Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 March 2014

MH370 : Nasib Penumpang Dan Krew

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa ... Dalam sehari dua nih gua tak sempat update blog nih guna laptop ker pc ker... Pakai tepon cap buah epal jer la yer... Hahaha

Gua ader terbaca komen orang kat blog nih yang bertanya... Aper nasib para penumpang dan krew MH370 tue...

Okeh ... Nih gua nak perjelaskan... Gua dah berhenti dari berkhidmat di "Agensi" pada 1 September 2013 selepas assignment lebih dari 23 tahun... Jadi gua skrang sudah kureng akses kepada semua maklumat... Hahaha

Gua terpaksa "berharap" ngan kontek-kontek serta informer yang masih berkhidmat sama ada dalam Agensi mahupun dalam jabatan-jabatan lain..

Jadi mengikut aper yang gua tahu... Memang maklumat bahawa pesawat MH370 tue sebenarnya mendarat di Gong Kedak aderlah benar tapi ianya sudah lewat 3 hari maklumat tue...  Dalam dunia kerja gua sebelum nih... Maklumat camnie sudah dikira basi... Jadi aper yang terjadi kepada penumpang dan krew tidak dapat dijawab kerana lokasi mereka telahpon diubah.

Pihak Agensi masih lagi menjejaki "trail" ini dah harapnyer dengan kerjasama banyak pihak akan dapat merungkai misteri ini. Namun setelah lebih dari beberapa hari, dan pelbagai helah serta skrip baru dibuat oleh pihak-pihak "hijackers" ini maka kemungkinan besar nyawa para penumpang dan krew mungkin akan menjadi galang ganti.. Demi untuk pihak "hijackers" melengkapkan siri skrip mereka yang sedikit terkantol cacamarbanya selepas berjaya dihavockan oleh blog nih...

Gua tak berani nak jamin keselamatan penumpang dan krew MH370 tersebut... Gua pernah dinasihatkan oleh beberapa rakan supaya chill down dalam mengeluarkan klu supaya pihak "hijackers" tidak gelabah biawak lalu mengambil tindakan luar akal dengan menamatkan riwayat para penumpang atau krew..

Maaf jika artikel dan klu dari blog ini telah/akan menyebabkan para "hijackers" gelabah dan seterusnya membunuh para penumpang dan krew demi untuk menyediakan satu laluan mudah dalam merekacipta skrip insiden ini.

Cuma satu jer gua harapkan... Harap agar pihak Agensi dapat jejak lebih awal lokasi persembunyian para penumpang dan krew agar mereka dapat diselamatkan dan para "hijackers" dapat didedahkan..

Harap maklum....

11 comments:

  1. Itu la hrp2 mereka selamat. Ni tuan blog . Ada kemungkinan x diorg akn tarik tuan blog masuk dlm. ? Hilangkn tuan blog? Mga tuan juga selamat atas risiko yg tuan ambil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..takut jadi macam uncle seeker lak..

      tapi lu mesti dah de back up plan, contigency plan..etc..

      best layan blog lu bro

      Delete
  2. ni antara benda yg gua risau...kalau betul apa lu citekan. Ibarat org lemas, maka apa saje dorang lakukan demi menyelamatkan nyawa dorang.

    ReplyDelete
  3. salam bro, ni bahaya nii, bukan sajaer nyawa krew ngn penumpang malah nyawa u sendiri bro ngn kirorg semua nii . so cepat2 bro and the gang setelkan hal ni. kalo ader cerita baru cepat2 la bagitau kitirg ni

    ReplyDelete
  4. Ini kes naya nih.. depa bukan takut dosa..

    ReplyDelete
  5. Black ops...susah nak settle bhai... selalunya yg dapat hanya kambing kacang... kambing boer selamat dan sihat... same old shit... yang lain jadi statistics saje...

    ReplyDelete
  6. poyo giler tulisan lu nie....kah kah kah...
    agak2 la nk poyo pn...budak2 sekolah kebangsaan kuala besut bole la pecaya,,,,
    sory arr bhai...kah kah kah...

    ReplyDelete
  7. mungkinkah kapten dulu yg kena sbb dah ada hint kapten mungkin bunuh diri????

    ReplyDelete
  8. bhai,klu dorg bunuh penumpang pon,kajian forensik boleh tentukan berape hari mayat ni dibunuh,lg lama masa dorg amek,lg cacarmaba la skripnya..pening2

    ReplyDelete
  9. tak kan dunia luar belum tau pasai ni mana mau lari ini bukan 1 orang ini ratus ratus orang ada berani ka

    ReplyDelete
  10. Setuju.ni blog poyo.awek kat besut,gong kedak,jertih,pasir Mas gelak guling2 baca cerita hang.makcik cleaner yg sapu sampah kat blok 11 sqn pun kata tak masuk akal.dia cakap cipan tapir tenuk tu ex sepai x berwawasan.dah la fitnah kem gong kedak.tak malu ke?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja