Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 March 2014

MH370 : Siapa Yang Akan Untung?

Bhai/DeeDee semua...

Dalam kiter mencari pesawat malang MH370 yang "masih hilang" dan jugak siapa dalang disebalik kehilangan MH370... Kiter jangan lah buat-buat lupa akan satu perkara...

Perkara itu ialah... Siapakah yang akan untung dengan insiden MH370 nih...

Hehehe... Yang pasti akan untung besar nanti aderlah beberapa "punahsihat" dan "con sultan" syarikat teknologi dan keselamatan...

Maka akan dijual lah dan dibekalkan lah kepada Malaysia sistem pemantauan paspot palsu yang harganya akan melambung ikut suka tok nenek diorang nih... Jangan pertikai pada harga.. Sebab ini isu keselamatan... Orang lain boleh bangunkan sistem pada harga puluhan atau ratusan ribu... Kiter plak akan jadi harga puluhan atau ratusan juta... Hahaha

Itu belum lagi biler ader mangkuk yang akan promokan sistem kawalan radar yang harga asalnye tak cecah 100 juta... Tapi dijual sampai berbilion RosmahMansor (RM).... Hahaha .... Ader sistem radar beratus bilion pon tapi kalu dah cuai dan leka... Tetap gak akan ader yang BOLOS.... Hahaha... Bukan susah pon... Biler kantoi bolos... bagi jer alasan ingatkan pesawat komersial milik Malaysia tue diberikan arahan patah balik.... Hahahaha


Lu agak-agak aaaa... Siapakah "punah sihat" atau "con sultan" yang akan untung atas angin nih nanti... Hahaha... Gua ader satu nama yang gua jamin lu orang akan terkezut kalu dengar itu nama sebab itu nama biasa tarak keluar dalam mana-mana perjanjian perniagaan ... Tapi gua simpan jer la untuk makluman gua... Hahaha

Ini satu senario aaa ... sekadar untuk kiter pikirkan kerelevanan dier.... .. Katakanlah insiden MH370 nih sebenarnya adalah satu plan serampang dua tiga mata... Satunyer aderlah untuk mendesak Najib Razak turun dari takhta pasai lemau... dan boleh la dinaikkan juak-juak diorang ke takhta tue.... Keduanya pasai keuntungan bisnes... aper ader hal ader yang mati... Diorang nih bukan heran pon kalo stakat nak bunuh orang... Janji boleh beli MAS ngan harga murah nanti... lelong ngan harga dua kupang... Hahaha... Dan ketiganya.... pasai nak untung besar supply peralatan dan khidmat keselamatan... tambah lagi biler untung atas angin bernilai ratusan juta RosmahMansor (RM)..... Hahaha

Hehehe... Kiter tengok siapa yang akan menari bugil lepas nih.... Skrip sudah banyak kali berubah... 

Biler blog nih persoalkan integriti Inmarsat... Tak sampai 48 jam.... Kelam kabut Inmarsat bagi statement kontradik dengan statement Najib Razak... Hahaha ... Dah banyak kali dah blog nih upkan something... Tak sampai 48 jam mesti skrip puak-puak nih akan berubah.... Sampai biler mau drag dan cover up... Hahahaha

Terbaek.... Hahaha

2 comments:

  1. 1. PRC akan dapat menguasai James Shoal, Terumbu Layang-layang dan sebagainya dalam tempoh yang terdekat
    2. Syarikat China, CNOOC akan mengambil alih aktiviti carigali dan pengeluaran minyak dan gas di Laut China Selatan yang dahulunya kawasan Malaysia
    3. Dasar yang lebih liberal terhadap etnik berketurunan China di Malaysia seperti tanah, kakitangan awam, kuota universiti, Uitm dlm
    4. Pelantikan pemimpin politik yang pro China
    5. Dasar luar yang memihak kepada China
    6. Pembelian sistem pertahanan udara dan radar yang dikuasai oleh tentera China
    7. Kelengkapan senjata dan sistem tentera yang dihasilkan oleh China dan sebagainya

    ReplyDelete
  2. Interesting part nanti ramai dari cabang-cabang pasukan keselamatan Malaysia kena firing squad PLA

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja