Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 March 2014

MH370 : Kenapa Gong Kedak?

Bhai/DeeDee semua...

Kepada yang "terlalu naif" dan masih "baru" dengan cara penceritaan dalam blog nih... Satu perkara jer gua nak ingatkan... Sebelum nak komen mender pon... Sila baca keseluruhan isi kandungan artikel gua dari mola sampai yang terkini... 

Sebab...

Kalu lu terus main tembak jer komen tanpa membaca... Tambah lagi jenis yang gua levelkan "bengap" dimana diorang nih sebenarnya level machai jer nak komen macham bagoosh kat sini... Nak komen menganjing memang lu orang salah tempat.... Hahahaha.... Lu mau komen...boleh..... tapi jangan buat malu diri lu sendiri.... Hahahaha

Okeh... Mari sini gua stori... Kenapa Gong Kedak jadi sasaran gua... Sebab dari segi realistiknya... Itu sahaja la lokasi yang ader kemudahan untuk B777 mendarat dengan selamatnya walaupun "Zero Visibility" .... Tak kisah la lampu utama ditutup ker mender ker... Semua itu takder hal bagi pesawat yang ader kemudahan Fly-By-Wire dan ILS/MLS.... Hanya Pangkalan Udara Gong Kedak sajer yang ader berhampiran, secure dan kurang pemantauan dari orang awam pada awal pagi.... Tambah lagi MH370 itu aderlah pesawat Malaysia.... Tiada yang pelik jika pesawat Malaysia turun di mana-mana lokasi dalam negara.... Tiada siapa nak amik pot...

Kalu machai nak sembang macham bagoosh pasai isu bolehker pesawat mendarat tanpa kawalan pilot nih ... Sila pi belajar dulu ilmu avionics,  instrumentation dan aerospace..... Sila pi belajar bab ILS/MLS.... Sila jugak pi belajar bab active/passive radar technology... Sori aaa gua takmo citer pasai istilah "radar sekunder dan primer" yang langsung jadi bahan gelak sesiapa yang buat research dalam bidang "radio detection and ranging".

Dari mula lagi... Kalu dalam keadaan untuk mengelakkan dari dikesan oleh radar awam, selain dari flight transponder dimatikan... pesawat perlu terbang rendah dibawah paras 500 kaki... itu kalu kiter kaji secara realistik la... Tapi susah la bhai... Kat Malaysia nih ader ramai yang percaya terbang pada ketinggian 45000 kaki atau 25000 kaki atau jugak 10000 kaki boleh hilang dari radar dengan cara se"simple" mematikan flight transponder dan ADS-B serta SATCOM... Hahahahaha.... tambah lagi cerita lawak tue dipromokan banyak kali kat semua media yang dikawal oleh Kerajaan...

Sampaikan MalaysiaKini dan HarakahDaily pon terikut samer..... Hahaha... gua gelak jer...

Macam gua cakapkan dari awal lagi.... MH370 (9M-MRO) pada asasnyer tidak terbang keluar dari ruang udara Malaysia seperti yang dihavockan oleh Kerajaan, DCA dan media.... Sori aaa.... Ianya mendarat di Malaysia balik selepas flight transponder dan ADS-B dimatikan... Ianya mendarat di dalam Malaysia selepas terbang pada ketinggian bawah 500 kaki bagi mengelakkan dikesan oleh radar (active/passive) awam milik DCA.

Kalu pon pesawat tue diterbangkan keluar dari Malaysia .. ianya sama ader dengan signature ID baru atau hanya diterbangkan beberapa peralatan sahaja (flight transponder, ADS-B module, SATCOM) menggunakan pesawat lain (ianya boleh dilakukan dengan kelengkapan peralatan serta tenaga mahir yang cukup hanya dalam masa 3 jam sahaja) bagi menampakkan bahawa pesawat itu mengikut skrip yang diceritakan oleh Kerajaan dan DCA..

Pada permulaan ... TUDM kata takder nampak pesawat lalu.... lepas tue TUDM kata ader pesawat membelok ke kiri tapi TUDM tak kenal..... pastue TUDM kata diorang percaya itu aderlah MH370 (berdasarkan blip kat radar tanpa semakan fizikal secara visual).....  Aper nih... kontradik beberapa kali....

Citer la benda sebenar..... susah sangat ker nak bagitau benda sebenar.... Kiter paham kalu tak perasan pesawat MH370 tue pegi mana sebab ngantuk .... kiter paham... jangan la citer yang kononnyer tak amik pot ngan pesawat komersial yang terbang pada halaju rendah tanpa identiti..... Setahu gua la... selepas 9/11 semua negara dalam dunia nih alert bab benda nih.....  tolong aaa.... kiter tak marah pon kalu mengaku cuai dan mengantuk.... nak buat camana.... kiter nih manusia... ader kelemahan... salah dan silap....

Lagi satu ... macam la radar TUDM cuma monitor pesawat yang terbang laju jer.... macam la radar TUDM cuma ader keluar blip jer tanpa maklumat tambahan..... jangan la low class kan radar TUDM.... tolong aaa.... kesian la kat kengkawan yang design radar military kat CSF Thomson ... hehehe... tolong aaa... jangan buat malu kat bebudak Melayu yang jadi engineer kat sana..... tempat dimana gua pernah "berkhidmat" ..... Hahahaha

By the way.... stakat nih belum ader bukti fizikal, visual dan radar snapshot yang menunjukkan pesawat MH370 tue benar-benar dah terbang melintasi Semenanjung Tanah Melayu untuk ke Selat Melaka pada awal pagi 8 Mac 2013 dan seterusnya terbang ke Lautan Hindi..... sori aaa... Kiter bukan cuma ader radar military kat Butterworth jer..... Hahaha....

Patah balik dan pergi ke Selat Melaka, Pulau Perak dan terus ke Lautan Hindi tue aderlah spekulasi pihak Kerajaan, DCA dan media jer..... Hahaha... Takder bukti fizikal, visual dan radar snapshot pon..... Nil, Nehi, Nicht .... Cerita penduduk Maldives dan lain-lain tue.... Hahaha... itu sekadar gimik jer... samer cam makcik yang balik umrah nampak pesawat terapung kat atas air semasa makcik tue naik pesawat yang terbang pada ketinggian 33000 kaki paling kurang..... Tinggi nih aderlah diatas awan la.....  Hahaha

11 comments:

  1. Bro, apa citer lak ngan komando Msia yg kuar gi Hindi Ocean tu? Dah balik ke gapo?

    ReplyDelete
  2. Teruskan...jangan biarkan rakyat kita diperolok-olok kan..nyatakanlah kebenaran walaupun ia pahit bro.

    ReplyDelete
  3. nampaknya gong kedak masih bergelegak

    ReplyDelete
  4. PRC meminta data penerbangan keluar masuk dari Gong Kedak AFB serta maklumat satelit berkaitan tetapi pihak Malaysia tidak mahu menyerahkan data tersebut. Ini menyebabkan pihak PRC menjadi berang terhadap kerajaan Malaysia. Lebih-lebih lagi dalam keadaan 153 warga PRC menjadi tawanan dalam rampasan pesawat MH370

    ReplyDelete
  5. Tak baligh lagi nak komen..kena gelak je la ramei2..len kali gi bersunat dulu..secara konsisten takde apa perubahan skrip pon kat blog nih..Blog len dah masuk final chapter, tv dah baca yassin, menteri dah tutup kedai, cerdik pandai & ngo da mula minum air ketum..tapi isu2 yg timbul belum terjawab..waitin for blackbox like an idiot.. Najib Bapa Kehilangan Malaysia..u will never find whatever, whenever n wherever the PM is around...

    ReplyDelete
  6. Ustaz Darul Manzil bermimpi kali ke-2 mengenai MH370....

    https://www.facebook.com/darulmanzil/posts/859218774104311

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn trpedaya bro, mimpi tu nk alih perhatian, kononnya kapal d hjack ke PULAU KECIL BUATAN (ckpla terus terang D Garcia). ini MUNGKIN cr halus nk alihkan kebenaran teori Gong Kedak...Cuma disampaikan dlm bntuk mimpi oleh seorg pengamal perubatan Islam. bro2 kena ingat, kbykan yg pcaya teori gong kedak ni berkemungkinan jenis org 'atas pagar' (mcm gua) @ pun pnyokong2 PR yg mmg x suka BN. pnyokong PR ni biasanya dikenali dgn tabiat mghrmati golongn agama. so, klau mimpi ni dtg dari golongan ilmuwan agama, klau x terima100% pun mimpi ni sekurang2nya mampu timbulkn keraguan tentang teori gong kedak pun jadilah kan? bayangkan klau yg post crita mimpi dr profile papagomo?
      p/s: pengamal mnzil tak semestinya utz. ala imam/tekong baca tahlil knduri, semua uzts ke?

      Delete
  7. gong kedak ni kat mana ha? klu kat kelantan tak bolih ke suruh menteri besar kelantan gi lawatan rasmi kat situ. kite tengok dia orang bagi kebenaran ke tak. klu x bagi tanda yalah agaknya.

    ReplyDelete
  8. abis yang detect tu wa rasa cuma drone je...yang dihantar hingga ke indian ocean utk divert SAR..

    ReplyDelete
  9. Gua bukan tak dak teloq, lu punya cerita boleh pakai kalu gong kedak lu sendiri p survey, takat sembang lu terra tentang teknologi makcik felda bolehlah lu klentong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon March 29 2014 at 2.47 am, Takde orang yang suruh lu buat intipan dalam kawasan pengkalan Gong Kedak pun. Ini kerja Flying Dragon dan satelit pengintip China. Kita tunggu berita CCTV, Al Jazeera pun sudah mencukupi

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja