Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 May 2013

Kalaulah Ada...

Bhai.... Kalaulah ada Mahkamah Rasuah di Malaysia..... dan ader hakim yang brani macam kat Indonesia nih.... dan kalaulah ada Mahkamah di Malaysia yang bebas tanpa gangguan dari Peguam Negara dan Perdana Menteri..... hahahaha.... mesti kes macam Khir Toyo tue dah lama dah kena.... bukan lama pon... setahun jer kena penjara..... Ling Leong Sik pon boleh kena berapa tahun.... Mahathir Mohamed pon boleh kena.... hahaha... Nor Mohammed Yakcop pon memang takder masalah dah lama melepak kat dalam masa kes FOREX Bank Negara Malaysia.... hahahaha ... Itu belum kira kes Shahrizat Jalil lagie.... hahahaha

Kalaulah ada...... hahaha ...

Tapi.... lupakan la.... mana ader Mahkamah kat Malaysia nih yang telus... yang Hakim nyer berani.... hahahaha.... tak kisah la Mahkamah Sivil ker... Mahkamah Syariah ker... atau Mahkamah Anak Negeri ker... waima Mahkamah Perusahan pon.... semuanyer tak telus dan tak brani.... hahahaha.... Kalu nak harapkan Malaysia ader Mahkamah Rasuah.... hahaha... jangan mimpi lar.... hahaha .....


Mimpi lar kiter nak tengok ader perbicaraan macam nih kat Malaysia.... hahahaha..... terutama skali yang membabitkan anak Nazri Aziz..... hahahaha..... dan jugak menantu Rafidah Aziz serta anak perempuan Nong Chik..... hahahahaha...... 

Dan paling gua tertunggu-tunggu kalaulah ada mana-mana Mahkamah yang berani nak kasi bicara kes salahguna kuasa melibatkan wang zakat oleh Jamil Khir Baharom dan juga kes lama salahguna wang zakat melibatkan Yusof Noor..... hahahaha ....

6 comments:

  1. Bai,
    Sblm post something buat la research dulu, jgn main terkam je..ckp tak serupa bikin la lu bai..ini link gua suap lu kalo lu mls sngt nk cari.. http://www.malaysiakini.com/news/160786 ....lg satu pasal nama2 yg lu ckp knapa xdidakwa tu satu je gua nk ckp lu ada bukti??kalo ada bukti lu bagi kt sprm,insyaallah dorg siasat...bai AG buka bodo sesuka hati nk dakwa kalo dia tau dia akan kalah kes tu, sbb xcukup bukti..lu kan perisik hebat, xkn benda2 ni pn gua nk ajar, ke posting lu ni nk menghasut je?? hahahha..ini blog lu sukahati lu nk publish ke tak komen gua..komen gua ni ikhlas utk lu sbb gua suka baca blog c++

    ReplyDelete
  2. baek punya celok...dari PM sampai mamat PAR pejabat.PM celok billion lepassss, PAR celok rm100 kena setahun. ada fahammm bro...

    ReplyDelete
  3. dah parah penyakit ni sampai tak kira urusan apa pun semua nya nak kena upah.hebat penangan syaiton yang pandai menipu perdayakan manusia yang longgar iman dan kurang ingat perintah Allah maka Allah biarkan manusia jenis ni hanyut dalam dunia yang penuh ujian

    ReplyDelete
  4. Bhai/DeeDee sekalian...

    Kalu pon ader 14 Mahkamah Rasuah khas di Malaysia... tapi kalu takder Hakim dan pendakwa yang brani serta ader telur... tak kemana la bhai...

    Nak bagi bukti kat SPRM... itu lagi lawak punya agensi... kes kecik rasuah telur ayam laju jer diorang siasat... walaupun takder aduan... tapi kalu yang besar.... kena plak ngan orang politik berpaksikan BN... sure sampai kesudah takder punya siasatan... walaupun beratus laporan dan bukti dibagi...

    Bukan sehari dua lar....

    Lagu satu bhai... kes AG sendiri terlibat rasuah pon senyap... aper cer.... hahaha...

    Aper-aper pon... ini blog belasah... gua takder hal lar lu nak belasah gua... janji kena pada tajuk... hahaha....

    P/S: Agensi gua takder layan kes rasuah mender... kitorang layan benda lain... hahaha.... aper guna pegawai SPRM bergaji besar kalu tak reti buat kerja.... baik lagi masa dalam BPR dulu... at least ader gak telur... hahahaha

    ReplyDelete
  5. Tambahan...

    Bagi kes yang nama diorang gua sebutkan kat dalam artikel gua... semua kes tue dah jadi "Open Secret" ... terutama skali kes Yusof Noor tue yang melibatkan kalu tak silap RM 5 juta.... hahaha

    Nor Mohammed Yakcop tue... lagi hebat... langsung tak kena apa-apa tindakan melainkan dier keluar dari BNM.... hahaha ... giler kentang... ratus juta RM tue... hahaha

    ReplyDelete
  6. Kesian khir toyo, mentang2 dia org PKR ,sampai 3x rayuan tak lepas....hahahhaaha..tak adil..tak adil..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja