Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 March 2014

MH370 : 4 Lokasi Sudah Disemak

Bhai/DeeDee semua...

Empat lapangan terbang yang mempunyai panjang minima 2000 meter telah pon disemak dan disiasat dikawasan Central Asia. Tiada tanda-tanda pesawat MH370 mendarat disana seperti jangkaan dari pihak Kerajaan Malaysia. Namun ader beberapa landasan lagi akan disemak dan dikenalpasti. Ini termasuk landasan yang diperbuat daripada aspalt, konkrit mahupun rumput.

Tiada jejak pesawat terbang rendah dibawah paras 500 kaki dari paras laut untuk mengelak radar awam secara "terrain masking" sama ada melintasi Sumatera, Myanmar, Thailand, Bangladesh dan juga Philipines. Keputusan ini dibuat berdasarkan temuramah dengan penduduk tempatan mahupun daripada data radar yang berjaya di dapatkan.

Semakan terhadap panggilan telefon yang masuk kepada pilot, co-pilot dan krew penerbangan sedang disiasat bagi mengesan sama ada unsur-unsur ugut kepada mereka semua sebelum kehilangan MH370.

Setakat nih dulu...

SUMBER : MKN, ATM, PDRM, 

#PrayForMH370


4 comments:

  1. http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140312/dn_06/Bilal-dakwa-pesawat-terbang-rendah

    ReplyDelete
  2. salam bro cipan and abg k, sejujurnyer saya mewakili kawan2 saya yg lain nak kepastian ni, memg mh370 mendarat di kawasan semanjung malaysia kann, depa tak pernah pun pergi ke tempat lain betul ker? tengok berita duk sibuk cerita pasai jumpa objek di perairan australia , kalo bro and abg k ader info2 yng tepat bagitlau la kitorg

    ReplyDelete
  3. pesawat yg d scan dlm radar tu mcm pesawat dummy jer.... pesawat sebenar ke tmpt lain dgn perancangan sangat teliti dr perampaz... hehe...agaknya la....

    ReplyDelete
  4. pada firasat aku lah, setelah aku teropong ngan buluh runcing, setelah 4jam pusing malaysia pesawat tu pusing kekanan laut antarabangsa laut cina selatan, terbang rendah menuju kesempadan sabah/kepulauan sulu, sampai satu pulau yg tiada penghuni disulu terus landing time, atas landasan tanah yg dirancang teliti. inilah kawasan yg tok mt belum kerah pasukan pengesannya. utara dah, selatan dah,barat dah,timur sikit sblh atas je. kau org nampak tak? 4 org yg sekejap naik, sekejap x naik mungkin dah tertukar menjadi pemandu pelancung ke sulu kot.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja