Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 March 2014

MH370 : Adakah Semuanya Sudah Terungkai?

Bhai/DeeDee semua...

Gua seperti jugak lu ader mengharapkan satu keajaiban.... Tapi .... adakah semuanya sudah terungkai dengan berita "kononnya" pesawat MH370 telah dijumpai..... Nun jauh di Selatan Lautan Hindi... 

Sekadar makluman buat lu orang sumer... "Kami' tetap tidak akan berhenti menyiasat perkara kehilangan MH370... Sesuatu yang 'kami' rasa pelik... Apa-apa pun ulasan selanjutnya gua akan kasi esok pagi...

By the way...

Lokasi yang diambil tue terlalu jauh dari range minyak pesawat MH370 tue... jadi ader something fishy somewhere.... 


29 comments:

  1. Erm.. Melangkaui mustahil. Smpai ke sana diorg kate terhempas . Mendarat dgn selamat atas air.. Radar australia n indonesia x dpt kesan..

    ReplyDelete
  2. radar kata kapai patah balik pasai apa pulak boleh lajak sampai ke situ
    siasat sampai jumpa jangan sekerat jalan aja

    ReplyDelete
  3. Landing kt gong kedak.....kahkahkah...lawak la lu tapir....papepun takziah kt ahli keluarga penumpang n krew mh370..

    ReplyDelete
  4. Saya pun rasa ada somethin' fishy... teruskan pencarian...

    ReplyDelete
  5. Dah dah la tu.Daripada siasat conspiracy theory pelbagai,baik pegi suruh agensi khas tu gi cari black box yang berwarna oren tu.

    ReplyDelete
  6. Ini semua poyo...btul tue, ade sumthing fishy smwhere...lps election, cpt plk declare nsib mh370 nieh. Sepai...gi lg sepai sana sini sinun...okay.

    ReplyDelete
  7. Tanpa ada bukti yg benar2 kukuh, adalah sangat tidak wajar membuat rumusan sehingga mengesahkan pesawat MH370 itu melintasi Lautan Hindi. Tak tahulah pula, jika pesawat itu sendiri dlm kemabukan menggunakan Petron San Magguel. Jadi untuk kenderaan kita ni, nak guna lagikah bahan api tersebut.

    ReplyDelete
  8. Secepat kilat lej kompem semua x selamat?. N jumpa di lautan hindi yg terpencil?. Gua ,masih cuba nak hadam seme berita nih. Apa pun, gua ucap takziah kepada seme keluarga mangsa MH370. seseorang perlu di pertanggungjawabkan atas insiden ni. Kambing hitam?.

    ReplyDelete
  9. sebagai pm malaysia yg waras sepatutnya najib tak perlu tergesa2 mengesahkan pesawat mh370 telah terhempas dilautan hindi yg jauh itu. baru jumpa pintu jamban pesawat dah jadi pak turut. dah iyakan cakap org. klu betul org2 tu nak mati tak payahlah gi jauh2. mati yg sia2. org gila pon tk mahu mati, inikan pula perampas atau pilot. lu pikirlah sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb jawapan yg kite carik ada dlm statement ko tu. PM malaysia & juak2nya dah tak waras.

      Sapa2 nak ikut? Teruskan tidur.

      Delete
  10. black box pon mereka campakkan dalam lautan tu

    ReplyDelete
  11. A'kum C++ dan Anon 12:00 AM

    Saya setuju dengan saudara......kalau tak mabuk pun pilot tidur. pastu ada pula pesawat isi minyak di udara macam jet pejuang!

    ReplyDelete
  12. Bagi gua lu punya information adalah bagus... tak seperti berita dlm negara. .. yg kutuk tu masih mengharapkan info dr lu utk dpt kan maklumat. Tp gua lu punya info lain dr PD yg lain.... dan spt lu ckp kes ini adalah spt kes al-maunah, lahad Datu, memali.... melibatkan nyawa manusia utk mengekalkan kuasa. AL FATIHAH BAGI NYAWA MANUSIA yg dilibatkan.

    ReplyDelete
  13. sesuatu yg lebih parah sedang menanti.....the hidden hand a.k.a nwo

    ReplyDelete
  14. no confirmed debris whatsoever, just based on mathematical analysis, najib makes announcement that the plane was lost...... what's next ? which country will write the final report ? why is it that in the telegraph UK , there was rumor that the plane was crashed due to suicide mission ,if its true , why it needs to go very far to Indian ocean? and who bring it there ? weird....only Allah knows best

    ReplyDelete
  15. Diego Garcia, Patriot, Tomahak, Shoot First, you know I know lets make dontknow

    ReplyDelete
  16. Aku tak suka kena tipu la bhai..
    tak masuk akal sungguh buat PC hanya dengan data analisis dan suggestion dari "pakar" satellite yang suma mangsa tidak dapat di selamatkan.
    macam dah betul2 confirm yg MH tu ada kat situ..macam dah tahu dari awal..
    padehal takde lagi bukti fizikal yang kukuh.
    aku doakan kalau betullah tragedi ini di plan biarlah planner and the geng terima balasan dari Allah setimpal dengan nyawa2 manusia yang dah di korbankan.
    Amin Ya Allah.

    ReplyDelete
  17. sedih sungguh rsa..ambo berharap sgt2 ygn pesawat tu x terhempas..dari awl lg ambo doa biarlah pesawat tuh dirampas dripda terhempas mati semu orang..menitis air mata bila najib umum semu 240 orang mati..terbayang mcm pembunuhan rmai2 orng islam di palestine..xthu nok kato gapo mcm mane la peswat tuh boleh pege sana..tp hti kecil ambo kato peswat tu kena rampas and terbang rendah mybe 5000 kaki paras laut..lepas tu berlaku pergelutan n maybe pilot xbleh nk control..terus terjunam dlm laut..innalillahiwainailaihirajiun

    ReplyDelete
  18. Pada pendapat saya, pm kita ni memang "low class" buat pengumuman berdasarkan benda yg tak jelas. Macam kenyataan sebelum ini kata pesawat dlm radar tentera bukan MH370 kemudian kata ya pula. Dia pun sendiri tak tahu apa yg dia cakap. Kalau rasa dah tak mampu kendalikan kes dan negara ni lebih baik letak jawatanlah. Jangan malukan rakyat dan negara ni dimata dunia. Jangan kerana terdesak dan didesak oleh waris katalah dah terhempas kat laut yg sulit dikesan. Nasib baik dia tak kata sesat ke alam bunian, lagilah pening satu dunia.

    Lepas ni harap2 janganlah satu dunia pakat gelak kat mesia- lawak antarabangsa .

    Negara kita semakin kehilangan arah sebab pemimpinnya tak tahu cara memimpin atau asyik berkepit bawah ketiak sibadak air. LOW CLASS - spt kata p.ramlee..............

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. sedih rasa bila najib umum peswat terhempas and semu 240 orng mati terbunuh. terbayng mcm pembunuhan rmai2 umt islam di palestine. ambo dari awl lg berdoa biar lah episod cerita nie ending dgn kite dpt thu pesawat tu dirmpas dripda terhempas habis semu orng mati. menitis air mata..hti kecil ambo kato pesawat tu sebenarnye dirmpas dan terbang rendah mungkin 5000 kaki dari paras laut..tiba2 berlaku pergelutan dgn pilot or co-pilot menyebabkan pesawat tuh hilang control terus terjunam dalam laut..ambo kecewa dgn sistem perthanan udara kite..kecewa sngt2..klu la dorang alert and take immediate action hntr fighter jet..ambo yakin peswat tu tkkn terhempas..and pilot pun confident and xtkn amik tindakan sendiri cuba melawan perampas

    ReplyDelete
  21. maybe.....the so called "4 tonne mangosteen" cargo have been cleared from the plane...after that its the cleaning/clearing session...leave no proof behind...the indian ocean is the best cleaning/clearing site...make it hard for the SAR team..almost to impossible....

    aymy8888

    ReplyDelete
  22. very fishy and getting dirty...........

    ReplyDelete
  23. salam bro cipan and abg k, teruskan usaha korg cari dimana sebnrnyer pesawat tersebut berada dan jgn lupa dedahkan sekali dalang2 yg terlibat... yang ckp poyo2 tu ko bgilah pendapt korg kot2 ader yg btul ker kan ..... kes ni tak abis lagii nii panjang lagi ceritaa diaa, kita tunggu klu bro cipann.

    ReplyDelete
  24. Seorang ustaz berkongsi mimpi beliau pasal MH370. Mungkin ada info2 yang berguna...

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854864224539766&set=a.500312199994972.134659.100000485903330&type=1

    ReplyDelete
  25. Mana info terbaru bro bhai??? Agak-agak lu la, ade tak info tentang maklumat penumpang 5 org yang tak jadi naik flight mh370 tu. Bukan ape.. nak tau je, apesal dia org tak naik flight tu hah... Siape dia org tu??

    ReplyDelete
  26. NUCLEAR BOMBSHELL: THE DUTCH INTERCEPTED FLIGHT 370 ON IT'S WAY TO CRASH THE NUCLEAR SUMMIT.And to the Dutch: Great job finding flight 370! Remove whatever mock ups were installed to hide what it was and return it to Malaysia airlines. Then start asking the pilots (if there were any) serious questions about where the passengers are.

    ReplyDelete
  27. mungkin mimpi ini ada kebenarannya...

    http://hakaluka.blogspot.com/2014/03/ustaz-darul-manzil-mimpikan-mh370.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hakaluka+%28Selamat+Tinggal+Dunia%29

    ReplyDelete
  28. mungkin mimpi ini ada kebenarannya..Allah maha mengetahui..

    http://hakaluka.blogspot.com/2014/03/ustaz-darul-manzil-mimpikan-mh370.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hakaluka+%28Selamat+Tinggal+Dunia%29

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja