Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 May 2013

Teruskanlah

Bhai.....artikel petang nih agak pendek jer... hahahaha... Seperti mana biasa... kalu lu orang yang baca blog nih tak puas hati ngan artikel gua... sila berikan komen yang "berakal" .... jangan beri komen dengan menggunakan "kapla lutut" ..... Hahahaha.... Dan lagi satu.... tolong aaa.... tolong jangan bodek.... gua takder duit kecik dan jugak duit besar nak faraidkan kat lu orang.... tambah plak... kalu lu orang nakkan jawatan ker mender... mintak maaf lar.... gua pun bukan sapa-sapa...

Ader pon tujuan penulisan gua.... dari mula gua menulis... aderlah bertujuan mengkritik....

Jadi...... hahahaha.... Kalu lu takmo kena kritik dengan gua... jangan jadi pemimpin politik... jangan jadi pemimpin masyarakat.... jangan jadi pemimpin agama..... pi duduk "berkhalwat berseorangan" di mana-mana gua.... pi jadi ZUHUD...... Hahaha ....

Okeh lar...straight to the point....

  1. Teruskanlah membodek pimpinan lu orang
  2. Teruskanlah membekap pimpinan lu orang
  3. Teruskanlah mencover pimpinan lu orang
  4. Teruskanlah mengampu pimpinan lu orang
  5. Teruskanlah membodohkan diri lu orang
  6. Teruskanlah membangangkan diri lu orang
  7. Teruskanlah buat kerja khianat terhadap tahaluf siyasi
  8. Teruskanlah aper yang lu orang buat skarang nih
Jangan berubah... Jangan tukar.... Kekallah.... 

Dan pastinya... dengan ijin Allah Taala.... peluang untuk PAS ditolak sepenuhnya oleh para pengundi atas pagar aderlah terlalu tinggi..... teruskanlah dengan sikap sebegini.... teruskanlah....... hahahaha....

6 comments:

  1. Bhai,

    TT kata Adnan Mansur sudah di hantar berjumpa Nik Abduh. so apa cer? perpaduang masih berjalang? lagi cepat dari yang dijangkakang.... kahkahkah terkangkang2!!

    ReplyDelete
  2. Alamak bhai, baru pagi tadi buat entri bodek hahahahahah

    ReplyDelete
  3. nelayanbimbang.blogspot.comMay 30, 2013 at 6:02 PM

    betul tuh bhai,tp nasib baik aku tgk PAS s'gor under rani ngan khalid samad bagus..mmg ikut kate nik aziz dan phm ape kehendak rakyat dan misi PR..

    ReplyDelete
  4. Bos BUDAK NAKAL bagi izin kut. Malulah orang alim kalau jadi budak nakal.........he he

    ReplyDelete
  5. "Jadi...... hahahaha.... Kalu lu takmo kena kritik dengan gua... jangan jadi pemimpin politik... jangan jadi pemimpin masyarakat.... jangan jadi pemimpin agama..... pi duduk "berkhalwat berseorangan" di mana-mana gua.... pi jadi ZUHUD...... Hahaha"

    Bhai!!!

    jika lu kata... pemimpin pilitik,pemimpin masyarakat,pemimpin agama atau mana mana pemimpin itu mesti bersedia untuk dikritik... xde halnya... memang sepatutnya dikritik...

    Jika maksudlu pemimpin x boleh ZUHUD...itu macam x boleh la bhai... kena research lagi bhai bab ZUHUD ni... bagi betul2 paham... kenal ZUHUD dulu la bhai baru cerita pasai ZUHUD...

    Setiap manusia yang ingin menjadi Insan mestilah ZUHUD... tak kiralah pemimpin or yang dipimpin...

    kalau dok mengaku ilmu, harta mahupun nyawa kita yang punya memang x kan berjumpa ZUHUD tu...

    Barang yang dipinjam mengaku kepunyaan... apa barang...

    macam lu la bhai... tujuan lu menulis untuk mengkritik dan tujuan gua komen adalah untuk sampaikan pesan... semoga kita tak lupa... kita sama, mungkin x serupa...

    Semua HAK DIA... malah yang menulis pun HAK DIA... renungkanlah bhai...

    ReplyDelete
  6. Bhai 7:14pm

    "Semua HAK DIA... malah yang menulis pun HAK DIA... renungkanlah bhai..."

    ---------------------

    Wa suke statemen lu......

    Hak nak bekejasama dengan UMNO...hak dia le. Tapi apa barang nak bawak PAS sekali sebab PAS hak ahli-ahli, bukan milek dia sorang, bukan milek puak dia yang dua tiga kerat...hahahahaha.

    Hak diri hanya lah pi ambik borang keahlian UMNO, sendiri isi borang dan sendiri hantar kat Ku Nan....baru cantekkk!!...hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja