Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 March 2014

MH370 : Apa Ada Di Lokasi Itu?

Bhai/DeeDee semua...

Malam semalam gua berborak ngan "Abang K" sampai pukul 1.30 pagi... Untuk pengetahuan lu orang.. "Abang K" la yang antar kat gua emel dalam bahasa inggeris suruh gua publishkan... Tapi gua ader gatai skit ejast sana sini ayat dier... Hahaha... Nasib baik "Abang K" tak mare...

"Abang K" tue senior gua... Masih lagi berkhidmat ... Cuma la nih dier bukan dengan Agensi... Hahaha.... Okeh la.. 

Aper yang gua nak tuliskan nih aderlah rangkuman dari aper yang gua tahu dan aper yang gua diberitahu oleh "Abang K" dan beberapa sumber lagie...

12 hari sebelum penerbangan malang MH370 hilang... Pesawat tue dihantar untuk maintainance kat AIROD... Jika ader orang nak "tampered" apa-apa pada pesawat tue.. Inilah masa terbaek...

Selepas pilot menerbangkan pesawat pada ketinggian 35000 kaki... Barulah pilot akan menetapkan "autopilot" dengan "heading" ke Peking/Beijing. Dalam tempoh 3 hingga 5 minit selepas autopilot dioperasikan.. Barulah crew akan membuat peramusaji... 

Sebelum sempat peramusaji dibuat, cabin pressure turun senyap-senyap tanpa ada amaran pada sistem kapal terbang. Alarm pada dashboard kapal terbanhg berkenaan cabin pressure tidak berfungsi.. Dan oxygen mask tidak dikeluarkan sepertimana biasa... Jadi tiada siapa tahu yang pesawat ader masalah cabin pressure..

Disebabkan ini, maka hypoxia berlaku dimana semua yang berada dalam pesawat tersebut pengsan/tertidur.

Sistem "autopilot" pula telah diubahkan arahan padanya dengan dimasukkan arahan untuk turun/landing di Gong Kedak "airbase". Ini boleh dibuat dengan mudah tanpa pengetahuan sesiapa pun semasa pesawat ini diservis di AIROD..

Bagi mengelakkan pesawat dikesan oleh radar awam DCA, "hijackers" @ orang yang membuat perubahan semasa di AIROD telah memasukkan arahan supaya peralatan ADS-B dan flight transponder serta SATCOM dimatikan... Dan pesawat diarahkan turun dan terbang dibawah paras 500 kaki terus menuju ke pangkalan udara Gong Kedak...

Ini dapat kiter sahkan dengan cerita-cerita nelayan yang melihat pesawat besar terbang rendah di pantai timur (kelantan dan terengganu) dimana mungkin mereka tersilap dalam mengesahkan arah sebenar pesawat tersebut lalu.. Iaitu bukannnya kearah laut lepaa tetapi ianya pergi ke arah daratan.

Pangkalan Udara Gong Kedak mempunyai landasan yang cukup panjang lengkap dengan kemudahan IFR/VFR yang boleh support pesawat landing menggunakan ILS/MLS... Malah lokasi pangkalan udara ini agak landai dari arah Laut China Selatan iaitu paling tinggi pon sekitar 50 kaki dari paras laut...

Jadi... Pesawat mungkin akan terbang dan landing dalam keadaan lampu utama dipadamkan untuk mengelak daripada dikesan oleh orang awam.. Lagipon pesawat MH370 ini landing pada pukul 3 pagi... Siapa yang akan perasan... Tambah lagi rumah orang awam agak jauh dari pangkalan udara ini.

Pesawat MH370 ini telah landing secara autopilot dengan bantuan ILS/MLS dalam keadaan semua crew dan penumpang masih dalam keadaan hypoxia... Sebaik sahaja pesawat selesai membuat pendaratan.. Sepasukan anggota tindakan khas menyerbu pesawat ini dan menahan semua yang ada didalam pesawat ini termasuklah crew penerbangan..

Semuanya telah dipindahkan kedalam beberapa buah bas yang semua tingkapnya ditutup gelap... Dalam keadaan mamai akibat hypoxia.. Semua mangsa MH370 terpinga-pinga tidak mengetahui dimana mereka berada dan apa yang berlaku kepada mereka... Semua crew dan penumpang telah dibawa ke satu lokasi rahsia untuk ditahan (atau dibuat soal-siasat secara olok-olok oleh pihak "hijackers")

Pesawat 9M-MRO pula sama ada telah disorok di dalam bunker bawah tanah di Gong Kedak ataupun telah ditukarkan kod serta nombor siri dan seterusnya diterbangkan ke Subang untuk di hantar ke AIROD kembali.. Dengan kepakaran yang ada pada AIROD, kotak hitam dan segala peralatan "tracking" boleh diubah dan direset.

Persoalan yang timbul... 

1. Siapakah "hijackers" tersebut.. 
2. Apakah tujuan utama ianya dibuat (pengalihan tumpuan)
3. Berapa ramai anggota "task force" yang terlibat melakukan "hijack" ini
4. Bila agaknya "hijackers" ini akan membebaskan semua tahanan
5. Adakah tahanan akan dibebaskan dengan selamat atau ada yang akan ditamatkan riwayat semata-mata untuk melengkapkan satu senario

Berkenaan dengan macam mana takder siapa di Gong Kedak bercerita mengenai perkara ini... Gua rasa lu orang boleh amik iktibar dari kat Mejar Zaidi... Aper yang berlaku padanya 

Gua percaya... Benda nih memang dilakukan oleh "orang dalam" yang mempunyai "high access"... Malah Menteri Pertahanan dan KPN pon tak tau menahu perkara ini... Hanya anggota "task force" ini jer beserta tok dalangnya sahaja yang tahu..

Sebab itu kenapa Najib Razak nampak macam tak runsing langsung... Hehee... Aderkah Najib Razak tok dalangnya... Gua tatau... Tapi kalo betul la Najib Tok Dalangnya... Pergh... Inilah the biggest worldwide scam ever... Even Mahathir Mohamed pon kena main... Presiden US dan China pon kena main terbaek punya...

Hahaha...

Ini rumusan yang gua boleh buat hasil klu yang diberikan oleh "Abang K" dan lain-lain kengkawan/sumber... Aper pon... Kiter tengok la sama ada ianya betul atau tidak..

Oh yer... Just nak kasik tau... Kalo MH370 turun kat tempat lain... Payah nak cover cerita.... Tambah lagi kalo landing di negara asing..... Jadi lokasi terbaek hanya di Gong Kedak.... 

P/S : gerak hati gua mengatakan benda ini relevan dan boleh dibuat... Sekadar untuk mengalihkan tumpuan... Untuk apa dan kenapa gua tabley nak terangkan....  Lu pikir la sendiri.. 

Hahahaha

TAMBAHAN: sebab itu la ader keluarga mangsa yang membuat panggilan telefon kepada telefon mangsa... Sebab semua telefon itu berada di atas daratan dan dekat dengan menara telekomunikasi... Biasanya "hijackers" akan kumpulkan semua telefon/PDA/tablet/laptop untuk pastikan tiada komunikasi dapat dibuat.. Dan ader Pegawai MIO yang berpangkat Jeneral dok diarahkan pergi ke UK untuk menyiasat kemungkinan berlakunya rampasan kapal terbang.

48 comments:

  1. Replies
    1. MISTERI BIN AJAIB…MAS MH370 STORY | Military of Malaysia - http://militaryofmalaysia.net/2014/03/misteri-bin-ajaib-mas-mh370-story/

      Delete
  2. kena khianat org sendiri lagi sakit dr kena khianat org luar. demmit!

    ReplyDelete
  3. bodoh.gong kedak air base mana ada bunker bawah tanah boleh simpan kapal saiz 777.
    bodoh, body manusia boleh recover hypoxia anytime bila aircraft descend below 10,000 feet. so bila kapal fly low level 500 feet dah tentulah majoriti pax dalam keadaan sedar.
    teori konspirasi kau ni paling tak masuk akal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee MissingBooks...

      Hehehe..... kalu pada ketinggian 35000 kaki kiter boleh control dan preserved cabin pressure sama macam kat atas tanah... aper masalahnyer kalo pada ketinggian 500 kaki kiter kekalkan cabin pressure pada tahap rendah......

      Small matter maa..... Hahahaha

      By the way... ader gua kata ianya disimpan terus kat Gong Kedak ker... Hahahaha

      Delete
  4. kau dengan abg k kau dedua bodoh!spin la teori apa pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...terbaik...Datuk K pun asal dia dari dari gong kedak...jodoh dia panjang dapat dengan ct nurhaliza....

      Delete
  5. kau ingat mulut manusia dalam gong kedak air base boleh tutup ke kalau betul mh370 landing kat situ?teori kau dgn abg k kau ni memang paling bengap yg aku pernah baca. gong kedak xda bunker bawah tanah yg boleh muat kapal 777 la mangkuk.nak sumbat dalam bunker su30mkm pun tak muat kapal 777 ni. kau kata mungkin kapal tu fly balik ke airod lepas tukar reg no?hahahahhaha. gila la kau dgn abg k kau ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Pergh... Panas ker bhai... sampai 3 kali komen nih.... Hahahaha.... ker ader benda sudah bocor.... Hahahaha...... lawak siot la.... Sekali guna nama.... dua kali guna anonymous.... komen dalam masa yang pendek plak tue.... terbakar ker.... Hahahaha

      Delete
  6. if this true..truly we have create an openings..to the side we choose to allied with.. in repositioning military asset to counter the other side, finding non allied sub at the same time maybe? all the deployed ships..what are they capable of? The poseidon has already arrived..even the indians are joining in.. first south china sea...then malacca straits, then indian oceans....what the heck..a blockade is it?... this is only my imagination..and wild theories..caffeine overdose...

    ReplyDelete
  7. B777 tak hantar service kat airod bang oiii..mas wat sendiri,kat klia ada,subang pun ada..melalut sgt dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Ini dapat kiter sahkan dengan cerita-cerita nelayan yang melihat pesawat besar terbang rendah di pantai timur (kelantan dan terengganu) dimana mungkin mereka tersilap dalam mengesahkan arah sebenar pesawat tersebut lalu.. Iaitu bukannnya kearah laut lepaa tetapi ianya pergi ke arah daratan."

      Tak kan lah nelayan tu tak tahu mana arah dari laut kedarat atau darat ke laut...teori ko ni macam inspector gadget pulak..

      Delete
  8. Suspious about that Chinese satellites summore..what is actually the point of it.. sorry, caffeine overdose again. I hate this conspiracy shit thingy.

    ReplyDelete
  9. lu nak bagi teori apa pun,,biarla betul2 nampak pro. ni tak, lu dgn abg k lu ni claim keje ngan agensi dah lama,,tapi gua tengok level lu org mcm cap ayam jek.. agak2 skit bro. malu gua baca teori mcm ni!

    ReplyDelete
  10. nak cilok masuk artikel ni bagi tambah menarik jalan cerita.... http://beforeitsnews.com/events/2014/03/spies-on-missing-malaysia-airline-plane-5-major-defense-contractor-companies-26-intel-passengers-2432766.html

    ReplyDelete
  11. satu lagi, lu ingat Airod tu terer sangat ke nak buat keje2 gelap ni. us airforce punya c130 pun dah tak buat servicing kat airod subang la..depa pi hantar singapore jek.so apa yg kita pandai?lu jawab la bro.. nape gua pakai missingbook,pastu anonymous pasal gua main tekan je button publish..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee MissingBooks...

      Err... ader gua kata AIROD yang buat ker??? Hahahaha..... Takder kan.... Hahahaha....

      Delete
    2. ko ni cerita belit mengalahkan ular.

      yg ko tulis kat atas tu "12 hari sebelum penerbangan malang MH370 hilang... Pesawat tue dihantar untuk maintainance kat AIROD... Jika ader orang nak "tampered" apa-apa pada pesawat tue.. Inilah masa terbaek..."

      Kalau tak da point baik jangan tulis hanya menambahkan saham neraka je..

      Delete
  12. MISTERI BIN AJAIB…MAS MH370 STORY | Military of Malaysia - http://militaryofmalaysia.net/2014/03/misteri-bin-ajaib-mas-mh370-story/

    ReplyDelete
  13. baca jer laa..nak bertegang urat apa dapat...kalau tak nak baca tak payah tgk blog dia ni..dosa pun dapat...semua org blh come out dgn teori apa2 pun...yg pasti..pasal kes bomoh tu really shame..and berdosa.

    ReplyDelete
  14. hahaha bagus bro.gua suka the way lu provoke gua balik..hahahah

    ReplyDelete
  15. setiap orang mempunyai pendapat dan teori sendiri..tak salah rasanya jika diketengahkan..terpulanglah kepada individu untuk menilainya... lu ada otak..lu pikirlah sendiri...
    gua caya lu c++

    ReplyDelete
  16. bhai try tgk teori ni plak
    die kata MH370 fly diego,base tentera US. try usha2 ckit

    http://www.cabaltimes.com/2014/03/12/ma370-redirected-to-diego-garcia/

    ReplyDelete
  17. hahaha..byk komen kali ni bro...bakar jgn x bakar...hahaha... gua suka bila masing kuar point masing2...

    ReplyDelete
  18. memandangkan isu MH370 ini tgh hot..tak salah rasanye setiap org ingin mengeluarkan/meluahkan teori dan pendapat masing2... gua suka dengan article lu ni bhai.. sekurang kurangnya ada lagi bahan yg boleh di buat perbandingan dengan statement/spekulasi yg lain... time tgh hot ni lah kita nak baca/tgk semua hal ni... dan buat penilaian sendiri...lu ada otak..lu pikirlah sendiri.. anyway, gua caya lu c++...

    ReplyDelete
  19. En.missingbooks boleh tolong x? Tolong jgn menyemak kat sini boleh?.? Buat blog sendiri la....

    ReplyDelete
  20. kalau cakap soal sabo ni memang la ada bukankah salah satu latihan adalah sabo
    ada sabo dari luar ada sabo dalam ada sabo pakat

    ReplyDelete
  21. Sdr C++ sampai saat ini ada apa berita ttg nasib penumpang? Dan lagi adakah ini bermotif politik?

    ReplyDelete
  22. bhai C++, thumb up bro...

    ReplyDelete
  23. salam C++,

    alang2 nak disorokkan baik sorokkan di Diego Garcia..jauh dari tumpuan carian..lagipun selari sikit dengan data penerbangan rolls royce empat jam penerbangan dari titik hilang..dan selari juga dengan pengesanan UFO di 200km atas penang tu..

    rasanya ini bertujuan untuk menekan China..sebab penumpang mereka paling ramai dan ada jutawan mereka dalam tu...untuk apa? mungkin untuk paksa China turut menyokong US menekan Russia..kes Crimea le ni..Jenuh Russia nak kena bertahan sorang2..Korea Utara je tak masuk lagi ni...tapi Korea Utara tak de kuasa dalam majlis keselamatan PBB..Korea Utara cuma asyik tunjukkan kekuatan mereka supaya makhluk asing (USA le tu. Asal tempat lain tapi berselerak pangkalan tentera serata dunia) tak buat hal dan ganggu mereka..

    dan rasanya memang ada perisik terlibat yang menyamar jadi penumpang..tapi mereka memang dah standby siap2 untuk bertahan tidak mengalami hypoxia...alaaa..macam puasa gak.kalau dah standby untuk puasa, memang badan kita akan bersedia untuk puasa..kalau dalam kepala tak set siap2 untuk puasa, memang tengahari dah menggelepar carik makanan...

    Patut laaa ramai bebenor pemimpin kita pergi Amerika awal tahun ni...hahahah..mereka bukan jumpa untuk sembang pasal harga ayam seringgit..semua pemimpin negara kalau jumpa mereka bincang untuk tentukan korang sekutu siapa dan apa yang korang boleh buat untuk sekutu korang ni...dan Crimea bukan kes berlaku dalam seminggu dua ni..perjalanannya telah dirancang lama..hehehe..

    ok tak teori aku ni..

    aymy8888

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teori paling logik setakat ni.....good job.

      Delete
  24. bro..kat astro awani kata,telefon tu bkn dtg dari China,tp dari US nombornya...makin pelik nie...

    ReplyDelete
  25. artikel yang masih mengedepankan kesombongan dan aksi herois semacam aksi tentara jaguh ...tentar jaguh
    dan membiarkan pesawat asing dari us china bisa bebas masuk memantau keadaan malaysia membuat foto udara malaysia sambil mencari pesawat mas(sambil menyelam minum air)

    ReplyDelete
  26. Pergh...yahudi pun kalah kalau camni

    ReplyDelete
  27. 390 hehehe.........

    ReplyDelete
  28. Ok la teori ni daripada bomoh kelapa dayung

    ReplyDelete
  29. Mmmg cleaber lah bhaii teori ni.xixixi.

    ReplyDelete
  30. saya dah lalu tepi gong kedak airport tu.. banyak kampung sekitarnya.. mestilah ada org kampung sedar ada kapal terbang bunyi kuat malam2 kat situ

    ReplyDelete
  31. Alif Baa Lam Mim Haa - Lahutiyah

    ( c++) gua tabik teori lu , missingbooks dan sewaktu dgnnya, gua nasihatkan pii layar ke blog lain , gua benci , benci , benci , puak puak otak longkang ni duk bikin sibuk kat blog ni . awal-awal lagi (c++) dah beri peringatkan - tulisan beliau byk berkias dan bermetafora .....tak faham lagi ke .

    ReplyDelete
  32. teori paling mengarut sekaliiiiiiiiiiiiii..haha..kapal MAS mane buat maintenance kt airod bodoh!lain kali kau dgn abg k kau tuh study dulu bongok!haha..nak buat teori pn kene r bijak jugak!jangan tunjuk sangat bodoh tuh,simpan r sikit untuk anak anak..haha

    ReplyDelete
  33. http://www.bharian.com.my/bharian/articles/5LANDASANDALAMSIMULATORDISIASAT/Article/

    ReplyDelete
  34. aku ada dgr teori nie dari kawan2 yg keje di xxxxx........tp tak tau btul tak.....boleh difikirkan....

    ReplyDelete
  35. kepala kalau dh jadi taik politik mcm nila teori dia . mcm manapn mesti belit kat c2 gak . sampai mak pak dia kongkek dlm bilikpn dia nk kait politik gak

    ReplyDelete
  36. bawa2 la solat hajat, berzikir & berdoa. Buat la apa2 teori.. kerajaan wat bodo je..diorg semua taksub pd teknologi. tapi apa pun tarrakkkk

    ReplyDelete
  37. dari buat teori mcm ni baik g solat hajat.. buat la teori mcm mn pun, kerajaan x kan pandang selagi taksub pd teknologi..tp apa pun tarakkkk

    ReplyDelete
  38. memang idea yg paling cipan, tapir dan tenuk.. sesuai dengan nama.. idea yg paling mengarut, apa pun tak boleh..

    ReplyDelete
  39. Haha...

    Gua gelak jer baca komen lu orang... Hahaha...

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja