penuh di restoran... hahaha

    Bhai Anonymous...
    Hahaha... skali skala gua tunjuk menu makan aper salahnyer... hahaha ... bawang besar memang kena ader banyak... baru ngam... hahaha

    Bhai AkuPunTakFaham...
    Sudah jodoh kot menu rakyat marhaen makan sardin jer... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Hahahaha... memang lazat biler dah kebulur .... hahaha... kalu kat Afrika nih... kuah "kalat-kalat" kat tepi kuali pon dijilatnyer... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Memang kesian... jom karaoke "Hukum Karma" ... pitching jangan lari... hahaha

    ReplyDelete
  7. bro, lu makan sardin ok jugak tu..gua ni lagi kesian, makan tempe goreng campur bilis dgn bawang jer...anak ramai bro...sedih lahhh...mereka wakil rakyat, mana ada makan mcm kita...temberang kuat...sapa yg kena?????? kita jugakkkkkkk

    ReplyDelete
  8. nelayanbimbang.blogspot.comMay 9, 2013 at 10:52 PM

    Hey cipan ko jgn nk berlakon lh..sblm ko smpai umah td dh ko sental 2 pinggan nasi ayam pakcik al arqam tp balai bomba tu yea..ko ingt aku tk nmpak ke?..kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  9. Bhai;

    Gua tengok sardin pun dah tak lalu beb... nak update blog pun dah rasa malasssss... boring sesangat dgn sikap pimpinan... adussss...

    Gua sedang berkabung...!!!!

    ReplyDelete
  10. gua feddup la dgn politik mcm hanjing ni,sape lagi gua nak sokong utk ubah sistem kat malaysia ni kalau dah blah pembangkang pun byk barua,jgn wat hal lah,org dah pilih buat la kje elok2..meluat btol aku dgn politik sekarang ni,byk sgt monyet2 nak kuasa,puih kat muka diorg.

    ReplyDelete
  11. Tuan C++.

    Sardin pun sudah mahal. Setin sudah berapa RM. Sardin bukan lagi masakan orang miskin.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja