Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 March 2014

MH370 : Hebat Betul La

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Satu perkara yang memang gua cukup suka aderlah betapa failednya mindset purata rakyat Malaysia yang baca blog gua... Failed pasai aper...  

Pasai...

Diorang masuk blog gua dan baca artikel gua... Lepas tue bising kata gua salah fakta... Hahaha... Siap havoc sana sini tue... Hahaha.. Gua takder hal... Orang komen maki hamun gua pon gua lepaskan dier punya komen... Inikan plak orang puji... Hahaha

Jadik ... Biler orang komen kata blog gua punya teori ngarut.. Lepas tue orang yang sama boleh plak terima teori yang MH370 tue dah sampai ke Diego Garcia, Nanning atau Kazakhstan.... Gua lagilah gelak sakan... No pun intended aaa...

Sebab... 

Sebab sohih orang yang percaya MH370 tue dah keluar dari airspace Malaysia lalu cross airspace negara lain secara "halimunan" memang la tahap bangang... Aper lu ingat angkatan udara negara lain samer bangang macam TUDM ka yang tengok jer ader "unknown aircraft" lalu ruang udara mereka...

Nak lalu ruang udara Indonesia yang cukup kepoh tue... Payah bhai.. Nak lalu ruang udara Thailand pon payah.. Inikan plak ruang udara negara yang dikuasai tentera macam Myanmar... Ruang udara India atau Pakistan lagi kritikal... Kalu lalu Singapore... Lagi la payah sebab sebijik macam Israel.... Ruang udara China pon payah gak sebab angkatan udara dier jenis paranoid... Hahahaha

Melainkan MH370 tue diterbangkan pada paras laut ( Zero Feet ).... Giler ker aper ... Mari sini gua stori... Mostly radar military nih ader banyak wavelength... Dan biasa gua pernah tengok sistem radar military yang boleh detect dari altitud 10 kaki dari paras laut... Biasa la kan... Setiap kali DSA dan LIMA biasa gua kalo takder bukak booth mesti gua akan datang sebagai kaki menyebok.... Hahahaha

Hahaha.... Dalam dunia military... Hanya TUDM jer yang boleh dan akan buat camtue.... Kalo negara lain... Mesti Ketua Angkatan Udara dier sama ader kena letak jawatan atau kena "court martial".... Hahaha

Pasai artikel "Abang K" mengenai Aloutte tue... Hahaha... Maybe dier tersilap tulis pasai dier antar kat gua secara SMS... Nak cepat kot.... Dan gua plak tak semak balik sebab gua tengah drive masa tue.... Hahaha

P/S : Aper lu ingat special ops force Malaysia takder ker skil yang hebat... Hahahaha... Lawak siot kalo lu orang kata takder.... Hahaha...  Berapa banyak konflik kat dalam dunia nih yang kiter ader antar operatif kiter bertugas.... Hahaha... Banyak wei... 

BTW, prove me wrong bahawa pesawat MH370 tue dah cross airspace negara lain undetectable... Buktikan.... Hahaha...  Oh yer ... Cakap Najib atau Hishamuddin gua tak terima aaa... Diorang tue poyo... Hahahaha

17 comments:

  1. Gua memang malas nak percaya teori lu pasal sentiasa bersangka baik dengan kerajaan kita nih.Tapi masa press conference tadik, berpeluh ahli panel nak cuba larikan diri bila ditanya macamana dia orang buat conclusion untuk "deliberately switch off..." statement najib hari tu.Nampak macam dia orang tak tahu macam mana najib dapat kesimpulan tu.Gua dah mula rasa semacam dah nih.Gua tak suka teori lu and the gang tapi gua tak terus drop daripada teori kebarangkalian gua.

    ReplyDelete
  2. I am with you. I believe you cause my thinking is in tune with yours.

    ReplyDelete
  3. Ha ha ha... well done... belalang dalam botol la bhai... penat lu cerita

    ReplyDelete
  4. memang ada yang terbaik kut tapi sahabat kita berhampiran israel tak pi tolong ke
    kalau nak mati pun biar dalam misi tolong saudara Islam jangan pula dalam misi toghut
    atas alasan apa pun kalau lepas ni keluar cerita lain semua selamat orang tak kan percaya
    selama hari ni depa duk buat apa kejadah

    ReplyDelete
  5. Bro C++,
    Wa parking lu punya blog kt fesbuk wa.. kiki , biar kasi bukak mata sikit ... mohon halal ye.
    -ichsu-

    ReplyDelete
  6. pendapat Bill Palmer ni agak selari dgn teori tuan c++ sebelum ni.. http://edition.cnn.com/2014/03/16/opinion/palmer-malaysia-flight-370/index.html?hpt=hp_c2

    ReplyDelete
  7. berbagai telahan telah tercipta. mungkin ada benarnya apa yang tuan tulis. sedikit kemusykilan aku mungkinkah semua ini ada kaitan dengan MAS yang dikatakan telah rugi berbilion... dan mengapa kisah anak kapalnya tidak mendapat liputan padahal mereka juga mangsa ? Apa cerita disebalik semuanya???

    ReplyDelete
  8. sy sentiasa ikut blog anda.everyday.keep writing.msg2 ada hak nk percaya atau x.for this case,,still x jelas for what reason kalau betul, gov nk create case ngarut gini sekali.ni bukan hal kecik.dah buruk nama di mata dunoia

    ReplyDelete
    Replies
    1. same here..no motif at all kalau gov kita nak create suma ni...sapa suka buka ruang udara kita pada 14 counntries?..cer pikir logik

      Delete
  9. amerika lagi buruk dimata dunia tapi apa dia peduli janji tercapai wisi
    rakyat dia dalam kapai tu berapa orang

    ReplyDelete

  10. Siapa yang ikut siapa ?

    Percaturan politik antarabangsa yang melibatkan soal keselamatan dan kedaulatan sesebuah negara adalah perkara yang sangat kompleks dan merbahaya sekiranya tidak di tangani secara berhemah dan betul. Ini adalah kerana musuh boleh datang dalam berbagai cara dan rupa di zaman sekarang.

    Sebuah kuasa besar dunia adalah diantara pemain caturan politik ini yang tidak boleh disangkal keupayaanya. Banyak perkara yang berlaku di negara kita ini yang kalau tidak dikendalikan secara betul akan menyaksikan satu keruntuhan besar bagi kedaulatan sebuah negara. Satu demi satu perkara untuk menimbulkan tanggapan negatif kepada negara dilakukan secara sistematik. Selain daripada pembunuhan karektor yang sedang berlangsung. Dizaman serba canggih ini instrumen yang paling berkesan untuk melaksanakan perkara sebegini adala media terutama media elektronik.

    Semenjak insiden MH 370 terdapat sebuah kuasa besar yang gigih menjadi juara untuk merungkai misteri ini yang pasti tujuan utama adalah untuk mendapatkan data2 yang sulit berkaitan kedaulatan negara. Adalah satu alasan dangkal sekiranya MH 370 ini terhempas, di rampas atau menukar laluan untuk tujuan tertentu tanpa dapat dikesan oleh instrumen pengitipan dan keselamatan kuasa besar ini melainkan mereka masih tidak memperolehi data2 yang mereka kehendaki berkaitan dengan isu kedaulatan negara.

    Adalah amat bijak bagi wakil kerajaan menyatakan secara terbuka di sidang media bahawa kerajaan terpaksa berkongsi "raw data" berkaitan dengan sistem pemantauan kedaulatan negara dengan negara2 terbabit untuk meredakan "media explosive" yang sebenarnya adalah amat tidak benar. Tiada satu negara pun yang akan berbuat demikian walau apa jua yang terjadi. Terutama negara ini yang soal keselamatan negara secara khususnya terletak di bawah naugan SPBA. Golongan eksekutif politik tidak akan berbuat apa yang tidak selaras dengan kaedah pertahanan negara melainkan ditentang habis2an oleh pemerintahan tentera dan agensi perisikkan.

    Sehingga kini pihak kuasa besar semakin pening melihatkan keupayaan negara menghadapi isu yang lebih besar berkaitan MH 370 ini walaupun dengan menggunakan instrumen media dunia yang dikawal mereka. Terbaharu kita dimaklumkan bahawa pendedahan berkaitan bom kasut yang kononnya diberikan oleh rangkaian Al-Qaeda kepada warga malaysia untuk kegunaan meletupkan pintu kokpit pesawat berdasarkan keterangan mahkamah oleh seorang yang dinyatakan ahli Al-Qaeda dalam perbicaraan minggu lepas. Satu demi satu cara pembunuhan karektor giat dijalankan dan tujuan utama adalah untuk menghilangkan kebolehpercayaan masyarakat antarabangsa dan rakyat negara ini sendiri.

    Namun sehingga kini tindakkan tindakbalas kerajaan yang lebih dramatik yang ditunggu oleh kuasa besar bagi menghalalkan kuasa besar ini untuk mengambil alih keseluruhan operasi tidak kunjung tiba malah kerajaan melaksanakan tindakkan mengikut lengguk kuasa besar ini. Disamping itu pihak kerajaan lebih fokus dan mudah untuk melaksanakan perkara berkaitan mengesan MH 370 mengikut acuan kita.

    Orang awam banyak membaca dan meneka perkara berkaitan yang tersurat sedang mereka tidak langsung mempunyai maklumat sensitif berkaitan keseluruhan operasi. Sedang operasi kerajaan sekarang berdasarkan perkara yang tersirat yang tidak nyata di pandangan umum. Kita mempunyai kepakaran ( dalam konteks ini bukanlah golongan eksekutif politik) yang cukup unutk menangani isu MH 370 dan kedaulatan negara.

    Jangan kita terlampau mempercayai agenda kuasa besar yang dicanang melalui media antarabangsa yang pada hakikatnya pakar kita lebih tahu apa yang lebih baik buat negara.

    Kepada Allah jua kita berserah disampung iktiar terbaik menangani perkara ini. Pasukan elit dan PGK telah digerakkan. Kita doakan yang terbaik insyaallah.

    ReplyDelete
  11. bro ; kalu lu dah tau apa berlaku tak kan dok diam tengok jer , buat ler sesuatu
    jgn cakap jer berdegor tapi habukkkkkk

    ReplyDelete
  12. Salam C++

    Apesal banyak benaor Anon yang mengkomen ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini ha sensitif yong. smua org tarak tulur... termasuk aku jgk. biasa aku komen pakai akaun google.

      -humiare-

      Delete
  13. Bhai, kalu x silap...lu dah sign off... tapi kalu dah jatuh fardu kifayah... proceed...

    ReplyDelete
  14. Bro cam,ne pintu boleh bukak sedangkan,org tgh mamai bro,masa,landing kat gong kedak,bro

    ReplyDelete
  15. Khazanah kat selat melaka ... Nak cekau modal kat mana aarr

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja