Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 March 2014

MH370 : Lithium-Ion

Bhai/DeeDee semua...

Pada gua... Bateri Lithium-Ion nih takder la merbahaya sangat... Sebab ianya agak stabil... Kalu lu orang tak percaya... Hahaha... Cuba bukak bateri handphone lu orang.. Dan tengok aper jenis bateri dier... Hahaha... Mostly skrang nih bateri handphone semua gunakan lithium-ion...

Tapi....

Tapi kalu pesawat MH370 ader bawak banyak bateri Lithium Polymer (LiPo) ... Huh... Yang ini memang bahaya... Sebab dalam keadaan biasa sedang dicaj pon dier boleh terbakar atau meletup... Malah kalu temperature tinggi atau ader kebocoran pada plastic cover dier... Dan terdedah pada oksigen... bateri lithium polymer (LiPo) amat mudah terbakar..

Jadi... Skrip bateri sebagai penyebab kepada kehilangan MH370 akibat terbakar sudah "Busted" macam dalam rancangan Mythbuster.. Hahaha

Aper plak skrip lepas nie diorang nak kasik.... Hahaha. ... Mari kita sediakan popcorn dan air kola... Hahaha... Ini lagi hebat dari Maharaja Lawak Mega...

Kiter tunggu episod selanjutnya... selepas skrip yang asal dan lama sudah kantoi.... Hahaha

3 comments:

  1. Bekas yg berisi tempoyak atau ikan pekasam mungkin meletup, aromanya menyebabkan suasana panik dlm pesawat. Bila semua penumpang berkumpul di satu tempat, pesawat hilang imbangan tu yg belok kiri tu. Sistem pendingin udara pula menyebarkan aroma ke dlm kokpit dan jurutebang pula tak mampu lagi bersuara, agaknya. Nak blame Chin Peng langsung tak boleh, kan ke dah meninggal. Najib malu nak beritahu takut satu dunia gelak inspite of bersimpati. Eh .. pesawat MH370 di mana daa....

    ReplyDelete
  2. To 'them'
    'Nice' presentation. well play and 'played'.

    To Bro C++
    Agak-agak berapa mAh yang diperlukan untuk 'hilangkan' MH370 tu...haha sengal

    x-drone

    ReplyDelete
  3. Setuju.... gua dah bbrp kali xperienced kat RC car gua. LiPo powerful tapi mudah panas dan terbakar

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja