Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 March 2014

MH370 : Sampai Bila Mau Kena Belit?

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa.... Kalo ikutkan gua malas nak tulis dan komen pasai MH370 ..... sebab mesti akan ader orang kaitkan aper yang gua citerkan ngan Politik.... Hahaha... Aper jadahnyer la wei.... Ader gua sabitkan ngan politik ker bhai.... maner ader.... Aper yang gua cuma sabitkan.... ini semua ader agenda untuk mengalihkan isu... Aper isunyer.... lu carik sendiri la.... Hahahaha.... takkan semua mau kena suap.....

Hahahaha ... Aper yang ditulis dalam blog nih tak semestinya berkaitan politik.... tapi banyak kepada citer-citer disebalik tabir yang "kami" lalui hari-hari selama "berkhidmat" ...... Orang awam susah skit nak paham..... pasai tue la.... Hahahaha

Mari sini gua balas balik... sebelum tue bagi yang tak sempat baca artikel asal... sila baca SINI dulu aaaa...

1. Kepada yang dok havoc kata orang kampung kat Gong Kedak mesti perasan bunyi jet malam-malam buta..... Hahaha.... Aper lu ingat Sukhoi tue TUDM tak pernah terbangkan malam-malam ker.... kalo dah hari-hari dengar bising enjin jer.... sudah lali la telinga tue...

2. Kepada yang sembang deras konon pesawat B777 tabley landing secara Autoland guna ILS/MLS ...... hahahaha.... tolong aaaa... tolong jangan bagi gua gelakkan lu orang.... Pi bukak balik manual dan specifikasi B777 .....

3. Kepada yang kecoh konon biler pesawat tue turun pada paras 500 kaki..... masalah hypoxia akan clear.... Hahaha.... nih gua nak bagitau./.... kalu pada ketinggian 35000 kaki pon cabin pressure boleh disetkan pada keadaan sea level.... aper kejadahnyer susah sangat nak setkan cabin pressure pesawat pada ketinggian 500 kaki menjadi seperti berada di ketinggian 35000 kaki..... simple jer.... Hahaha

4. Kepada yang tersangatlah percaya sembang Najib dan segala mak nenek lain yang kata pesawat tue dah sampai ke Kazakhstan la... Turkmenistan la.... Diego Garcia la.... Nanning la..... hahahaha.... korang nih buat malu gua ajer la.... Nih gua nak bagitau... kalu ader "ghost aircraft" yang cross negara lain punya airspace .... macam cross Thailand ka... Indonesia ka... Myanmar ka.... Bangladesh ka...... mesti negara tue akan ader log dalam radar military diorang.... Hahahaha..... Stakat nih takder pon dengar diorang kecoh pasai ader "ghost aircraft" cross airspace diorang....

5. Sori aaa...... lu orang sumer sudah kena belit..... lu orang sudah dimindsetkan bahawa aper yang dinyatakan oleh media mainstream aderlah sebenarnyer benar.... Hahahaha.... lepas nih gua percaya... mesti lu orang akan terpercaya yang "kononnya" Kapten pesawat MH370 tue terbabit sama dengan insiden ini.... Hahaha.... mesti lu orang akan terpercaya  dengan intimidasi Cawangan Khas yang dok serbu dan geledah rumah Kapten tue..... Hahahaha.... Gua gelak jer...

By the way.... gua yakin lu orang takkan dapat hadham aper yang gua tuliskan..... sebab lu orang sudah berjaya dibelitkan dari hari pertama lagi terbaek dari "diorang" .... Hahahaha..... Tapi just untuk statement..... Lu orang tunggu dan lihat aaa.... itupon kalo lu orang boleh lepaskan mindset lu orang la..... bahawa aper yang terjadi sebenarnya aderlah seperti senario yang blognih havockan.... Macam dalam kes Lahad Datu.... Hahaha...... macam mana lu orang dah berjaya dibelitkan dengan info-info yang dihidangkan oleh media dan kerajaan.... Banyak info yang gua nak dedahkan... tapi takper la... Orang Malaysia mana boleh hadham benda-benda teknikal dan disebalik tabir nih ....... Even yang ader so called "expert" pon tak dapat paham..... Hahahaha.....

Aper yang gua nak bagitau.... Kepada "hijackers" tue..... Lu orang merancang.... Allah Taala juga merancang... dan Allah Taala aderlah sebaik-baik pembuat perancangan....

P/S: Hahaha... selepas beberapa artikel sudah keluar dalam ini blog... aper yang gua tengok... nampaknyer pihak yang terlibat sudah terpaksa ubah skrip .....  Hahaha..... takper... esok lusa gua keluarkan lagi klu.... dan gua nak tengok aper skrip lu orang nak bawak..... hahahaha......

20 comments:

  1. bro gua mmg tunggu bro punya komen ni serius bro kenateruskan sebab tak semua org faham. gua faham bro sebab gua pun kerja utk gov.tapi mmg dah menyam[ah bnyak sangat salah lakunyer bro.sebab tu gua hadham apa yg terjadi bro. guapun dah jangka sure kapten tu akan kena and tah tah anuar yg akan di kenakan.mana tahu kanapapun this is art of diversion bro.bro kena teruskan bro,gua sokong broo.

    ReplyDelete
  2. 10 keluar dari mulut penyokong BN..11 aku tak caya termasuk orgnya..ntah apa cite konspirasi diorang main sampai merepek-repek.. Nak pulak kondem org tak byk membaca...ehehe..bacaan masa lapang ko percaya bulat2 memang jadi bola kena tendang la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana pulak dtgnya extra 1 tu? Kah!3 best brother!

      Delete
  3. Bro..ni uji system awasc@awek ke ghapo sebonar eh...
    brp bijik awasc @ awek dah malaysia ada sejak thn 2011.
    actually apa plan d org.tak nak jwb, bg clue pun jadilah

    ReplyDelete
  4. lu pun same la mcm najib, nak main klu klu, hakikatnya lu pun tak tau ape berlaku, main theori je. Ada byk lg yg main2 theory ni, jln cerita ada sikit beza, tp yg sama mesti setakat boleh bg klu. Kalau tak tau diam, sembang kuat la lu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb...lu sembang lagi deras la beb...klu dah diberi makan spin pil tak perlu la suruh org lain pun telan sama....biar bhai C++ bagi info dari sumber yg dia ada...apa pasal lu ssh hati sgt...jgn la fobia beb....sepanjang gua follow bhai c++ byk info yg dia salur adalah betul...bagi org yang ada otak waras utk fikir la...bagi org mcm lu yg malas nak terlebih makan spin pil mmg payah nak terima....klu bhai c++ tak bagi info pun ramai org dah tahu ini adalah satu konspirasi dan boleh agak siapa punya kerja dan boleh agak apa tujuan...dah byk kali berlaku dah hal macam ni...cuma tajuk cerita aje lain2....

      Delete
  5. Konpirasi politik global ala kapitalis zionis dan komunis ,inilah akibatnya bila mana manusia makin jauh dari quran dan hadis dunia jadi panca marba haru biru kita manusia akan penciptanya yg maha agong.

    ReplyDelete
  6. Bagus bro ulasan anda aku nak tambah sikit bukankah malaysia nie dok guna pakai kepala hotak yahudi APCO tu jadi sapa lagi nak pelingkup negara nie kalua tak yahudi, bukankah malysia nie kuat menyokong palestine negara yang yahudi benci ,jadi secara kebutalan juruterbang itu orang kuat agama sikit maka depa mula reka cerita yang pilot nie juga mungkin terlibat dalam agenda yang direka , apakata jika dengan takdir Allah pesawat ini ditemui tenggelam didasar laut dan kotak hitam itu menunjukkan disebaliknya ,apakah Najib mahu tarik balik segala tuduhan yang buat itu atau dia mengunakan agen-agen kerajaan untuk melindungi dia sepaerti kes yang kita sedia maklum,marilah kita berdo'a mudaha-mudahan kita diberi pertunjuk oleh Allah .Amin!!!!!n

    ReplyDelete
  7. salam bro...tulis bro...beratus org tunggu bro nyer update...profiling utk pilot & co-pilot tak kena kot...lain kali pilihla pilot ada janggut ke mcm kptn nurudin tu...
    so mana satu? diego garcia atau gong kedak?

    ReplyDelete
  8. para kedua terakhir lu mmg tepat

    ReplyDelete
  9. Fuhhh...En.Missingbooks dah xde sini...

    ReplyDelete
  10. kesian plak...seolah2 skrg ni kapten tu plak yang dipersalahkan..kalau benar dia sengaja memesongkan kapal terbang ke arah lain..dia pasti tak terlepas ..tp andaikata sbnrnya kapal terbang tu jatuh dalam laut dan memang tak jumpa2...berdosa kita buat tuduhan melulu pada kapten ni...kena cari di padang mahsyar la utk minta maaf..apakah kapten ni akan dijadikan kambing hitam andai kapal terbang tu terus tak jumpa sampai bila2

    ReplyDelete
  11. RAKYAT HENDAK DIPERBODOHKAN DIPERTUJUKAN RAKYAT AGAR IKUT DAN DENGAR PENIPUAN MENTERI MENTERI BANGSAT INI.TAPI AGAK MALANG KERAJAAN RASUAH DAN MENTERI BODOH BANGSAT INI SYOK SENDIRI.RAMAI DIKALANGAN RAKYAT TIDAK LAGI TENGUK TV1 MAU 2 ATAU PUN 3.YANG RAMAI BERCAKAP INI CERTA MACAM LAHAD DATU

    ReplyDelete
  12. Bidalan kita ada sebut..."hanya jauhari yg mngenal manikam,,,n sekilas pandang ikan diair sudah ku kenal jantan betinanya..."

    bidalan inggeris pula mnyebut..."GREAT MINDS THINK ALIKE" n little minds think like puppets,,,

    Tema ddlm surah al-Baqoroh itu adalah kesah auta SANDIWARA licik..?
    Tema ddlm surah Yusoff juga adalah episod auta SANDIWARA klassik...?
    Tema ddlm surah al-Maidah adalah kesah2 penipu peNYAMAR peNGELIRU..?

    Dinegara ini...
    apa itu Memali..al-Maunah..Lahad Datu..KOMUNIS dan pil-Koddha????

    may GOD bless n LUV you bro.. with such a sharp n 'GREAT' mind..

    ReplyDelete
  13. Paper luar negeri dah cenderung mengaitkan kejadian ini dengan pembangkang

    ReplyDelete
  14. Tah ta ada kat east Msia kot. Sarawak, sabah or labuan.
    Gov ckp flight u-turn la bla bla la belah pantai barat. Tapi belah sarawak, sabah lagi dekat pe.
    Jus my 2 cent.

    Farid

    ReplyDelete
  15. Yg kolimo tu mmg topat bhai c++ tak momasal yo pilot yg kono wahahahaha yg lolain tu mmg wa tongah hadam nie..update doreh skit bhai c++

    ReplyDelete
  16. Aku rasa TPM ada kene mengenalah bro dlm kes ni..

    ReplyDelete
  17. gua percaya kapt zahrie tak salah....fariq pun belum tentu bersalah.....kejap dalam hati gua cakap derang baik....sekian

    ReplyDelete
  18. Bro C++,

    Aku & ramai lagi yang lain bleh hadham insyaAllah. So keep the feeds up & all the best. Tq

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja