Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 March 2014

MH370 : Siapa Khianati Kapten Zaharie?

Bhai/DeeDee semua...

Gua baru dapat satu maklumat nih... Sori pasai tak dapat nak kasik tau maklumat tue kat sini... Pasai ader "Gag Order"

Aper yang gua boleh storikan aderlah... Semacam ader usaha daripada pihak-pihak tertentu untuk melakukan khianat terhadap Kapten Zaharie selaku pilot MH370... Nampaknyer usaha nih semacam "coordinated" terlebih awal. Terlalu awal malah lebih dari seminggu awal khianat ini dilakukan.... 

Aiyo... Macam mana gua nak terangkan tanpa mendedahkan maklumat tue aaa... Aiyo... Susah aaaa... Gua takmo mengganggu siasatan..

Aper pon... Seperti yang telah awal gua saspek (seawal 3 atau 4 hari pertama lagi... Gua dapat agak Kapten Zaharie akan dijadikan casualty dan scapegoat (black sheep) yang dah di preplannedkan oleh pihak tertentu..

Ini semua selepas ader pihak cuba mengtwist cerita supaya orang percaya yang co-pilot MH370 aderlah individu bermasalah...

Mungkin selepas ini akan ader mana-mana krew penerbangan ini yang akan dikaitkan dengan element khianat... Aiyo... Aper daaa... 

P/S : Dua operatif dari Agensi telah digerakkan ke China atas urusan khas... Lokasi tak dapat diberitahukan disini..

11 comments:

  1. saya setuju sangat dengan statement tuan. sejak 2-3 hari lepas saya asyik terfikir kena pilot dipanggil untuk bertugas sedangkan dia dalam 'mode' cuti. lepas tu kuar plak kat facebook sorang wanita berkata 'sib baik laki dia tak bawak plane tu' (lebey kureng laa). kita kena siasat SIAPA yang ubah roster bertugas? daripada dialah punca segala ini. Jangan percaya penafian CEO MAS pasal ubah roster nie....

    ReplyDelete
  2. Bru td dgr Kapten Dato' Nik minta pihak MAS keluarkan kenyataan untuk sentiasa di belakang krew dan pilot untuk mengurangkan keresahan serta memberikan sokongan yang tak berbelah bahagi. Pasal simulator, mmg biasa pilot berlatih landing di DG, Antartika, Heathrow dan tempat2 yg susah. Pasal mengikut pesawat Singapura ke Barca, ia hampir mustahil utk masking sbb perlu koordinasi serta komunikasi antara kapal, gelap malam, kelajuan sama , yg mana 3, 4 minit kapal akan berjarak berpuluh kilometer di udara.

    ReplyDelete
  3. bro c++.. apa pandangan tuan ttg ulasan yg dibuat seorang blogger dramaraja.blogspot.com dan juga di fb beliau brado kapak.. rmai jgk duk follow ulasan dia..

    ReplyDelete
  4. Bhai

    Kerengga bawak artikel(Link gua sertakan) kata ade negara hijack MH 370 nak guna sebagai misile plane untuk sabo kat ukhraine dan blame Rusia. Gua ingat lagi pasal info yang kehilangan MH 370 ni melibatkan 3 negara. Juga silap2 boleh mengakibatkan WW 3. Rusia pun dah sound dah sesuTu.

    Bhai...lu tong baca kalau lum baca.


    http://www.veteranstoday.com/2014/03/13/missing-777-or-flying-bomb/

    ReplyDelete
  5. Bahaya juga jika pilot ditemui masih hidup. Dah tu hantar UTK pula. Jika benar ada plot preplanned, alangkah malangnya rakyat Malaysia, nyawa dijadikan taruhan. Dlm isu ini ia melibatkan nyawa2 yg lain juga. Ya Allah, selamatkanlah insan2 yg lemah drp mendapat bencana disbbkan kuasa yg zalim lagi keji itu. Ya Rab, ku mohon supaya usaha jahat mereka supaya tidak berjaya.

    ReplyDelete
  6. Teruskan berdoa rakyat Malaysia...
    Semoga segala perancangan mereka nie digagalkan oleh yang maha esa ALLAH s.w.t

    ReplyDelete
  7. statement pemikiran paling bodoh di abad ini....

    ReplyDelete
  8. ingat tak? setiap kali nak ada BERSIH sudah tentu polis ada jumpa parang dan bom petrol......hahahah

    ReplyDelete
  9. Smlm gua mimpi....mh370 jumpa kat dungun. ....sekadar mimpi. Seme selamat. Moga2 xde yg buruk terjadi kat seme onboard mh370.

    ReplyDelete
  10. Apa punya teori merapu....kapal tak ada perampas...sapa yg bawa...

    ReplyDelete
  11. memang persoalan dipanggil bertugas lepas cuti menjadi penting. mungkin ade org bodoh nk tembak byk burung dgn 1 batu. jika meletak kesalahan kpd pilot bermasalah dn pro PR, maka si bodoh itu tk sedar yg terima akibat buruk adalah Negara dn MAS sendiri.

    teruskan membongkar. tk salah spekulasi selagi tkde jawapan jelas penemuan bangkai dan berita mengenai mangsa. spekulasi adalah naluri semulajadi. itu pun umno nk sekat ke. zalim melampau.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja