Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 March 2014

MH370 : Satu Perkara Lawak

Bhai/DeeDee semua....

Biler gua dengar Panglima TUDM cakap yang TUDM ader mengesan satu pesawat lain pada masa kehilangan MH370 berlaku tetapi pesawat tersebut tak dapat disahkan sebagai MH370 .... gua gelak besar masa tue.... Hahahaha.... Lemah betul la pertahanan udara Malaysia...

Biasanyer..... kalu ader sesebuah pesawat yang tak dikenali berada di ruang udara sesebuah negara tue....  dengan pantas Angkatan Udara negara tersebut akan menghantar sekurang-kurangnya dua (2) buat jet pejuang untuk memintas, mengesan dan memastikan serta menghalau pesawat yang tidak dikenali tersebut keluar dari ruang udara negara mereka...

Jika pesawat udara yang tidak dikenali itu masih berdegil.... ader chan la kena tembak dengan peluru berpandu udara ke udara (AIR TO AIR MISSILE) .....

Ini .... Malaysia ..... Boleh plak Panglima TUDM kata angkatan udara Malaysia tidak dapat mengenalpasti apa pesawat yang terbang tue pada masa tue.... Biar betul..... giler aper.... Kenapa TUDM tak henjut antar F18 ka.... MIG29N ka.... SU30MK ka... .... tak pon paling cikai antar la Pilatus PC7 untuk jejak..... Hahahaha ..... takkan la kiter takder pesawat class Interceptor???

Lawak siot la....... BolehLand..... hahaha

P/S : ader hint skit dalam artikel gua nih..... Hahaha.....  aper-aper pon kiter tunggu "abang sorang lagi" update blog nih dengan artikel dier dalam Bahasa Inggeris......

Klu : Kenapa Najib Razak nampak tak risau jer.... hehehe

Lagi Klu : KP DCA mengaku pesawat B777-200ER berkemampuan terbang bawah radar komersial..... Hahahha

8 comments:

  1. Saya pun heran juga macam kita tak buat apa2 untuk halau pesawat tidak dikenali yang dikesan radar tentera errmmmm memang menakutkan ler

    ReplyDelete
  2. canggih gal tu tuan, dalam bolehland tu macam2 ada

    ReplyDelete
  3. Bro, gua x nampak klue dia kt mana....
    apapun kita tunggu apa reaksi obama masa dia tengok tok moh tu buat keja...adoooi!
    Keep #PrayforMH370

    ReplyDelete
  4. bersangka baik je la...jet2 kita time tu tengah tukar minyak itam...x sempat nok kejor

    ReplyDelete
  5. C++, agak2 lu berapa tan jongkong emas yg berjaya dibawak lari?

    ReplyDelete
  6. Bro...tengah kecoh kat intenet,tlg confirmkan

    ReplyDelete
  7. cakap macam orang lain tak perasan misi kawal dan pintas sebelum terlambat
    tak kan nak kena minta kebenaran pihak lain pula baru nak buru
    susah la ini macam

    ReplyDelete
  8. Klu dia....sop kapal luar mesti that country will deploy intercept but why our army not doing like that.because......what??
    aku pun tak tahu tapi mesti klu buat macamtu akan trigger benda lain akan terjadi ke apa ke...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja