Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 March 2014

MH370 : Harap Tidak Jadi Seperti Ini

Bhai/DeeDee semua...

Gua dan keluarga mendoakan agar semua yang berada dalam pesawat MH370 selamat dan sampai ke destinasi yang sepatutnya.... Ameen

Cuma gua cukup harap ianya tidak menjadi seperti yang kat bawah nih..... atau seperti yang dalam citer Langoliers (filemnya disini)



4 comments:

  1. slm.
    kalo nak jadi macam cite twilight zone ni sebenarnya boleh jadi. kita amik analogi macam manusia masuk alam bunian. penah terjadi kan?
    also, cite2 omputeh depa bukan main hentam buat je, ada research based on experience + fakta sains.
    also, few years ago ada mini series nama 'lost'. cite psl kapalterbang terhempas and penumpang stranded on an island where it cant be detected by normal equipments. storyline besa je, tapi a well-research production.
    kalo nak dibaca dari sudut sains, ia macam masuk dimensi/ruang yg org biasa tak boleh masuk. bole jadi. macam citer avatar.

    so, for me apa kata bomoh tu teorinya ada. tapi besa la, kita payah nak terima macam tu. tapi isra mikraj dan jin bole travel laju kita percaya. haih..

    ReplyDelete
  2. Cite lost tu sebenarnya cite pasal roh yg tak dapat terima kenyataan mereka dah mati lepas flight crash..penat aku follow cite tu..rupanya mereka semua dah mati..byk season gak main cite tu..last episod final season baru tau mereka dah mati..patut perjalanan cite pelik je..

    Aymy8888

    ReplyDelete
  3. amy,
    tq for the info. aku follow lost tu ntah sampai season bape. tapi ending taktau coz dah moved on.
    btw aku tak peduli bomoh tu kawan dgn setan ka, buat benda syirik ka. tu kuboq dia. janji flight tu ada.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja