Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 May 2013

Hanya Pujian

Bhai... Agaknyer aaaa... Kalu gua buat artikel blog dengan hanya memuji-memuja pimpinan parti (tak kisah la parti mana sekalipon) sure gua takkan dapat macam-macam tohmahan dan sebagainyer.... Hahaha... Tapi itu bukan gua la bhai...

Puji pujian hanya selayaknyer untuk Allah Taala ... Tuhan sekalian makhluk....  So... Ader paham ka...

Lagi satu... Hahaha... Gua tak terkesan pon dengan segala macam tuduhan, tohmahan dan ugutan... Takder hal lar... Hahaha... Biler gua citer tentang sesuatu perkara... Lu oranb kena baca betul-betul... Jangan baca dengan kapla lutut... Guna akai yang Allah Taala bagi...  Hahaha... Sebab selalunya (tidak semestinya sentiasa) gua akan menulis secara berkias... Bermetafora... Walaupon lu orang mungkin akan nampak tulisan gua macam straight forward... Tapi itulah gua... Hahahaha..

Kepada yang tak suka membaca artikel di blog gua... Hahaha... Aper pasal lu masih lagi membaca..... Lu sendiri yang cari penyakit.... Hahaha... Aper pon gua gelak jer baca komen-komen yang menghentam gua... Sebab gua tau... Diorang sebenarnya leka dengan dunia mereka yang diorang rasa itulah realiti.... Hahaha...

Bhai... Aper yang lu nampak dan aper yang lu tau tak semestinya samer dengan senario sebenarnya... Kalu la lu orang tau camana "dunia ini cycle" ... Agaknyer mesti lu orang akan jadi paranoid... 

Hahaha... Salah satu dari tujuan gua menulis... Aderlah sekadar untuk mendedahkan lu orang dengan sedikit dunia disebalik aper yang lu tau... Itupon tak sampai 5% yang gua cerita..... Hahaha...

Macam gak citer "dewa jalan duta" tue...  Gua baru dedahkan dalam blog nih senario sebenar cuma skitar 2% jer.... Hahahah... Itupon sudah ader yang panas hati dan telinga....

HAHAHADI AWANG...... Ramai betul aaa pencacai bangang yang membekap lu tanpa ilmu... Kesian diorang..... Hahahaha..... jangan mare.... 

11 comments:

  1. Salam C++

    Yong baru dapat rahsia geng UG. Tenang fikir nak letupkan atau tidak.

    ReplyDelete
  2. Ceritalah Yong - kasi suspen aje!!!

    ReplyDelete
  3. A'kum Sdr. C++

    Buasalah...saya pun camtu jugak. Tapi tak kisahlah komen bodoh ker, bangang ker itukan tahap yang Allah kurniakan yang berpatutan dengan orangnya.

    Yang tuduh jadi macai tu, biasalah...
    Setiap orang bebas berpersepsi kan?

    Tapi yang nak gelak tu ada juga yang tak sedar yang dirinya bodoh!

    Aaa.... Yong,
    Harap Yong dedahkan sajalah. Kan boleh lepaskan jiwa yang terbuku. Saya pun nak tahu gak!

    ReplyDelete
  4. nabi saw yg maksum pon di baling2 batu...
    Setakat duk ceramah agama dah setaraf sirah nabi...
    Ada akai ka?
    Kena pulak tak buat laporan polis pasal dakwa dakwi ari tu? Lagi la syak wasangka. Skrg kuar plak tak pernah tangkap isa? Puiii!!! Nik aziz pulak pulak jadi mangsa. Tak sama langsung cara politiknyer! Geng ug dan sabotaj kerusi ni patut direnjat kerusi letrik ja... kahkahkah!

    ReplyDelete
  5. yong citer le....gua pun nak tau juge.

    ReplyDelete
  6. Bhai... Bab puji pujian anta sokong lu bhai... dah kata segala puji bagiMu Tuhan Seru Sekian Alam... ni tidak, dok puji manusia, orang ni hebatlah,kuatlah,powerlah, ilmu tinggilah...dah menduakan yang ESA dalam tak sedar...dok dalam golongan celaka...termasuklah gua sendiri...kena remind kediri all the time bhai...

    bab yang tersirat camna lu nak cerita, kalau kat diaorang takde walaupun sedikit ilmu tu bhai... curah air didaun keladi la bhai...

    continuelah dengan provokasi lu bhai tapi jangan lupa... banyak yang tak faham kias dengan ijmak...orang putey kata Metafora... satu dalam banyak, banyak dalam satu...

    ReplyDelete
  7. bhai,

    apa kata kita wat petisyen mintak Yong pecah lobang pasal geng yuji.... come on, Yong! chaiyo! chaiyo!

    ReplyDelete
  8. Bhai,

    bila gua baca komen sorang hamba Allah dalam post lu yang b4 ni, baru gua paham inti post lu yang ni. hahaha giler pedas mamat tu sound lu, baek punya! tapi gua tetap respek lu, sebab lu amalkan demokrasi tulen, published jugak komen hentam lu. salute.

    ReplyDelete
  9. Bhai/DeeDee Semua...

    Yahoo... gua dah dapat akses kepada komputer balik.... rindu aa pada komputer... taoi password email masih lagi tabley nak recover... macam haram jer kan... hahaha

    Aper lagie DeeDee Yong.... kasi letup lar itu bom... hahaha

    ReplyDelete
  10. Bhai, gua sukee sama lu punya citer...pasal gua tahu lu mmg terer bahasa C++...Org yg terer bahasa komputer ni, memang terer bhai...Nanti, kalo senang kita gi ngeteh...

    ReplyDelete
  11. salam c++

    Bhai, ajarlah kami cara untuk memahami kaedah "read between the line"

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja