Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 May 2013

Empat Dari Dua Belas Orang

Bhai... Skrang yang sudah kena tahan aderlah empat orang... Sudah empat dari dua belas orang yang ader dalam list asal... Tapi itu list asal...

Dengar citer lagi itu list sudah ader keluar list tambahan... Cuma gua tak tahu berapa ramai orang dalam list kedua tue... Dan jugak gua tak tahu siapa nama-nama yang ader dalam list kedua tue.. Aderkah nama gua ader dalam list kedua tue??? 

Yang pasti... Episod ini akan menjadi makin rancak dan menarik... Kiter boleh berpeluang tengok kawan tibai dan unjuk tengkok kawan lain... Kiter ader chan tengok ramai kawan kena main dengan dengan kawan dier... Tikam menikam kawan sendiri...

Akan ader orang parti yang akan kena sabotaj dengan orang parti dier sendiri... Hahaha.... Itulah dunia bhai... Dunia politik Malaysia yang memang celaka sejak sekian lama.. Dan memang celaka sejak gua kenal dunia politik Malaysia pada Februari 1985....

Kalu lu nak tau kenapa selama nih BN tak pernah kalah... bukan sebab BN kuat mender... bukan sebab BN pandai manipulate agensi berkaitan... bukan sebab BN perkudakan PDRM dan ATM....

Bukan... Bukan... Bukan....

Tetapi... Semua aderlah disebabkan terlalu ramai pensimpati BN yang berada didalam parti lain... Terlalu ramai orang yang bersetia dengan BN walaupun duduk dalam parti yang melawan BN.. Semua ini memanglah mencelakakan rakyat marhaen dan mustad'afin...

Aper nak jadi lar....

P/S: Jangan lupa popcorn dan air berkarbonat.... Hahaha...

4 comments:

  1. bertambah akak suka blog ni.....cerita lagi...jgn sikit...dedah serupa blog MSO....buat hati panas aje cerita sikit2

    ReplyDelete
  2. Bhai

    Nasihat untuk semua amalkan doa pelindung yang nabi pakai masa berhijrah dulu.. InshaAllah..

    Allah akan sentiasa bersama kita.

    ReplyDelete
  3. siapa yg arah tangkap tian chua ...tamrin dan haris ibrahim?

    ReplyDelete
  4. hahahahaha..

    habis la... habisla... der.. nama gua naik tak?? muahaha!!

    nak kena larik nih... kena carik tempurong bebanyak nih...

    hahahahaha... takot siot.. nanti geng2 KOMIDI datang tangkap der... hahahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja