Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 March 2014

MH370 : Kenapa Hanya Di Sini?

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda yang nyata dalam kes kehilangan MH370 nih... Ialah... Hanya blog ini sahaja yang terbitkan maklumat bahawa pesawat malang MH370 langsung tidak keluar dari ruang udara Malaysia...

Kalu lu orang tengok semua info dari media cetak, media elektronik, media sosial dalam dan luar negara (satu dunia la bhai).... Semuanya berkisar tentang teori dan spekulasi bahawa pesawat malang MH370 itu telah hilang dan keluar dari ruang udara Malaysia.

Malah siap ader yang elaborate bahawa kehilangan MH370 ader kaitan dengan New World Order (NWO).. Hahaha

Bagi sesiapa yang folo blog ini dari mula insiden MH370 dilaporkan disini, semuanya aderlah catatan dari usaha pihak Agensi yang telah menggerakkan aset dan operatif ke beberapa pelusuk dunia terutamanya ke Central Asia (Kazakhstan, Azerbaijan dan lain-lain) lebih awal dari masa Najib Razak mengumumkan... Agensi telah menggerakkan aset dan operatif seawal kurang 24 jam dari masa kejadian.

Jadi... Agensi bukanlah jenis yang menunggu arahan pihak tertentu ataupun  maklumat dapatan dari DCA, MAS mahupun TUDM dan MKN sebelum beroperasi...

Dari apa yang kami dapati... Ader banyak maklumat menyeleweng/sengaja diselewengkan yang disuapkan kepada media cetak dan media elektronik dalam dan luar negara semata-mata untuk "buying time".. Pada kami di Agensi ... maklumat yang tidak konsisten dan kerap berubah yang dihidangkan oleh pihak MAS, DCA, TUDM dan Kementerian Pertahanan seperti dikoodinasikan oleh pihak tertentu yang berkepentingan.

Sekejap maklumat mengatakan di Laut China Selatan, sekejap di Selat Melaka, sekejap di Laut Andaman dan sekejap di Lautan Hindi amat membuang masa dan "buying time" ... Alang-alang nak bercerita, apa salahnya terus bawak stori yang MH370 tue di refill minyak jetnya secara mid-air refueling... Dan seterusnya terbang ke Guam atau Pulau Palau yang terletak di Pasifik... Hahaha .... Ataupun terus dilencongkan ke Antartika.... 

Persoalan yang nyata... Kenapa tiada satu media pun sama ada di dalam atau di luar negara yang berani bertanya dalam sidang media harian tue tentang aderkah MH370 sebenarnya tidak keluar dari ruang udara Malaysia... Kiter tengok aper belit yang akan dibuat oleh pihak ini kalu soalan ini ditanya..

Cuba kita tengok aper reaksi dan body language Hishamuddin Hussein dan jugak Panglima TUDM... Yang pasti kedua-duanyer blur tentang jawapan yang patut diberi... Silap-silap wartawan yang bertanya soalan ini mungkin akan dihalau keluar dari sidang media. Jika dia aderlah wartawan dalam negara... Mesti dier silap-silap akan dikunjungi oleh SB.... Hahahaha

Oleh yang demikian, gua mencabar mana-mana wartawan untuk bertanyakan soalan ini dalam sidang media.... Ader berani ka???? Hahahaha

39 comments:

  1. aku pun rasa mcm tu.. mcm ada kat ruang udara malaysia jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misi mencari pesawat hilang semakin buntu, lapor agensi - http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/misi-mencari-pesawat-hilang-semakin-buntu-lapor-agensi

      Delete
  2. Setuju.ni blog poyo.awek kat besut,gong kedak,jertih,pasir Mas gelak guling2 baca cerita hang.makcik cleaner yg sapu sampah kat blok 11 sqn pun kata tak masuk akal.dia cakap cipan tapir tenuk tu ex sepai x berwawasan.dah la fitnah kem gong kedak.tak malu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau poyo watper yg ko dok menyemak kat sini...suh..suh..

      Delete
    2. bro annoy, kalo yer pon tak setutju ngn analisi bro cipan hang lawanlah ngn fakta bro, kot2 lah ader yang kiotrg semua tak tak tauu lagi, setakat ckp poyo lepas tu gelak2 apa cerita, budak bangla pon bole ckp camtuu . jgn marah yer bro kita semua 1 msia hehee

      Delete
    3. babi umngok la ni......dh tau poyo duk menyemak kat sini watpe.....

      Delete
    4. Saya rasa kpd anon yg tidak boleh berfikir keluar kotak tu lebih baik diam. Pada saya apa yg dikatakan C+++ ni ada logiknya. Teruskan bhai...............................

      Delete
    5. Teori, analysis,hypothesis, educated guess...makcik. cleaner kat block 11sqn tentu boleh define ...pasai tulah depa kata c++ exsepai x ada wawasan... awat tak tanya kat cashier kat pernama sekali...

      Delete
    6. Gua.rasa jangan2 mat salleh yg ambil gambar Kat Lois hari tu nak check no k.terbang mas ...kot da info

      Delete
  3. betul la bhai....lu memang berpikir diluar kotak..

    ReplyDelete
  4. wayang kali ni dah masuk episod ke berapa ya?

    ReplyDelete
  5. Seperti setiap press conference yg telah dijelaskan yang maklumat diberikan adalah sentiasa konsistan ..............KAH...KAH...KAH... HE .... HE..... dan kini orang maldives dah nampak kapal terbang jumbo terbang rendah. Berbagai lagi cerita akan keluar untuk selarikan dengan stimulator yang diambil dari rumah pilot tu. Bila la nak dapat info yang benar menyakinkan??????????

    ReplyDelete
  6. malas dah nak follow PC setiap petang,
    statement kacau dari si jiwa racau

    ReplyDelete
  7. dah malas nak tgk news....( depa kata penduduk di Maldives plak nampak)huhuhuhuhu..MALAYSIA BOLEH...

    ReplyDelete
  8. Drama dah taraf filem Hollywood...Dua ekor menteri yang terlibat PM dan Menteri Pengangkutan sama2 kaki belit..Masa Altantuya dulu pun arahan dia Buy, F**K, Kill, Delete, Trial, Unguilty, Free!! Ini arahan MH370 dah nampak...LOST, LOST, LOST, SEARCH, EVERYWHERE except MALAYSIA..hahaha!!! Ini arahan macam bangang ikut skrip berterabor...

    ReplyDelete
  9. Ala hishamuddin tu,bila pemberita france tu tanya 'are u a protector' after tanya samada najib tu cousin dia ker tak, pun dah menggelabah giler,kelam kabut tanak entertain. Harap2 reporter france tu baca bro punya blog n tanya hishamuddin dpn2 soalan bro tu.Lol.Tu pun kalau dia pandai baca bm la.Pompuan tu sorg jer berani tanya soalan direct tu.

    ReplyDelete
  10. Aku rasa, org kita kalau terbongkar dn 'diorg' salah pun nti , tk marah pun. Janji tak ditepati 1200 jadi 650 pun kata tkpe asal dpt, rasuah tkpe sbb sesama melayu, dsb. Tulisan ko mesti disebarkan sebagai pencerahan. Kami doakan ko dgn kwn2 dpt membongkarnya dengan pertolongan Allah.

    ReplyDelete
  11. Pukul 7 pagi, masih di Ipoh.. Kul 8.11 shutdown at subang. Cer tgk berita ni,

    http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140312/dn_06/Bilal-dakwa-pesawat-terbang-rendah

    ReplyDelete
  12. http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140312/dn_06/Bilal-dakwa-pesawat-terbang-rendah

    ReplyDelete
  13. dalm banyak blog ler kan, blog ni le aku cari info utk mh 370, aku tak harap le berite kat tb tu....trus kan bro..nak tau ape lagi yg gomen klentong....

    ReplyDelete
  14. stetment cipan aku tgk ade logik skit dr menteri bo tu. cakap berbelit2 lebih dr kling. klu lah ulor dah lama kena ketok nga buluh. dia punya skrip kalahkan cite hindustani. laut nga gunung semua dia punya. aku tengok mcm cite alibaba masa brahim pendek main dadu. najib lempor dadu ramai2 pegi serbu. najib kata ' kite tengok sapa yg kena' mula2 pilot zahari kena. pastu anuar yg kena. pastu....... guru kata tiga kali je. klu nak main lg lain kalilah.

    ReplyDelete
  15. dah lebih seminggu mereka ditahan...apa penjelasan yang akan diberikan kepada mereka atas penahanan mereka? jawapan paling mudah adalah tiada jawapan diberikan kepada mereka yang tidak mampu bertanya lagi..(mati le tu..semoga dijauhkan)..kepada Allah kita berserah...

    is this caused by business gone bad oleh mereka yang berada dalam kapal terbang tu dengan penguasa negeri jauhar??

    aymy8888

    ReplyDelete
  16. salam bro cipan, ade tak pencerahan info2 yg terbaru, bagitau la kitorg supaya senang kitorg cerita kat mber2 yg lain.yg duk kena kelntong jer tu...

    ReplyDelete
  17. Misi mencari pesawat hilang semakin buntu, lapor agensi - http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/misi-mencari-pesawat-hilang-semakin-buntu-lapor-agensi

    ReplyDelete
  18. salam bro...logik tu logik...tapi wlpun sorok dlm negara, sy ttp rasa ada gak kaitan dgn NWO...x byk sikit...tak direct indirect...NWO x mestinya geng2 tu jerr...geng2 ni pun dh dirasuk dajjal...
    keep it up bro...update lagi...ramai org dok tunggu :-)

    ReplyDelete
  19. Blog ni memang tak ambil rujukan dari blog lain. Pakai kajian sendiri. Jadi kena selalu baca blog ni.

    ReplyDelete
  20. Bro c++, gua respek sama lu....Teruskan analisa lu....Yg tak boleh berfikir diluar jangkauan.....tak payah lab nak kutuk2.....

    ReplyDelete
  21. Berpikir diluar kotak la sangat..logic kalau xpe,terpulang kat otak lu orang.
    Takat mana tingginya integrity geng taskforce yg konon2nya buat keje bodoh ni?tu belum kira geng medic,nurse,doc yg buat treatment kat 200++pax.setia sangatke menyimpan rahsia? Tu belum lg prob logistic,makan minum,Port sembunyi kena cun.tu belum lg kira kalau ada pax yg ada survival,combat training background,takkan la semua pax mh370 jenis lopong cap ayam.tu belum kira lagi dgn deal bodoh yg buat geng taskforce jadi bosan,khianat. Tapi ada ke semua ni?berlaku ke kat pantai timur?tu belum kira lagi dgn info A1 yg kau dapat tapi sebenarnya lebih dari basi.
    Hotel mana?kampung mana?hutan mana bro pax 200++ kena sorok? Ke taman perumahan?so logic sangat ke?
    Kalau pergerakan naik bas,katakan 10 bas,rombongan cik kiah nak pi zoo bolehla. Nak gerak tengah malam buta?huh,mat rempit kat pantai timur mesti perasan bro.
    Kapal tu pulak,mana bro?dah potong jadi besi buruk?dah tukar owner?dah tukar no 9M?pilot mana yg sanggup terbangkan balik kapal tu lepas tukar aircraft livery? Pilot Mat saleh?pilot negro?pilot Bangla?flight plan nak airborne balik lepas off load semua pax pun kena submit kat tower.air traffic controller mana yg nak key in flight plan data tu?benda semua ada rekod.rekod memang boleh dimanipulate,tapi logic ke?lu kata ni buatan manusia,tapi tak ada manusia yg sempurna.lu ada otak..lu pikir la sendiri! Lu kata ini konspirasi,jgn buang masa,buktikan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...gua sokong lu. Tapi lu rasa2 la kat mana MH370 skang nih?. Cuba lu bagi plak hujah2 dan point2 yg munasabah. Mana tau lu punya pikir bukan luar kotak tapi atas kotak hitam tu terus. Tapi gua heran gak dgn lu...yg lu hangin satu badan dgn tuan tanah nih psl ek?.

      Delete
  22. Aku rasa anon atas aku ni mmg kaki belit la,bila lak citer pasal medic doc bagai.ko ni mmg macai detected la bro ahhah bangang la lui

    ReplyDelete
  23. alamak bro anon 4:39...sedangkan kereta pun orang boleh tukar nombor siri, apalah sangat tukar identification kapal terbang ni...benda boleh buat..kita buat dia, bukan dia buat kita..dan yg buatnya bukan lepasan darjah enam...mestilah pakar yg telah berlatih...kita kan suka hantar kakitangan seragam kita berlatih dgn UK dan US....dan staf TUDM tu bukan kerja dia terbangkan kapal terbang ke?? kakitangan polis pun boleh terbangkan helikopter..mestilah depa belajar dulu sebelum kerjabuat ni dilakukan..aku tak tuduh depa terlibat ..huhu..nanti kena saman pulak aku..

    kalau flight ni berenti di gong kedak, mungkin dalam pukul 2 - 3 pagi sampai di situ..pergerakan jam 2.30-5.00 pagi..mat rempit semua tgh tido...depa selalu bertahan sampai pukul satu je..hahaha..hebat sikit sampai pukul dua..ini mat rempit belah pantai timur le..mana sama mat rempit pantai barat (KL) bro...belah pantai timur byk bandar pekan mati...berjaga pun buat sakit kepala je..

    aku rasa mereka yang dewasa diberi dadah atau langsung tidak dibenarkan berkata-kata...itulah...kalau lama sangat ditahan, memang tak berapa nak sebutlah...kembali padaNya je lah..

    aymy8888

    ReplyDelete
  24. Huh,claim berfikir luar kotak.bila gua selit medic team,terus ada yg melatah. Huh,luar kotak la sangat akal lu.

    Gua x angin dgn tuan tanah blog ni.cuma ada pro&con

    G.kedak base ada vor/dme/ils facilities. Controlled by manusia yg professional. Working 24/7. Kalau lu punya otak jenis luar kotak, logic ke melepaskan anjing kurap gila yang ekornya tersepit di pintu kereta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagaikan kumbang menghisap madu

      Delete
    2. Tuan,

      Saya rasa tuan mungkin berkhidmat sebagai anggota TUDM, sebab itu tuan agak panas hati. Tapi jangan marah tuan, sebab pada pandangan saya tuan cuma adalah anggota TUDM yang boleh diklasifikasikan sebagai aset tidak boleh gerak (dimana tuan mungkin tidak berpeluang atau layak untuk memasuki mana-mana team Special Operation Force) yang biasanya mengendalikan kes-kes seperti espionage, sabotage dan covert operation.

      Saya berpandangan jika tuan meningkatkan skil tuan semasa dalam perkhidmatan, mungkin tuan boleh diserapkan. Itu pun jika pihak atasan dapat melihat kebolehan tuan.

      Jika tidak mungkin tuan akan kekal pada peringkat yang sama seperti yang mana tuan berada sekarang. Harap tuan boleh menambahkan skil tuan dalam aplikasi permainan Counter Strike terlebih dahulu manalah tahu dengan itu tuan boleh melangkah setapak lagi dan layak menganggotai unit khas (komando) TUDM atau boleh diaturgerak bagi melaksanakan misi operasi covert.

      Delete
    3. Bagus punya jawapan! 10:10.. mcm ni boleh dpt 3-0!

      Delete
    4. Hahaha..anon 10.10..ko sarcasm ke pe..

      Delete
  25. Lu punya rasa x cukup dalam. Umpama menjilat madu di penutup botol. Apa lu ingat semua anggota special force/task force/komando tahu/expert dalam semua hal? Ular kapak yg menyusur tong sampah takkan hilang bisanya. Kenapa gua panas hati pasal g.k? Mudah. Gua pun nak kepala otak lu orang berfungsi. Bukan main terima je apa2 info. Apa lu ingat anggota tudm je yg reti pasal aviation?suka hati gua la nak bagi input. Apa barang lu nak kaitkan gua dgn tudm? Dah xda agensi lain?ohh sebab g.k base tu tudm punya ye? Huh,bistu kalau teori tapir ni kata kejadian kat ranai,natuna.. Mesti lu tuduh/rasa gua ni mat indon sesat keje kontrak kat klia??

    ReplyDelete
  26. There is a blog from a Psychic saying MH370 is still in Malaysia. She said she can see the plane is located at it's homeland. I couldn't believe it, but now it seems to jive with your blog.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja