Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 March 2014

Pancing Dan Umpan

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup seronok baca macam-macam komen kat blog gua nih.... Yang maki hamun... Yang ter"extra" expert... yang memuji.... dan macam-macam lagi.... Gua seperti biasa... takder hal nak lepaskan komen lu orang.... sebab gua memang jenis mangli... kulit telinga tebal...... Hahaha...selama gua menulis blog nih.... Aper yang gua tak pernah dapat.... ugutan belasah dah pernah... ugutan bunuh dah pernah masa gua havockan isu kes bunuh dan rompak kat Ambank Subang Jaya.... ugutan saman... hahaha... yang ini paling banyak gua dapat.... Hahaha.... aper lagi .....  maki hamum dah berbakul-bakul dan berguni-guni.... Hahaha

Satu benda yang gua dan jugak "kami" yang mengeluarkan pelbagai artikel kat blog nih.... yang biasanya berciri santai tapi penuh metafora.... hanya sekadar nak tengok sejauh mana lu orang sumer boleh baca aper yang berlaku disebalik tabir sesuatu insiden... Tapi sekali sekala gua dan jugak "kami" ader gak keluarkan artikel yang straight to the point ... hanya jika ianya tidak mengganggu tugas kami...

Oh yer... berbalik kepada tajuk artikel nih..... Kalu lu orang nak tau.... dari hari pertama lagi insiden kehilangan MH370 nih berlaku.... gua dah dimintak untuk membantu mendapatkan maklumat.... err... walaupun gua dah bersara.... jadi gua telah gunakan pelbagai cara untuk mendapatkan maklumat.... daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai mahupun daripada sumber-sumber yang kurang dipercayai ... semuanya gua hadhamkan dan cuba lihat link dier...

Dalam Agensi yang banyak kaitan dengan kerja strategik dan penyelidikan.....dan kami bukan spy leman ker mender... kami cuma operatif...  "kami" ader banyak cara untuk mendapatkan maklumat..... cara terbaek aderlah.... dengan cara menggunakan teknik pancing dan umpan..... bagaimana ianya berfungsi gua tabley nak citer la.... Hahahaha.... lepas tue kiter tengok rentak permainan..... sama ader permainan secara Samba, Rumba, Mambo atau Zumba..... Hahahaha

Jadik.... kepada yang terlebih "emo" dengan alter-ego tue.... Hahaha.... lu sudah kena "main" .... Hahaha.... dan lu sudah kena "pancing" .... Ini macham la terbaek.... Hahaha...

By the way.... takkan la gua (mewakili "kami") nak dedahkan detail cara kami beroperasi..... ... Hahaha.... Lawak siot....  Even kengkawan gua kat Cawangan Khas pon takkan dedahkan cara detail diorang beroperasi walaupon kepada Yusuf Haslam untuk dijadikan bahan citer "Gerak Khas" .,..... hahahaha ... even kengkawan gua kat MIO pon samer gak... giler aper nak citer detail camana operasi.... nak mampus.... hahahaha....

Kepada yang tak puas hati ngan artikel gua ni....dan tak puas hati ngan blog nih..... senang jer... lu pi hantok kapla lu kat dinding rumah lu.... hahaha ... itu masalah lu orang,.... bukan masalah gua.... Hahahaha...

Ader paham ka????

7 comments:

  1. bhai c++, kalu dah bersara lepas tu boss minta tolonggg, dapat bounty dak? Btw lots of provocation and control mistake yang lu guna sebagai umpan kali ni... tapi takpa kulit lu tebal cam kulit tapir... hahaha

    ReplyDelete
  2. Hahahaha terbaik tapir! Kan bagus bila semua yg baca blog lu dah ada kesedaran pasal umpan dan pancing.mamat atas gua kata control mistakes,provoke.. Hahaha itu macam la! So pada semua yg berakal,lu oraang dah dapat pelajaran baru,ilmu baru.
    Tapir,gua memang suka makan umpan. Sebab blog lu ni aje yg paling sesuai.yg penting semua org dapat belajar.
    Dan mcm biasa,alter ego ke,bongok ke,kena pancing ke,,etc,, ada gua kisah? Lu ingat telinga tapir aje yg tebal?

    ReplyDelete
  3. Paham cikgu bhai C++! Gua xde masalah pon dgn cara lu present entry lu bhai. Dan gua salute lu sb w'pun bkn keje lu tp lu tetap bg additional info pd kami2 pembaca marhaen blog lu haha... Thank you very much from the bottom of my heart... Cewah cam lagu mat saleh plak haha...

    ReplyDelete
  4. wa follo blog lue nih lama dah ... wa tgk pattern lu punya penulisan .. so far hahahahah wa cuma boleh cakap .. "well done sir!-salute!"... komen provok cam missingbook tu dan bersambung2 dengan si anoy yang lain .. dah boleh baca dah sapa punya kerja.. muahahhahahaa..

    ReplyDelete
  5. Meahahaah... Lu pncing konon bg cite lain or fakta salah n pusing. Jadi diorg x tahan provok balik n termakan umpan smbil bg idea n info . Meahahahaha... Welldone..

    ReplyDelete
  6. Bro C++, aku ada satu teori baru...sebenarnya kerajaan tengah bincang lagi dengan perampas tapi buat masa ini tiada kata persetujuan dicapai. Sebab itulah government terpaksa tutup penemuan mereka itu dan divert tumpuan awam ke arah lokasi lain dengan tujuan apa yg hijacker hajatkan tidak kesampaian. Lagipun merupakan satu polisi kerajaan untuk tidak berunding dengan penculik. Kerajaan hanya akan aim dan shoot sahaja penculik jika boleh tetapi buat masa ini tidak boleh lagi atas alasan menjaga keselamatan mangsa culik.

    Buat masa ini, komunikasi penculik dan mangsa culik telah diblok oleh pasukan khas yang masih memantau dan mengepung mereka.

    Macam mana teori gua? Ok tak?

    aymy8888

    ReplyDelete
  7. bro C++, airport ipoh taraf international tu..selari juga dengan pak bilal kat ipoh yg nampak pesawat terbang rendah pada hari kejadian pada pukul 0700.

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja