Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 May 2013

Kerja Pejabat Atau Gantung Tugas?

Bhai... Mana satu yang lebih relevan... Pegawai Polis yang sedang disiasat kes salah laku hanya dikenakan tindakan kerja pejabat atau gantung tugas??? Mana satu yang lebih relevan...

Pada gua aaa... Sepatutnya pegawai PDRM yang sedang dalam siasatan ... Perlulah digantung tugas... Sehingga siasatan selesai... Kalu stakat kena pindahkan kerja pejabat... Gua rasa kureng sesuai... Sebab ianya boleh memberikan kesan terhadap siasatan...

Biler aaa IA kat PDRM nih nak ikut stendet International... Hahaha... Lawak betul lar... Patut kalu ader kes salah laku yang menyebabkan kematian... Semua suspek perlu digantung tugas sehingga semua siasatan selesai... Ini tidak... Memalukan sungguh lar perkhidmatan kepolisian jer... Aper daaa ....

Err... Ader paham ka???

3 comments:

  1. Gantung tugas tu stendet international ke Bhai?... baru aku tahu... TQ for the info...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. Timbangan pada hari itu ialah kebenaran , maka barangsiapa berat timbangan kebaikannya, maka mereka itulah orang-orang yang beruntung.7-8

    tidak pernah mengambilan pelajaran dari apa yang telah berlaku.ingatlah kita bertugas pun ada batas jangan rasa dah boleh buat apa saja dengan jawatan yang disandang silap haribulan kena tendang juga. benar dan salah jelas kelihatan

    ReplyDelete
  3. Bhai... sendiri punya SOP pun x boleh nak ikut apatah lagi internasional standard...maybe alasan x cukup anggota... tapi kadang2 gua simpati kat diaorang...bayangkan satu unit D kena cover satu negeri... kes belambak satu hari... kalu lu org dapat peluang dok kat bilik ops diaorang boleh gile... kes macam stock market yang bezanya x pernah turun...yang jadi bos ramai x tahu nak buat kerja... tak kiralah 2 paku ka sampai ke bunga padi... yang penting selesai... statistik yang penting sebab nak report kat menteri... maybe sebab tu diaorang crack masa interogation...mngkin terover sebab tu boleh mati kot... IA pun mesti mau berani bhai... dapat standard masa Tun Hanif pun kira oklah...

    camna Bhai ok tak perspektif dari this angle...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja